• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Halvajäädyke ja puolukkakastike

Halvajäädyke ja puolukkakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (80g)

Ainekset

n. 12 annosta

Puolukkakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta halva. Vaahdota kerma. Vatkaa myös munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti ja halvarouhe kerman joukkoon. Yhdistä seos muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Mausta liköörillä ja vanilliinisokerilla.
  2. Kastele rengas- tai jäädykevuoka (noin 1,8 l) kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan.
  3. Peitä vuoka foliolla. Jäädytä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
  4. Valmista kastike hienontamalla puolukat. Lisää vesi ja mausta sokerilla.
  5. Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kastikkeella ja kokonaisilla puolukoilla tai puolukanvarvuilla.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille