• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mansikka-jogurttijäätelö

Mansikka-jogurttijäätelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 162 kcal / annos (125g)

Ainekset

8 annosta

Lisäksi

    • kartonkinen paistovuoka (vetoisuus 1 l)

koristeeksi

    • mansikoita
    • sitruunamelissaa
    • sitruunankuorta raastettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele mansikat niin, että paloja on yhteensä 6 dl. Loput mansikat jäävät koristeeksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Vaahdota kerma. Mausta vaahto sitruunankuorella, sokerilla ja vanilliinisokerilla.
  2. Erottele valkuaiset tarkkaan keltuaisista. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman, että vaahto valuu.
  3. Sekoita maustettuun kermavaahtoon jogurtti ja mansikanpalat. Nostele joukkoon lopuksi valkuaisvaahto. Kaada mansikkaseos vuokaan ja jäädytä pakastimessa noin 3 tuntia. Tällöin jäätelö on rakenteeltaan vielä hieman pehmeää.
  4. Tarjoa jäätelö vuoasta. Koristele jäätelön pinta mansikkaviipaleilla, sitruunankuoriraasteella ja sitruunamelissalehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pese sitruuna hyvin tiskiharjalla ja lämpimällä vedellä ennen kuoren raastamista. Luomusitruunalle riittää huolellinen huuhtelu.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 162 kcal678 kJ
  • Proteiinia2,76 g
  • Hiilihydraatteja12,8 g
  • Rasvaa10,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua