Helppo kuivakakku
Helpossa kuivakakussa ainekset vain sekoitetaan keskenään. Irish Cream rahka mehevöittää kaakaolla maustetun kakun.
20 annostayli 60 min
Ainekset
20 annosta
- 4dlsokeria
- 1tlsoodaa
- 1tlsuolaa
- 150gPirkka voita
- 1prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, Irish cream & coffee
- 2kananmunaa
- 3rklmaitoa
- 1rklvahvaa kahvia
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.
- Sekoita keskenään rahka, kananmunat, maito, kylmä kahvi ja jäähtynyt sulatettu voi. Lisää seos kuivien ainesten joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, jotta taikina ei sitkisty.
- Voitele iso rengaskakkuvuoka (1,8-2 l) ja jauhota korppujauhoilla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Voiko kyseisen kuivakakun pakastaa?
Suski, kakun voi pakastaa.
Olisiko mahdollista, että maitoa on reseptissä liian vähän. Laitoin tuon 3 ruokalusikallista ja tuli todella kuiva taikina. Lisäsin aika reippaalla kädellä lisää maitoa ja tuli hyvä:)
Suska, ikävä kuulla, että jouduit lisäämään maitoa taikinaan. Resepti on testattu ohjeen mukaan. Välitän huomiosi eteenpäin.
Voiko rahka korvata kermaviilillä? Tai kokonaan jättää pois?
Rahkattomat, resepti on testattu maustetulla rahkalla, joka tuo mehevyyttä ja makua kakkuun. Voit halutessasi kokeilla korvata rahkan kermaviilillä.
Kannattaisi käyttää kotimaisia tuotteita jos niitä saa. Ei siis mitään Arlan halppistuotteita.
Eikö kakkuja voisi paistaa hieman vähemmän aikaa? :(
Ihan hyvää
Voiko kakun pakastaa ennen tarjoilua?
Namia! Tuunasin lisäämällä raastettua appelsiininkuorta ja kahvilikööriesanssia, kun kaapissa oli vain maustamatonta rahkaa.
Järisyttävän hyvä kakku!
Pitääkö kanamunat vaahdottaa?
kysymys, kananmunia ei tarvitse vaahdottaa vaan sekoitetaan keskenään kananmunat, maito, kylmä kahvi ja jäähtynyt sulatettu voi, jotka lisätään kuivien aineiden joukkoon.