• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SitruunakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunakakku

Sitruunakakku on ihanan mehevä, koska se kostutetaan makeutetulla sitruunanmehulla. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään mehevänä.

  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 145 kcal / annos (40g)

Ainekset

20 palaa

Kostutukseen

    • 2sitruunan mehu (1 1/2 dl)
    • 1dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  2. Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös pakastaa kostutuksen jälkeen.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 145 kcal608 kJ
  • Proteiinia2,08 g
  • Hiilihydraatteja17,1 g
  • Rasvaa7,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 62 arvostelua
  • Annukka 25.3.2018

    Vähentäisin sokeria, muuten hyvä kakku. Jatkoon!

  • Mari28.2.2018

    Suussasulava ja tosi maukas kakku. Jää kyllä vakioresepteihin!

  • Leipuri21.2.2018

    Ärsyttää, kun näissä resepteissä ei hetikään aina ole mainittu, minkä kokoiseen vuokaan kakku tehdään. Kellään tätä tietoa/kokemusta asiasta?

  • K-Kuluttajapalvelu21.2.2018

    Leipuri, sitruunakakkua varten vuoan tulisi olla tilavuudeltaan n.1,8l.

  • Herkkusuu18.2.2018

    Kakku ei imenyt nestettä. Kostutusliemi valui kakusta kun seuraavana päivänä kumosin kakun.. :/ hyvän makuinen kakku mutta liian vetinen

  • K-Kuluttajapalvelu18.2.2018

    Herkkusuu, harmillista kuulla että kakku jäi liian kosteaksi. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.

  • Nami nami4.11.2017

    Todella helppo tekoinen ja maukas kakku...tullut tehtyä jo useamman kerran.

  • Tiina K.18.2.2017

    Voiko kakun pakastaa, jos se on jo kostutettu?

  • K-Kuluttajapalvelu18.2.2017

    Tiina K., kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.

  • Minttu15.2.2017

    Tuo kostutukseen käytettävä nesteen määrä kuulostaa äkkiseltään aika suurelta..

  • K-Kuluttajapalvelu15.2.2017

    Hei Minttu, kakku on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan ja silloin siitä tulee mehevä.

  • kaarina10.11.2016

    Ihanan raikas mehevä kakku, jota tekee mieli tehdä aina uudestaan!

  • Maisa26.10.2016

    Todella herkullinen