Sitruunakakku
Sitruunakakku on ihanan mehevä, koska se kostutetaan makeutetulla sitruunanmehulla. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään mehevänä.
20 palaayli 60 min145 kcal / annos (40g)
Ainekset
20 palaa
- 200gPirkka voita
- 2dlsokeria
- 3kananmunaa
- 2tlsitruunan raastettua kuorta
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Kostutukseen
- 2sitruunan mehu (1 1/2 dl)
- 1dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös pakastaa kostutuksen jälkeen.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 145 kcal608 kJ
- Proteiinia 2,08 g
- Hiilihydraatteja17,1 g
- Rasvaa7,56 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämän on tosi ihanan sitruunainen kakku, olen tehnyt monta kertaa.
K sitrunakakussa kaupassanne on liikaa sokeria. sitä on lisätty tänä vuonna eikä ollenkaan terveellistä
Leena, kiitos palautteesta. Välitämme palautteesi eteenpäin tuotekehitykseemme.
Saako kakusta millään jonkun muun värisen? Vihaan meinaa ruskeita...
Kaapo, sitruunakakusta tulee tummankeltainen, ja pidemmän paistoajan myötä pinta voi olla väriltään ruskea. Jos kakun toivoo olevan vaaleamman värinen, kannattaa kakku ottaa uunista heti, kun kakun keskiosaan laitettuun puiseen coktailtikkuun ei tartu taikinaa.
Voisikohan tuollaisen kakun pakastaa, jos on jo kostuttanut sen. Tarvisi tietää kun ensi viikkolla tulee vieraita ja kakku pitäisi tehdä joten vastatkaahan nopeasti
Kaisa93, kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
En ole itse vielä reseptiä kokeillut mutta voisin tässä joku päivä kokeilla :)
Paras kuivakakku, todella suussa sulavaa!
Vähentäisin sokeria, muuten hyvä kakku. Jatkoon!
Suussasulava ja tosi maukas kakku. Jää kyllä vakioresepteihin!
Leipuri, sitruunakakkua varten vuoan tulisi olla tilavuudeltaan n.1,8l.
Ärsyttää, kun näissä resepteissä ei hetikään aina ole mainittu, minkä kokoiseen vuokaan kakku tehdään. Kellään tätä tietoa/kokemusta asiasta?
Herkkusuu, harmillista kuulla että kakku jäi liian kosteaksi. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
Kakku ei imenyt nestettä. Kostutusliemi valui kakusta kun seuraavana päivänä kumosin kakun.. :/ hyvän makuinen kakku mutta liian vetinen
Todella helppo tekoinen ja maukas kakku...tullut tehtyä jo useamman kerran.
Tiina K., kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
Voiko kakun pakastaa, jos se on jo kostutettu?
Hei Minttu, kakku on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan ja silloin siitä tulee mehevä.
Tuo kostutukseen käytettävä nesteen määrä kuulostaa äkkiseltään aika suurelta..
Ihanan raikas mehevä kakku, jota tekee mieli tehdä aina uudestaan!
Todella herkullinen
Nan