Sitruunakakku
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
3 dl | tai |
2 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Kostutukseen | |
---|---|
2 | sitruunan mehu (1 1/2 dl) tai |
1 dl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 842 kJ / 441 kcal |
Rasva | 22,4 g |
josta tyydyttynyttä | 14,1 g |
Hiilihydraatit | 51,3 g |
josta sokereita | 33,7 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Vinkki! Voit myös pakastaa kostutuksen jälkeen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(120 arviota)
- 30 - 60 min4,0(199 arviota)
- yli 60 min3,7(122 arviota)
- 30 - 60 min4,0(77 arviota)
- yli 60 min4,1(149 arviota)
- yli 60 min3,3(73 arviota)
- 30 - 60 min3,9(10 arviota)
- 30 - 60 min4,0(105 arviota)
Arvostele resepti
- Moi8 tuntia sittenNiin hyvää
- Leipuri2 kuukautta sittenParas sitruunakakku ikinä! Jos haluaa lisää sitruunan makua, voi laittaa 2,5-3tl sitruunan kuorta :)
- Herkkunälkä5 kuukautta sittenKuinka kauan kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä? Juhlat neljän päivän päästä niin mietin pitääkö pakastaa? Jotkut kuivakakuthan paranee ajan kanssa mutta tässä on se sitruuna mehu niin mahtaako olla erilailla.
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenHerkkunälkä, kakku kannattaa valmistaa ainakin tarjoilua edeltävänä päivänä. Se mehevöityy jääkaapissa ja säilyy siellä jopa viikon. Halutessaan sen voi myös pakastaa.
- Hyvä leipuri-hiiva8 kuukautta sittenAion testata heti!!!!!!!!!!
- tamp9 kuukautta sittenMinulle todettiin alzheimerssin tauti
- Петри Нигард9 kuukautta sittenхороший торт лимонный товарищ 5/5 с украинскими слезами 🤣🤣🤣
- Leipuyr9 kuukautta sitten🤓
- Sitr. Kak. Söör. Info. Intellektuel.9 kuukautta sittenKerron nyt 5 faktaa sitruunakakusta Sitruunakakku on perinteinen jälkiruoka Yhdysvalloissa ja sitä tarjoillaan usein erityisesti kesäjuhlissa ja -tilaisuuksissa. Sitruunakakun raaka-aineisiin kuuluvat yleensä jauhot, sokeri, munat, voi tai öljy, maito ja sitruunamehu tai -kuori. Kakku voi olla myös gluteeniton, jos käytetään korvaavia jauhoja. Sitruunakakku on yleisesti tunnettu raikkaasta sitruunan mausta, joka tekee siitä kevyemmän tuntuisen kuin monet muut kakut. Sitruunakakku on yksi niistä kakuista, jotka paranee vanhetessaan. Sen maku syvenee ja se voi jopa tulla mehevämmäksi muutaman päivän säilytyksen jälkeen. Sitruunakakku on suosittu myös erilaisten koristelujen kanssa, kuten tomusokerikuorrutuksen tai sitruunakermapursotusten kanssa. Kakku voidaan myös jakaa kahteen tai kolmeen kerrokseen, ja täyttää esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
- leipur9 kuukautta sittenmmmgghhh.. nam
- Helistin1 vuosi sittenMeidän perheen suosikki kuivakakku, maistuu erityisesti teen kanssa.
- Raipe1 vuosi sittenTämän on tosi ihanan sitruunainen kakku, olen tehnyt monta kertaa.
- leena1 vuosi sittenK sitrunakakussa kaupassanne on liikaa sokeria. sitä on lisätty tänä vuonna eikä ollenkaan terveellistä
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeena, kiitos palautteesta. Välitämme palautteesi eteenpäin tuotekehitykseemme.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKaapo, sitruunakakusta tulee tummankeltainen, ja pidemmän paistoajan myötä pinta voi olla väriltään ruskea. Jos kakun toivoo olevan vaaleamman värinen, kannattaa kakku ottaa uunista heti, kun kakun keskiosaan laitettuun puiseen coktailtikkuun ei tartu taikinaa.
- Kaapo922 vuotta sittenSaako kakusta millään jonkun muun värisen? Vihaan meinaa ruskeita...
- Kaisa933 vuotta sittenVoisikohan tuollaisen kakun pakastaa, jos on jo kostuttanut sen. Tarvisi tietää kun ensi viikkolla tulee vieraita ja kakku pitäisi tehdä joten vastatkaahan nopeasti
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKaisa93, kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
- Kaisa924 vuotta sittenEn ole itse vielä reseptiä kokeillut mutta voisin tässä joku päivä kokeilla :)
- Mami5 vuotta sittenParas kuivakakku, todella suussa sulavaa!
- Annukka5 vuotta sittenVähentäisin sokeria, muuten hyvä kakku. Jatkoon!
- Mari5 vuotta sittenSuussasulava ja tosi maukas kakku. Jää kyllä vakioresepteihin!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLeipuri, sitruunakakkua varten vuoan tulisi olla tilavuudeltaan n.1,8l.
- Leipuri5 vuotta sittenÄrsyttää, kun näissä resepteissä ei hetikään aina ole mainittu, minkä kokoiseen vuokaan kakku tehdään. Kellään tätä tietoa/kokemusta asiasta?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHerkkusuu, harmillista kuulla että kakku jäi liian kosteaksi. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
- Herkkusuu5 vuotta sittenKakku ei imenyt nestettä. Kostutusliemi valui kakusta kun seuraavana päivänä kumosin kakun.. :/ hyvän makuinen kakku mutta liian vetinen
- Nami nami6 vuotta sittenTodella helppo tekoinen ja maukas kakku...tullut tehtyä jo useamman kerran.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTiina K., kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
- Tiina K.6 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa, jos se on jo kostutettu?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Minttu, kakku on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan ja silloin siitä tulee mehevä.