SitruunakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunakakku

Sitruunakakku on ihanan mehevä, koska se kostutetaan makeutetulla sitruunanmehulla. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään mehevänä.

  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 145 kcal / annos (40g)

Ainekset

20 palaa

Kostutukseen

    • 2sitruunan mehu (1 1/2 dl)
    • 1dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  2. Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös pakastaa kostutuksen jälkeen.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 40g100 g

  • 145 kcal608 kJ
  • Proteiinia 2,08 g
  • Hiilihydraatteja17,1 g
  • Rasvaa7,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,37/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,72/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl2,60/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,19/kpl0,59/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,43/kpl2,29/kg
  • Sitruuna luomu
    Sitruuna luomu
    1,27/kpl7,59/kg
  • Jauhettu hauki palvelutiskiltä
    Jauhettu hauki palvelutiskiltä
    19,99/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,19/kpl7,44/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    0,95/kpl9,50/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,19/kpl5,47/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 138 arvostelua
  • Kaapo9211.5.2021

    Saako kakusta millään jonkun muun värisen? Vihaan meinaa ruskeita...

  • K-Kuluttajapalvelu11.5.2021

    Kaapo, sitruunakakusta tulee tummankeltainen, ja pidemmän paistoajan myötä pinta voi olla väriltään ruskea. Jos kakun toivoo olevan vaaleamman värinen, kannattaa kakku ottaa uunista heti, kun kakun keskiosaan laitettuun puiseen coktailtikkuun ei tartu taikinaa.

  • Kaisa938.1.2020

    Voisikohan tuollaisen kakun pakastaa, jos on jo kostuttanut sen. Tarvisi tietää kun ensi viikkolla tulee vieraita ja kakku pitäisi tehdä joten vastatkaahan nopeasti

  • K-Kuluttajapalvelu8.1.2020

    Kaisa93, kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.

  • Kaisa9220.3.2019

    En ole itse vielä reseptiä kokeillut mutta voisin tässä joku päivä kokeilla :)

  • Mami 28.10.2018

    Paras kuivakakku, todella suussa sulavaa!

  • Annukka 25.3.2018

    Vähentäisin sokeria, muuten hyvä kakku. Jatkoon!

  • Mari28.2.2018

    Suussasulava ja tosi maukas kakku. Jää kyllä vakioresepteihin!

  • K-Kuluttajapalvelu21.2.2018

    Leipuri, sitruunakakkua varten vuoan tulisi olla tilavuudeltaan n.1,8l.

  • Leipuri21.2.2018

    Ärsyttää, kun näissä resepteissä ei hetikään aina ole mainittu, minkä kokoiseen vuokaan kakku tehdään. Kellään tätä tietoa/kokemusta asiasta?

  • K-Kuluttajapalvelu18.2.2018

    Herkkusuu, harmillista kuulla että kakku jäi liian kosteaksi. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.

  • Herkkusuu18.2.2018

    Kakku ei imenyt nestettä. Kostutusliemi valui kakusta kun seuraavana päivänä kumosin kakun.. :/ hyvän makuinen kakku mutta liian vetinen

  • Nami nami4.11.2017

    Todella helppo tekoinen ja maukas kakku...tullut tehtyä jo useamman kerran.

  • K-Kuluttajapalvelu18.2.2017

    Tiina K., kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.

  • Tiina K.18.2.2017

    Voiko kakun pakastaa, jos se on jo kostutettu?

  • K-Kuluttajapalvelu15.2.2017

    Hei Minttu, kakku on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan ja silloin siitä tulee mehevä.

  • Minttu15.2.2017

    Tuo kostutukseen käytettävä nesteen määrä kuulostaa äkkiseltään aika suurelta..

  • kaarina10.11.2016

    Ihanan raikas mehevä kakku, jota tekee mieli tehdä aina uudestaan!

  • Maisa26.10.2016

    Todella herkullinen