• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunakakku

Sitruunakakku on ihanan mehevä, koska se kostutetaan makeutetulla sitruunanmehulla. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään mehevänä.
Sitruunakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 145 kcal / annos (40g)

Ainekset

20 palaa
    • 2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 3dlPirkka vehnäjauhoja
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Kostutukseen

    • 2sitruunan mehu (1 1/2 dl)
    • 1dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  2. Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös pakastaa kostutuksen jälkeen.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 145 kcal608 kJ
  • Proteiinia2,08 g
  • Hiilihydraatteja17,1 g
  • Rasvaa7,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille45