Sitruunakakku
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ihanan mehevän ja raikkaan sitruksisen kahvikakun salaisuus on sitruunamehulla kostutus. Sitruunakakku säilyy jääkaapissa pitkään mehevänä.
Ainekset
20 palaa
200 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
3 dl | tai |
2 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Kostutukseen | |
---|---|
2 | sitruunan mehu (1 1/2 dl) tai |
1 dl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 829 kJ / 438 kcal |
Rasva | 22,4 g |
josta tyydyttynyttä | 14,1 g |
Hiilihydraatit | 50,1 g |
josta sokereita | 33,7 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Kostutus
Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut.
Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella.
Voit pakastaa sitruunakakun joko ennen kostutusta tai valmiiksi kostutettuna.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(218 arviota)
- yli 60 min4,0(141 arviota)
- yli 60 min4,0(69 arviota)
- yli 60 min3,7(131 arviota)
- yli 60 min4,0(159 arviota)
- yli 60 min3,3(80 arviota)
- 30 - 60 min4,0(85 arviota)
- 30 - 60 min3,6(59 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (178 arviota)
- Moi1 vuosi sittenNiin hyvää
- Leipuri1 vuosi sittenParas sitruunakakku ikinä! Jos haluaa lisää sitruunan makua, voi laittaa 2,5-3tl sitruunan kuorta :)
- Herkkunälkä1 vuosi sittenKuinka kauan kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä? Juhlat neljän päivän päästä niin mietin pitääkö pakastaa? Jotkut kuivakakuthan paranee ajan kanssa mutta tässä on se sitruuna mehu niin mahtaako olla erilailla.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHerkkunälkä, kakku kannattaa valmistaa ainakin tarjoilua edeltävänä päivänä. Se mehevöityy jääkaapissa ja säilyy siellä jopa viikon. Halutessaan sen voi myös pakastaa.
- Hyvä leipuri-hiiva1 vuosi sittenAion testata heti!!!!!!!!!!
- Helistin2 vuotta sittenMeidän perheen suosikki kuivakakku, maistuu erityisesti teen kanssa.
- Raipe2 vuotta sittenTämän on tosi ihanan sitruunainen kakku, olen tehnyt monta kertaa.
- leena2 vuotta sittenK sitrunakakussa kaupassanne on liikaa sokeria. sitä on lisätty tänä vuonna eikä ollenkaan terveellistä
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeena, kiitos palautteesta. Välitämme palautteesi eteenpäin tuotekehitykseemme.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKaapo, sitruunakakusta tulee tummankeltainen, ja pidemmän paistoajan myötä pinta voi olla väriltään ruskea. Jos kakun toivoo olevan vaaleamman värinen, kannattaa kakku ottaa uunista heti, kun kakun keskiosaan laitettuun puiseen coktailtikkuun ei tartu taikinaa.
- Kaapo923 vuotta sittenSaako kakusta millään jonkun muun värisen? Vihaan meinaa ruskeita...
- Kaisa935 vuotta sittenVoisikohan tuollaisen kakun pakastaa, jos on jo kostuttanut sen. Tarvisi tietää kun ensi viikkolla tulee vieraita ja kakku pitäisi tehdä joten vastatkaahan nopeasti
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKaisa93, kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
- Kaisa925 vuotta sittenEn ole itse vielä reseptiä kokeillut mutta voisin tässä joku päivä kokeilla :)
- Mami6 vuotta sittenParas kuivakakku, todella suussa sulavaa!
- Annukka6 vuotta sittenVähentäisin sokeria, muuten hyvä kakku. Jatkoon!
- Mari6 vuotta sittenSuussasulava ja tosi maukas kakku. Jää kyllä vakioresepteihin!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeipuri, sitruunakakkua varten vuoan tulisi olla tilavuudeltaan n.1,8l.
- Leipuri6 vuotta sittenÄrsyttää, kun näissä resepteissä ei hetikään aina ole mainittu, minkä kokoiseen vuokaan kakku tehdään. Kellään tätä tietoa/kokemusta asiasta?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHerkkusuu, harmillista kuulla että kakku jäi liian kosteaksi. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
- Herkkusuu6 vuotta sittenKakku ei imenyt nestettä. Kostutusliemi valui kakusta kun seuraavana päivänä kumosin kakun.. :/ hyvän makuinen kakku mutta liian vetinen
- Nami nami7 vuotta sittenTodella helppo tekoinen ja maukas kakku...tullut tehtyä jo useamman kerran.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTiina K., kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
- Tiina K.7 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa, jos se on jo kostutettu?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Minttu, kakku on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan ja silloin siitä tulee mehevä.
- Minttu7 vuotta sittenTuo kostutukseen käytettävä nesteen määrä kuulostaa äkkiseltään aika suurelta..
- kaarina8 vuotta sittenIhanan raikas mehevä kakku, jota tekee mieli tehdä aina uudestaan!
- Maisa8 vuotta sittenTodella herkullinen
- leipur8 vuotta sittenNan