Sitruunakakku  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunakakku

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Sitruunakakku on ihanan mehevä, koska se kostutetaan makeutetulla sitruunanmehulla. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään mehevänä.

    Ainekset

    20 palaa
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 tl
     
    sitruunan raastettua kuorta
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Kostutukseen

    2
     
    sitruunan mehu (1 1/2 dl)
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 842 kJ / 441 kcal
    Rasva
    22,4 g
    josta tyydyttynyttä
    14,1 g
    Hiilihydraatit
    51,3 g
    josta sokereita
    33,7 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan raastettu kuori leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

    Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Pane kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

    Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele kakku halutessasi tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

    Vinkki! Voit myös pakastaa kostutuksen jälkeen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,69/kpl
      7,38/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,69/kpl
      9,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      Hinta 2,05/kpl
      5,12/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (167 arviota)

    • Moi
      8 tuntia sitten
      Niin hyvää
    • Leipuri
      2 kuukautta sitten
      Paras sitruunakakku ikinä! Jos haluaa lisää sitruunan makua, voi laittaa 2,5-3tl sitruunan kuorta :)
    • Herkkunälkä
      5 kuukautta sitten
      Kuinka kauan kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä? Juhlat neljän päivän päästä niin mietin pitääkö pakastaa? Jotkut kuivakakuthan paranee ajan kanssa mutta tässä on se sitruuna mehu niin mahtaako olla erilailla.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 kuukautta sitten
      Herkkunälkä, kakku kannattaa valmistaa ainakin tarjoilua edeltävänä päivänä. Se mehevöityy jääkaapissa ja säilyy siellä jopa viikon. Halutessaan sen voi myös pakastaa.
    • Hyvä leipuri-hiiva
      8 kuukautta sitten
      Aion testata heti!!!!!!!!!!
    • tamp
      9 kuukautta sitten
      Minulle todettiin alzheimerssin tauti
    • Петри Нигард
      9 kuukautta sitten
      хороший торт лимонный товарищ 5/5 с украинскими слезами 🤣🤣🤣
    • Leipuyr
      9 kuukautta sitten
      🤓
    • Sitr. Kak. Söör. Info. Intellektuel.
      9 kuukautta sitten
      Kerron nyt 5 faktaa sitruunakakusta Sitruunakakku on perinteinen jälkiruoka Yhdysvalloissa ja sitä tarjoillaan usein erityisesti kesäjuhlissa ja -tilaisuuksissa. Sitruunakakun raaka-aineisiin kuuluvat yleensä jauhot, sokeri, munat, voi tai öljy, maito ja sitruunamehu tai -kuori. Kakku voi olla myös gluteeniton, jos käytetään korvaavia jauhoja. Sitruunakakku on yleisesti tunnettu raikkaasta sitruunan mausta, joka tekee siitä kevyemmän tuntuisen kuin monet muut kakut. Sitruunakakku on yksi niistä kakuista, jotka paranee vanhetessaan. Sen maku syvenee ja se voi jopa tulla mehevämmäksi muutaman päivän säilytyksen jälkeen. Sitruunakakku on suosittu myös erilaisten koristelujen kanssa, kuten tomusokerikuorrutuksen tai sitruunakermapursotusten kanssa. Kakku voidaan myös jakaa kahteen tai kolmeen kerrokseen, ja täyttää esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
    • leipur
      9 kuukautta sitten
      mmmgghhh.. nam
    • Helistin
      1 vuosi sitten
      Meidän perheen suosikki kuivakakku, maistuu erityisesti teen kanssa.
    • Raipe
      1 vuosi sitten
      Tämän on tosi ihanan sitruunainen kakku, olen tehnyt monta kertaa.
    • leena
      1 vuosi sitten
      K sitrunakakussa kaupassanne on liikaa sokeria. sitä on lisätty tänä vuonna eikä ollenkaan terveellistä
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Leena, kiitos palautteesta. Välitämme palautteesi eteenpäin tuotekehitykseemme.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Kaapo, sitruunakakusta tulee tummankeltainen, ja pidemmän paistoajan myötä pinta voi olla väriltään ruskea. Jos kakun toivoo olevan vaaleamman värinen, kannattaa kakku ottaa uunista heti, kun kakun keskiosaan laitettuun puiseen coktailtikkuun ei tartu taikinaa.
    • Kaapo92
      2 vuotta sitten
      Saako kakusta millään jonkun muun värisen? Vihaan meinaa ruskeita...
    • Kaisa93
      3 vuotta sitten
      Voisikohan tuollaisen kakun pakastaa, jos on jo kostuttanut sen. Tarvisi tietää kun ensi viikkolla tulee vieraita ja kakku pitäisi tehdä joten vastatkaahan nopeasti
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kaisa93, kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
    • Kaisa92
      4 vuotta sitten
      En ole itse vielä reseptiä kokeillut mutta voisin tässä joku päivä kokeilla :)
    • Mami
      5 vuotta sitten
      Paras kuivakakku, todella suussa sulavaa!
    • Annukka
      5 vuotta sitten
      Vähentäisin sokeria, muuten hyvä kakku. Jatkoon!
    • Mari
      5 vuotta sitten
      Suussasulava ja tosi maukas kakku. Jää kyllä vakioresepteihin!
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Leipuri, sitruunakakkua varten vuoan tulisi olla tilavuudeltaan n.1,8l.
    • Leipuri
      5 vuotta sitten
      Ärsyttää, kun näissä resepteissä ei hetikään aina ole mainittu, minkä kokoiseen vuokaan kakku tehdään. Kellään tätä tietoa/kokemusta asiasta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Herkkusuu, harmillista kuulla että kakku jäi liian kosteaksi. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
    • Herkkusuu
      5 vuotta sitten
      Kakku ei imenyt nestettä. Kostutusliemi valui kakusta kun seuraavana päivänä kumosin kakun.. :/ hyvän makuinen kakku mutta liian vetinen
    • Nami nami
      6 vuotta sitten
      Todella helppo tekoinen ja maukas kakku...tullut tehtyä jo useamman kerran.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Tiina K., kakun voi pakastaa myös kostutettuna. Kakku kannattaa kuitenkin koristella vasta pakastuksen jälkeen.
    • Tiina K.
      6 vuotta sitten
      Voiko kakun pakastaa, jos se on jo kostutettu?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei Minttu, kakku on testattu K-Koekeittiöllä reseptin mukaan ja silloin siitä tulee mehevä.