Hapankaali-jauhelihakeitto
Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,75 €/annos.
5 annostaalle 30 min205 kcal / annos (340g)
Ainekset
5 annosta
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka sipulikuutioita (pakaste) tai
- 1(100 g)sipuli hienonnettuna
- 1ps(200 g)Pirkka keittojuureksia (pakaste)
- 9dlvettä
- 1rs(400 g)Pirkka hapankaalia
- 1rklmeiramia
- 1tlsokeria
- 1tlsuolaa
- 1/2dltuoretta tilliä hienonnettuna
Lisäksi
- 1prk(120 g)smetanaa
Valmistus
alle 30 min- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja keittojuurekset mukaan kuullottumaan.
- Siirrä ainekset kattilaan. Lisää vesi ja keitä noin 5 minuuttia.
- Lisää hapankaali ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta meiramilla, sokerilla ja suolalla.
- Anna hautua 15-20 minuuttia. Hienonna keittoon tuoretta tilliä. Tarjoa keiton kanssa smetanaa ja ruisleipää.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 340g100 g
- 205 kcal858 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi