Hapankaali-perunakeitto
Hapankaali antaa ihanaa makua tähän pehmeään kasvissosekeittoon. Kokeile ja hurmaannu! Noin 1,85€/annos.*
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(250 g)purjo
- 2rkloliiviöljyä
- 1rs(400 g)Pirkka hapankaalia
- 1lvettä
- 1prk(2 dl)Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
Päälle
- tuoretta tilliä
Valmistus
alle 30 min- Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Pese ja kuori perunat ja leikkaa muutamaan osaan. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjoa, kunnes se hieman pehmenee. Lisää perunat ja hapankaali (jätä halutessasi noin 1/2 desiä hapankaalia sivuun koristelua varten) ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää vesi ja kasvisfondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kaali pehmennyt.
- Lisää kasvirasvasekoite ja vaahterasiirappi ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
- Koristele keitto hapankaalilla, paahdetuilla ja rouhituilla hasselpähkinöillä ja tuoreella tillillä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Aila, kyllä kaura-kasvirasvasekoitteen voi vaihtaa hyvin kermaan. Tällöin keitto tosin ei ole enää vegaaninen, mutta varmasti maukas myös kermalla.
Käykö kerma kaura-kasvirasvasekoiteen sijasta?
Mitä voisin laittaa vaahterasiirapin sijasta? Kävisikö hunaja?
Laura, vaahterasiirapin voi hyvin korvata halutessaan hunajalla.