Myskikurpitsakeitto
Myskikurpitsakeitossa pehmeän lämmittävää makua antaa currytahna. Noin 1,80 €/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 1,8kgmyskikurpitsaa (n. 850 g valmista kurpitsasosetta)
- 1/2rklPirkka keltaista currytahnaa
- 1lvettä
- 2Pirkka kasvisliemikuutiota
- 1tlk(400 g)Pirkka kookosmaitoa
- 1/2limetin puristettu mehu
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet lusikalla kaivertaen ja pane palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin.
- Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai, kunnes sisus on pehmeää.
- Kaavi pehmennyt kurpitsansisus lusikalla kattilaan. Lisää vesi, murennetut kasvisliemikuutiot ja currytahna. Keitä 5 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja limetinmehu. Kiehauta ja nosta tarjolle.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Minun makuun liian vetistä, joten seuraavalla kerralla en laittaisi 1l vettä, vaan vaikka eka 6dl ja lopuksi lisää tarvittaessa.
Alkuruoka, neljä annosta, keittoa tulee reilu pari litraa. Minun keitto oli jotenkin vetistä, ei täyteläistä eli likö tuo litra vettä oikea määrä. Muutoin kiva tuttavuus
Oikein hyvä keitto tuli. Kurpitsaa oli minulla vain 1,4 kg, joten laitoin vettä arviolta 8 desiä litran sijaan. Kurpitsan piti myös olla uunissa ainakin tunnin pehmetäkseen kunnolla, mutta onneksi aikaa oli. Limen mehu tuo tähän keittoon juuri sopivan koukuttavan säväyksen, ilman sitä se olisi varmaankin liian kookoksinen.
Maku hyvä, mutta nestettä aivan liikaa, vaikka kaadoin pois 3 desiä ennen soseutusta.
Ekalla kerralla jäi myös omaan makuun aivan liian liruksi, mutta nyt tokalla kerralla puolitin veden määrän enkä kaikkea kookosmaitoakaan laittanut. Hyvä sosekeitto tuli!
Aivan ihana keitto. Tästä tuli mun ehdoton suosikki! Ihanan pehmeä ja mausteinen. Tykkään itse hieman liemevämmästä, minulle oli just sopiva. Kurpitsat paahtuivat kauemman aikaa uunissa kuin ohjeen mukaan.
Ihan ok. Ei mikään "vau" elämys. Niinkuin muillakin, niin myös minulla jäi liruksi. Vaikka kurpitsaa oli 2,3kg. Suurustin riisijauholla.
Maku tosiaan hyvä, mutta koostumus oli pettymys! En millään voi uskoa, että kuvassa oleva keitto on annetuilla mittasuhteilla tehty - noudatin reseptiä hyvin tarkasti ja kuten muiltakin oli tullut huomioita, tosi litkua oli. On aina kova pettymys kun tekee "ohjeen mukaan", ja sitten tulos onkin muuta kuin kuva antaa olettaa.
MT, harmillista kuulla, että keitto on jäänyt liian vetiseksi. Resepti on testattu K-koekeittiöllä tällä nestemäärällä.
Kurpitsat olivat uunissa n. tunnin ja nestemäärää (vettä) vähennän seuraavalla kerralla. Mutta tästä tuli heti suosikkini, todella hyvää!
Kurpitsa vaati yli tunnin uunissa olon. Olisi pitänyt laittaa vettä vähemmän, kun tuli aikamoista litkua.
Ihanan pehmoista, mutta samalla mausteista! Itse laitoin vain yhden liemikuution ja vähensin kookosmaidon puoleen. Aikaa meni myös runsaasti enemmän, kurpitsat saivat paahtua uunissa ainakin tunnin. Mutta oli vaivan arvoista, tosi hyvää keittoa! Tähän sopisi hyvin myös inkivääri.
Maukas ja pehmeä!