• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MyskikurpitsakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitossa pehmeän lämmittävää makua antaa currytahna. Noin 1,80 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 1,8kgmyskikurpitsaa (n. 850 g valmista kurpitsasosetta)
    • 1/2rklPirkka keltaista currytahnaa
    • 1lvettä
    • 2Pirkka kasvisliemikuutiota
    • 1tlk(400 g)Pirkka kookosmaitoa
    • 1/2limetin puristettu mehu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet lusikalla kaivertaen ja pane palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin.
  2. Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai, kunnes sisus on pehmeää.
  3. Kaavi pehmennyt kurpitsansisus lusikalla kattilaan. Lisää vesi, murennetut kasvisliemikuutiot ja currytahna. Keitä 5 minuuttia.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja limetinmehu. Kiehauta ja nosta tarjolle.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 38 arvostelua
  • Lettu18.10.2018

    Kurpitsat olivat uunissa n. tunnin ja nestemäärää (vettä) vähennän seuraavalla kerralla. Mutta tästä tuli heti suosikkini, todella hyvää!

  • Aa12.10.2018

    Kurpitsa vaati yli tunnin uunissa olon. Olisi pitänyt laittaa vettä vähemmän, kun tuli aikamoista litkua.

  • Ninni24.9.2018

    Ihanan pehmoista, mutta samalla mausteista! Itse laitoin vain yhden liemikuution ja vähensin kookosmaidon puoleen. Aikaa meni myös runsaasti enemmän, kurpitsat saivat paahtua uunissa ainakin tunnin. Mutta oli vaivan arvoista, tosi hyvää keittoa! Tähän sopisi hyvin myös inkivääri.

  • Weera6.9.2018

    Maukas ja pehmeä!