Mausteinen kurpitsa maapähkinäkeitto
- Annosmäärä2–4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Kurpitsa-maapähkinäkeitto ei takuulla jätä kylmäksi! Helppo mutta kaikkea muuta kuin tylsä keitto Kahvia & Kasvisruokaa blogissa.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2–4 annosta
- 1 (n. 600 g) pieni hokkaidokurpitsa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
- 1/2 dl (100 g) makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 5 dl vettä
- 1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
- 2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
Ravintosisältö
- Energia369 kJ / 89 kcal
- Rasva7,4 g
- josta tyydyttynyttä1,1 g
- Hiilihydraatit2,7 g
- josta sokereita2 g
- Proteiini2,1 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Viipaloi kurpitsa ja paista 220 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes se on haarukalla kokeiltaessa kypsää.
- Soseuta kurpitsa tasaiseksi. Halutessasi lisää kaurakerma kurpitsan joukkoon, jotta tehosekoitin pyörii paremmin.
- Liota kasvisfondi veteen.
- Kuulota öljyä ja currytahnaa hetki kattilassa.
- Lisää maapähkinävoi ja kurpitsasose. Lisää kasvislientä hiljalleen kunnes koostumus on sopiva. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarjoile kaura- tai kookoskerman ja suolapähkinöiden kera. Hienonna halutessasi joukkoon korianteria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/2 kpl5,00/lIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (5,75/l)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(209 arviota)
- 30 - 60 min4,0(84 arviota)
- Video30 - 60 min3,8(33 arviota)
- 30 - 60 min3,8(16 arviota)
- Video30 - 60 min4,2(121 arviota)
- alle 30 min4,0(180 arviota)
- alle 15 min4,0(463 arviota)
- 30 - 60 min3,4(124 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (52 arviota)
- Minttu7 kuukautta sittenKannattaa laittaa enemmän mausteita kuin ohjeessa
- En osaa8 kuukautta sittenPitääkö viipaleen kuoria? Entä siemenet? Mukaan vai ei ?
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenEn osaa, kurpitsa on hyvä huuhdella ja kuoria ennen viipalointia. Siemeniä ei käytetä ohjeeseen.
- Minna8 kuukautta sittenErittäin kermainen ja maukas! Lisäsin paahtaessa valkosipulia ;)
- Selkeyttä1 vuosi sittenPäätin ekaa kertaa kokeilla tehdä kurpitsasta jotain. Mutta tässä oli todella surkea ohjeistus. Onneks keitto sentään ei ollu pahaa. Toiste en kyllä tee.
- 寿司を食べたい!5 vuotta sittenHyvä sosekeitto! Laittaisin vielä ehkä vähän enemmän currytahnaa tai chiliä joukkoon, jos kaipaa keittoon potkua. (๑・̑◡・̑๑)