Mausteinen kurpitsa maapähkinäkeitto
Kurpitsa-maapähkinäkeitto ei takuulla jätä kylmäksi! Helppo mutta kaikkea muuta kuin tylsä keitto Kahvia & Kasvisruokaa blogissa.
- 2-4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
2-4 annosta
- 1(n. 600 g)pieni hokkaidokurpitsa, josta tulee noin 600 g kurpitsasosetta
- 1tlk(2 dl)Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
- 1/2dl(100 g)makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1rklpunaista currytahnaa
- 5dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
Valmistus
30 - 60 min- Viipaloi kurpitsa ja paista 220 asteessa noin 30min, tai kunnes se on haarukalla kokeiltaessa kypsää.
- Soseuta kurpitsa tasaiseksi. Halutessasi lisää kaurakerma kurpitsan joukkoon jotta tehosekoitin pyörii paremmin.
- Liota kasvisfondi 5dl vettä.
- Kuulota öljyä ja curry pastaa kattilassa hetken.
- Lisää maapähkinävoi ja kurpitsasose. Lisää kasvislientä hilajlleen kunnes koostumus on sopiva. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarjoile kaura- tai kookoskerman ja suolapähkinöiden kera. Hienonna halutessasi joukkoon korianteria.
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvä sosekeitto! Laittaisin vielä ehkä vähän enemmän currytahnaa tai chiliä joukkoon, jos kaipaa keittoon potkua. (๑・̑◡・̑๑)