• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hapankaali-possupata

Hapankaali-possupata saa täyteläistä makua ohrasuurimoista. Pirkka-koekeittiössä testattu helppo pata hautuu kypsäksi liedellä.
Hapankaali-possupata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 245 kcal / annos (300g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 1isosipuli
    • 3porkkanaa
    • 1omena
    • 1-2rklöljyä
    • 1rs(400 g)HK Viljaporsaaan lihasuikaleita, kermapippuri-
    • marinoitu
    • 1dlrikottuja täysjyväohrasuurimoita
    • 1/2lvettä
    • 1kplKnorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
    • 1/2tlkuminaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklsinappia
    • 1rklsiirappia
    • 1dltuoretta meiramia
    • (1/2 tlsuolaa)

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kuoritut porkkanat. Raasta kuorittu omena.
  2. Kuumenna padassa tai pannussa tilkka öljyä ja ruskista porsaanlihasuikaleet kahdessa erässä. Pane lihat pataan. Lisää joukkoon sipulit ja porkkanat hetkeksi hautumaan. Lisää lopuksi ohrasuurimot, hapankaali, omenaraaste, vesi ja fondi.
  3. Mausta pata pippurilla, huhmaressa hienonnetulla kuminalla, sinapilla ja siirapilla. Hauduta kannen alla noin 40 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä. Lisää kypsän padan joukkoon hienonnettua meiramia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa puolukkasurvoksen ja leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu