• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Makkara-juurespata

Kypsistä makkararoista, rikotuista ohrasuurimoista ja juureskuutioista makkara-juurespata valmistuu ilman pitkiä haudutusaikoja.
Makkara-juurespata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 350 kcal / annos (290g)

Ainekset

n. 5 annosta
    • 1punasipuli
    • 1(n.150 g)pala purjoa
    • pala(n. 70 g)juuriselleriä
    • 2rklöljyä
    • 1 1/2dlrikottuja täysjyväohrasuurimoita
    • n. 6dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
    • 2rklsinappia
    • 1tlrosmariinia
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlmustapippuria
    • (1/2 tlsuolaa)
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuori ja kuuutioi selleri. Paloittele kuorittu makkara.
  2. Kiehauta sipuli ja purjo padassa tai kattilassa öljyssä. Sekoita sipulien joukkoon ohrasuurimot ja hauduta hetken aikaa. Lisää pataan vesi ja fondi.
  3. Lisää juures- ja sellerikuutiot. Mausta sinapilla, yrteillä ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ja ohrasuurimot ovat kypsiä ja neste on imeytynyt suurimoihin.
  4. Paista makkarakuutiot pannussa ja lisää pataan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa. Tarjoa makkara-juurespata etikkapunajuurien ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 350 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille