• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammasborssikeitto

Lammasborssikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 150 kcal / annos (440g)

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata jauheliha. Raasta kuoritut sipulit ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna huuhdotut lehtisellerin varret.
  2. Kiehauta sipulit kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita sipulien joukkoon jauheliha. Lisää porkkana ja lehtiselleri ja lopuksi kaali. Kaada päälle vesi. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta fondilla ja mustapippurilla.
  3. Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes kaali ja juurekset ovat kypsiä.
  4. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää punajuurisuikaleet, tilkka punajuurien lientä ja puolet meiramista keittoon. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle loput meiramista.
  5. Mausta jogurtti kapriksilla. Tarjoa lammasborssi jogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3