• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lammasborssikeitto

Lammasborssikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 150 kcal / annos (440g)

Ainekset

6 annosta
    • 250glampaan jauhelihaa
    • 2sipulia
    • 1-2rklrypsiöljyä
    • 3(250 g)porkkanaa
    • 1/4(n. 1/2 kg)valkokaalia
    • 1 1/4lvettä
    • 3rkllihafondia
    • 1tlmustapippuria
    • 1dlpunajuuritölkin lientä
    • 1dltuoretta meiramia hienonnettuna
    • (ripaus suolaa)

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta kuoritut sipulit ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna huuhdotut lehtisellerin varret.
  2. Kiehauta sipulit kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita sipulien joukkoon jauheliha. Lisää porkkana ja lehtiselleri ja lopuksi kaali. Kaada päälle vesi. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta fondilla ja mustapippurilla.
  3. Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes kaali ja juurekset ovat kypsiä.
  4. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää punajuurisuikaleet, tilkka punajuurien lientä ja puolet meiramista keittoon. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle loput meiramista.
  5. Mausta jogurtti kapriksilla. Tarjoa lammasborssi jogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua