Lammasborssikeitto
Borssikeitto saa kauniin värinsä punajuuresta. Kokeile ja ihastu!
6 annosta30 - 60 min150 kcal / annos (440g)
Ainekset
6 annosta
- 250gkaritsan jauhelihaa
- 2sipulia
- 1-2rklrypsiöljyä
- 3(250 g)porkkanaa
- 1/4(n. 1/2 kg)valkokaalia
- 3-4(100 g)Pirkka lehtisellerin vartta
- 1 1/4lvettä
- 3rkllihafondia
- 1tlmustapippuria
- 4-5(n. 200 g)Pirkka etikkapunajuurta
- 1dlpunajuuritölkin lientä
- 1dltuoretta meiramia hienonnettuna
- (ripaus suolaa)
Lisäksi
- 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1tlk(50 g)Pirkka kapriksia (pieniä)
Valmistus
30 - 60 min- Raasta kuoritut sipulit ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna huuhdotut lehtisellerin varret.
- Kiehauta sipulit kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita sipulien joukkoon jauheliha. Lisää porkkana ja lehtiselleri ja lopuksi kaali. Kaada päälle vesi. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta fondilla ja mustapippurilla.
- Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes kaali ja juurekset ovat kypsiä.
- Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää punajuurisuikaleet, tilkka punajuurien lientä ja puolet meiramista keittoon. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle loput meiramista.
- Mausta jogurtti kapriksilla. Tarjoa lammasborssi jogurtin ja vaalean leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 440g100 g
- 150 kcal628 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi