• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-kasviskäristys

Poro-kasviskäristys valmistuu helposti perinteisen poronkäristyksen tapaan, mutta kasvikset tuovat siihen väriä ja makua.
Poro-kasviskäristys
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 61,4 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 150gpurjoa
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • n. 2rklvoita
    • 1 1/2dlvettä
    • 1 1/2dlvettä tai olutta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 5katajanmarjaa

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Raasta tai suikaloi porkkanat ja viipaloi herkkusienet.
  2. Ruskista jäiset lihat muutamassa erässä voissa pannulla, siirrä lihat pataan. Kuullota kasvikset ja siirrä nekin pataan. Kaada joukkoon vesi ja halutessasi olut. Mausta suolalla, pippurilla ja huhmaressa hienonnetuilla katajanmarjoilla.
  3. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi noin 15 minuuttia. Ripottele päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa poro-kasviskäristys puolukkahillon, perunasoseen ja ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 61,4 kcal257 kJ
  • Proteiinia5,33 g
  • Hiilihydraatteja1,59 g
  • Rasvaa3,85 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille