• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hapankorppusilakat

Hapankorppusilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 193 kcal / 100 g

Ainekset

    • 600gsilakkafileitä
    • 1tlsuolaa
    • 2rklsinappia
    • nipputilliä

Päälle

    • 4-5viipaletta hapankorppuja
    • 1-2dlkuohukermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin ja ripottele pinnalle suolaa. Mausta fileet sinapilla ja hienonna päälle runsaasti tilliä.
  2. Lado fileet kalan muotoon taitettuna voideltuun, matalareunaiseen, pyöreään uunivuokaan säteittäin. Ripottele pinnalle monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi jauhetut hapankorput. Kaada vuokaan kerma.
  3. Kypsennä 200 asteen lämmössä noin 20 minuuttia. Koristele tillinoksilla. Tarjoa perunasoseen ja raastesalaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pakastetuista perunasoseaineksista valmistat helposti ja nopeasti soseen sillä aikaa kun kalat kypsyvät. Voit halutessasi höystää perunasoseen pakastepinaatilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 193 kcal806 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja3,28 g
  • Rasvaa14,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1