• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sipulinen silakkavuoka

Sipulinen silakkavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (210g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 600gsilakkafileitä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1-2rklsinappia
    • 1dltilliä hienonnettuna

Sipuliseos

    • 1isopurjo
    • 1isosipuli
    • 100gsaunapalvikinkkua
    • 1omena
    • 2rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1/2sitruunan mehu
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Pinnalle

    • 1dltilliä hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin sipuliseos. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi palvikinkku ja kuorittu omena.
  2. Kiehauta sipulit pannulla tilkassa öljyä pehmeiksi. Sekoita joukkoon omena- ja kinkkukuutiot. Kaada joukkoon vesi ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Hauduta edelleen kannen alla muutama minuutti. Kaada seos laakeaan uunivuokaan.
  3. Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Hienonna tilli. Ripottele fileille suolaa ja mustapippuria. Levitä fileille sinappia ja ripottele pinnalle tillisilppua. Kääri fileet rullalle ja lado ne vuokaan sipuliseoksen päälle.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele ruoan pinnalle vielä runsaasti hienonnettua tilliä. Tarjoa sipulinen silakkavuoka perunasoseen ja juuresraasteen kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 230 kcal970 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille