• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinappisilakat purjopedillä

Sinappisilakat purjopedillä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 423 kcal / annos (290g)

    Ainekset

    4 annosta
      • 600gsilakkafileitä
      • 400-500gpurjoa
      • 2rklvoita
      • 1 1/2tlsuolaa
      • 1/4tlmustapippuria
      • ripausvalkopippuria
      • 2dltilliä hienonnettuna
      • 2rklkorppujauhoja

    Kastike

      • 3/4dlmajoneesia
      • 3rklsinappia
      • 1rklsokeria
      • 1/4tlsuolaa
      • 1pieni kananmuna

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Halkaise ja huuhtele purjot hyvin myös sisältä. Paloittele ne noin 3 cm:n paloiksi ja leikkaa pitkittäin tikkumaisiksi suikaleiksi. Kuullota purjo voissa paistokasarissa, mausta puolella teelusikallisella suolaa ja kevyesti mustapippurilla ja levitä tasaiseksi kerrokseksi uunivuoan pohjalle.
    2. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois ja lado fileet leikkuulaudalle lihapuolet ylöspäin. Ripottele fileille teelusikallinen suolaa, valkopippuria sekä tillisilppu. Kääri fileet rullalle ja lado purjopedille vieri viereen.
    3. Sekoita majoneesin joukkoon sinappi, sokeri, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuaisen rakenne rikki ja sekoita sekin tasaiseksi kastikkeen joukkoon. Levitä kastike fileille niin, että ne peittyvät ja siivilöi ohut kerros korppujauhoa pinnalle.
    4. Paista heti 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa sinappisilakat purjopedillä kuumana keitettyjen perunoiden ja tomaattiviipaleiden kanssa.

    Ravintosisältö perannos 290g100 g

    • 423 kcal1 770 kJ
    • Proteiinia31,6 g
    • Hiilihydraatteja12,2 g
    • Rasvaa23,8 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille