Silakka-savulohiruusukkeet ja purjo-perunasoseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Silakka-savulohiruusukkeet ja purjo-perunasose

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kauniit silakka-savulohiruusukkeet saavat rapean pinnan hapankorppurouheesta.

    Ainekset

    4 annosta
    500 g
     
    silakkafileitä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    150 g
     
    kylmäsavulohta
    tai
    1/2 dl
     
    tuoretta tilliä hienonnettuna
    tai
    3 rkl
     
    voita
    tai
    2
     
    tai

    Purjo-perunasose

    100 g
     
    purjoa hienonnettuna
    tai
    2–3 rkl
     
    voita
    tai
    1 ps (500 g)
     
    Pirkka perunasoseaineksia
    tai
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    755 kJ / 180 kcal
    Rasva
    11,4 g
    josta tyydyttynyttä
    5,2 g
    Hiilihydraatit
    8,3 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    11 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten.

    Ripottele fileille suolaa ja jauha myllystä päälle hiukan pippuria. Leikkaa lohesta yhtä monta suikaletta kuin on silakkafileitä. Asettele jokaiselle fileelle lohisuikale vinottain. Levitä päälle tillisilppua.

    Voitele pieni uunivuoka reilusti pehmeällä voilla ja sulata loput voista. Kääri fileet rullalle pyrstöstä alkaen. Lado rullat vuokaan pystyyn vierekkäin, jotta ne eivät aukea paiston aikana.

    Jauha paloitellut hapankorput aivan hienoksi jauhoksi esimerkiksi sauvasekoittimella tasapohjaisessa mukissa. Voitele silakkaruusukkeet voisulalla. Siivilöi pinnalle tasainen kerros hapankorppujauhoa. Kypsennä silakoita uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.

    Hienonna puhdistettu purjo. Siirrä purjosilppu tilavaan mikrokulhoon ja lisää voi. Kuumenna kannen alla täys­teholla 3–4 minuuttia, kunnes purjo on pehmennyt. Lisää kulhoon perunasoseainekset ja mittaa päälle maito. Kuumenna pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sose tasaiseksi. Tarjoa purjo-perunasose silakkaruusukkeiden kanssa. Raikas porkkanaraaste täydentää ateriaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka hapankorppu 400g
      Hinta 1,99/kpl
      4,98/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Oululainen hapankorppu 740g
      Hinta 5,19/kpl
      7,01/kg
    • Oululainen Hapankorppu 200 g
      Hinta 2,15/kpl
      10,75/kg
    • Purjo ulkomainen
      Hinta n. 0,95/kpl
      3,79/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,69/kpl
      1,13/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti