• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Silakka-savulohiruusukkeet ja purjo-perunasose

Kauniit silakka-savulohiruusukkeet saavat rapean pinnan hapankorppurouheesta.
Silakka-savulohiruusukkeet ja purjo-perunasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 450 kcal / annos (310g)

Ainekset

4 annosta

Purjo-perunasose

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten.
  2. Ripottele fileille suolaa ja jauha myllystä päälle hiukan pippuria. Leikkaa lohesta yhtä monta suikaletta kuin on silakkafileitä. Asettele jokaiselle fileelle lohisuikale vinottain. Levitä päälle tillisilppua.
  3. Voitele pieni uunivuoka reilusti pehmeällä voilla ja sulata loput voista. Kääri fileet rullalle pyrstöstä alkaen. Lado rullat vuokaan pystyyn vierekkäin, jotta ne eivät aukea paiston aikana.
  4. Jauha paloitellut hapankorput aivan hienoksi jauhoksi esimerkiksi sauvasekoittimella tasapohjaisessa mukissa. Voitele silakkaruusukkeet voisulalla. Siivilöi pinnalle tasainen kerros hapankorppujauhoa. Kypsennä silakoita uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.
  5. Hienonna puhdistettu purjo. Siirrä purjosilppu tilavaan mikrokulhoon ja lisää voi. Kuumenna kannen alla täys­teholla 3-4 minuuttia, kunnes purjo on pehmennyt. Lisää kulhoon perunasoseainekset ja mittaa päälle maito. Kuumenna pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sose tasaiseksi. Tarjoa purjo-perunasose silakkaruusukkeiden kanssa. Raikas porkkanaraaste täydentää ateriaa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 450 kcal1 880 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille