• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkaiset silakkapihvit

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 2,10 €/annos.
Puolukkaiset silakkapihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 293 kcal / annos (220g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gsilakkafileitä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Täyte

    • 100g(1 1/4 dl)puolukkasurvosta
    • 1dltilliä hienonnettuna

Pinnalle

    • 8kpl(n. 50 g)Pirkka hapankorppuja
    • tilliä

Kastike

    • 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1rklhunajaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita puolukkasurvoksen joukkoon tilli. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa ja pippuria. Levitä puolelle fileistä nokare tilli-puolukkasurvosta ja nosta toinen puoli fileistä päälle nahkapuoli ylöspäin.
  2. Lado silakkapihvit voideltuun, matalareunaiseen, pyöreään piirakkavuokaan säteittäin. Ripottele pinnalle hienoksi rouhitut hapankorput. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Hienonna pinnalle tilliä.
  3. Sekoita kastikeainekset. Tarjoa silakkapihvit kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja raastesalaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 293 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua