• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Silakkapörssit

Silakkapörssit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 326 kcal / annos (160g)

    Ainekset

    4 annosta
      • 600gsilakkafileitä
      • 3/4tlsuolaa

    Täyte

      • 2kananmunaa kovaksi keitettyinä
      • 2rklsinappia
      • 2rklvoita
      • 1/2dltilliä hienonnettuna

    Päälle

      • 4-5(n. 1/2 dl)hapankorppua jauhettuna

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Kuivaa fileet talouspaperilla ja lado leikkuulaudalle nahkapuolet lautaa vasten. Ripottele fileille suola.
    2. Hienonna kananmunat haarukalla lautasella. Sekoita joukkoon sinappi, voi ja tillisilppu. Levitä tahna fileille. Taita fileet keskeltä poikittain kahtia ja lado voideltuun laakeaan vuokaan osin limittäin.
    3. Jauha hapankorput monitoimikoneella hienoksi ja ripottele jauhe tasaiseksi kerrokseksi silakoille. Paista silakoita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa silakkapörssit perunasoseen tai keitettyjen perunoiden sekä porkkanaraasteen kanssa.

    Ravintosisältö perannos 160g100 g

    • 326 kcal1 370 kJ
    • Proteiinia30,4 g
    • Hiilihydraatteja7,7 g
    • Rasvaa18,7 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille1