Savustettu kanaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu kana

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokonaisena savustetussa kanassa on mehevä rakenne.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
Pirkka kokonainen broileri (miedosti suolattu)
tai

Ravintosisältö

Energia
639 kJ / 153 kcal
Rasva
8,2 g
josta tyydyttynyttä
2,4 g
Hiilihydraatit
0 g
josta sokereita
0 g
Proteiini
20 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi.

Savusta broileria savustuspöntössä tai sähkösavustimessa noin 1 tunti tai kunnes sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Broilerista irtoaa nestettä kypsennyksen aikana, joten varaa alle pelti, jotta rasva ei tipu pöntön pohjalle. Tarjoa savustettu kana esimerkiksi salaatin ja ranch-kastikkeen kanssa.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (56 arviota)

  • Kokeileva kotikokki
    5 vuotta sitten
    Tulee muuten hyvää ihan perinteisessä pallogrillissäkin, hiiltä ja puuta sekaisin tai sitten niitä pitempään hehkuvia palleroita ja savupurua mukaan, pallo kiinni ja luukut auki ettei ihan tukehdu.
  • Jussi L
    6 vuotta sitten
    Olen savustanut muutaman broilerin sähkösavustimella. Käytin digikinkkumittaria jonka johto tuli mukavasti ulos Muurikka-savustimen luukun ja rungon välistä. Lämmön olen varmuudeksi päästänyt 80°C ja hyvää on tullut.
  • joppe
    7 vuotta sitten
    Eka kertaa kokeilin ja oli herkkua! Suosittelen!
  • kana on kana
    7 vuotta sitten
    Ohjeen nimessä kana, ohje kuitenkin broilerille - eri tuote. eri maku, eri valmistusaika....
  • Savustaja
    7 vuotta sitten
    Onko jotain hyvää keinoa mitata savustuksessa olevan broilerin sisälämpötilaa. Mittaria en laittaisi savustumaan. Ehkä digikinkkumittarin anturi kävisi, sen johdolle vain ei ole aukkoa sähkösavustimessa. Ehkä sen reikä pitää yrittää jotenkin saada rosteripeltiin.