Savustettu kana
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokonaisena savustetussa kanassa on mehevä rakenne.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (n. 1,2 kg) | Pirkka kokonainen broileri (miedosti suolattu) tai |
Ravintosisältö
Energia | 639 kJ / 153 kcal |
Rasva | 8,2 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 20 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi.
Savusta broileria savustuspöntössä tai sähkösavustimessa noin 1 tunti tai kunnes sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Broilerista irtoaa nestettä kypsennyksen aikana, joten varaa alle pelti, jotta rasva ei tipu pöntön pohjalle. Tarjoa savustettu kana esimerkiksi salaatin ja ranch-kastikkeen kanssa.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(29 arviota)
- yli 60 min3,4(12 arviota)
- yli 60 min4,2(53 arviota)
- yli 60 min4,2(10 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
- yli 60 min4,8(47 arviota)
- yli 60 min3,7(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (56 arviota)
- Kokeileva kotikokki5 vuotta sittenTulee muuten hyvää ihan perinteisessä pallogrillissäkin, hiiltä ja puuta sekaisin tai sitten niitä pitempään hehkuvia palleroita ja savupurua mukaan, pallo kiinni ja luukut auki ettei ihan tukehdu.
- Jussi L6 vuotta sittenOlen savustanut muutaman broilerin sähkösavustimella. Käytin digikinkkumittaria jonka johto tuli mukavasti ulos Muurikka-savustimen luukun ja rungon välistä. Lämmön olen varmuudeksi päästänyt 80°C ja hyvää on tullut.
- joppe7 vuotta sittenEka kertaa kokeilin ja oli herkkua! Suosittelen!
- kana on kana7 vuotta sittenOhjeen nimessä kana, ohje kuitenkin broilerille - eri tuote. eri maku, eri valmistusaika....
- Savustaja7 vuotta sittenOnko jotain hyvää keinoa mitata savustuksessa olevan broilerin sisälämpötilaa. Mittaria en laittaisi savustumaan. Ehkä digikinkkumittarin anturi kävisi, sen johdolle vain ei ole aukkoa sähkösavustimessa. Ehkä sen reikä pitää yrittää jotenkin saada rosteripeltiin.