Savustettu kana
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokonaisena savustetussa kanassa on mehevä rakenne.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 (n. 1,2 kg) kokonainen broileri (miedosti suolattu)
Ravintosisältö
- Energia639 kJ / 153 kcal
- Rasva8,2 g
- josta tyydyttynyttä2,4 g
- Hiilihydraatit0 g
- josta sokereita0 g
- Proteiini20 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi.
- Savusta broileria savustuspöntössä tai sähkösavustimessa noin 1 tunti tai kunnes sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Broilerista irtoaa nestettä kypsennyksen aikana, joten varaa alle pelti, jotta rasva ei tipu pöntön pohjalle. Tarjoa savustettu kana esimerkiksi salaatin ja ranch-kastikkeen kanssa.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(34 arviota)
- yli 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min4,1(57 arviota)
- yli 60 min4,2(10 arviota)
- yli 60 min3,9(51 arviota)
- yli 60 min4,8(48 arviota)
- yli 60 min3,7(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (61 arviota)
- Kokeileva kotikokki6 vuotta sittenTulee muuten hyvää ihan perinteisessä pallogrillissäkin, hiiltä ja puuta sekaisin tai sitten niitä pitempään hehkuvia palleroita ja savupurua mukaan, pallo kiinni ja luukut auki ettei ihan tukehdu.
- Jussi L7 vuotta sittenOlen savustanut muutaman broilerin sähkösavustimella. Käytin digikinkkumittaria jonka johto tuli mukavasti ulos Muurikka-savustimen luukun ja rungon välistä. Lämmön olen varmuudeksi päästänyt 80°C ja hyvää on tullut.
- joppe8 vuotta sittenEka kertaa kokeilin ja oli herkkua! Suosittelen!
- kana on kana8 vuotta sittenOhjeen nimessä kana, ohje kuitenkin broilerille - eri tuote. eri maku, eri valmistusaika....
- Savustaja8 vuotta sittenOnko jotain hyvää keinoa mitata savustuksessa olevan broilerin sisälämpötilaa. Mittaria en laittaisi savustumaan. Ehkä digikinkkumittarin anturi kävisi, sen johdolle vain ei ole aukkoa sähkösavustimessa. Ehkä sen reikä pitää yrittää jotenkin saada rosteripeltiin.