Kokonainen broileri
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 1,4 kg) | kokonainen broileri (miedosti suolattu) tai |
1 dl | tai |
2 tl | soijakastiketta tai |
1 tl | oliiviöljyä tai |
1–2 tl | sambal oelek chilitahnaa tai |
1/2 dl | korianteria hienonnettuna tai |
Broilerin sisään | |
---|---|
2–3 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 dl | Pirkka korianteria hienonnettuna tai |
1/2 | Luomu sitruuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 788 kJ / 188 kcal |
Rasva | 9,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 5,7 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 21 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Ota broileri huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Taputtele broilerin pinta kuivaksi talouspaperilla.
Kuori ja litistä valkosipulinkynnet. Laita valkosipulit ja korianteri broilerin sisään. Pese sitruuna huolellisesti ja työnnä puolikas sitruuna broilerin sisään leikkauspinta edellä niin, että täytteet eivät pääse valumaan ulos.
Sekoita kulhossa mangochutney, soija, öljy, chilitahna ja korianteri. Irrota nahka varovasti ja ehjänä rintalihoista. Hiero seosta lihaan nahan alle. Vedä nahka varovasti takaisin paikoilleen ja tarkista, että lihaa ei jää pilkottamaan nahan alta. Paina koivet ja siivet lintua vasten ja nosta broileri uunivuokaan. Voit tarvittaessa sitoa broilerin. Levitä loput mausteseoksesta kaikkialle nahan pintaan.
Kypsennä broileria 175-asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpötila on 75 astetta. (Broileri on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.)
Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten. Tarjoa salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Kikkoman soijakastike 150mlHinta 3,39/kpl22,60/l
- KIKKOMAN soijakastike 150ml gluteenitonHinta 4,65/kpl31,00/l
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Go-Tan Sambal oelek indonesialainen chilitahna 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Santa Maria Spicy World Sambal Oelek Chili Paste 200gHinta 2,15/kpl10,75/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,89/kpl
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,70/kpl3,69/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(61 arviota)
- yli 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min3,9(49 arviota)
- yli 60 min3,4(39 arviota)
- yli 60 min3,9(87 arviota)
- yli 60 min3,8(159 arviota)
- yli 60 min3,7(60 arviota)
- yli 60 min4,5(86 arviota)
Arvostele resepti
- Nina3 vuotta sittenMahtava marinadi, toimii myös hyvin rintafileisiin kun laittaa pussiin ja marinoitumaan jääkaappiin n.2 tuntia :)
- Kipa5 vuotta sittenMeksikolainen kanakeitto voisi olla kokeilemisen arvoinen uutuus keittiössäni
- Pipetsu5 vuotta sittenMeksikolainen kanakeitto näyttää tosi lämmittävät ja maistuu varmasti myös.
- Päpä665 vuotta sittenMeksikolainen kanakeitto maistuisi näillä pakkasilla todella hyvin,saisi lämmitystä myös sisälle