Harissabroilerinuijat ja tahini-jogurttidippiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Harissabroilerinuijat ja tahini-jogurttidippi

Mausteiset ja sitruksiset broilerinuijat ja grillattu parsakaali tarjotaan pehmeän tahini-jogurttidipin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1kgmaustamattomia broilerin koipipaloja
    • 1(n. 300 g)parsakaali
    • 2-3(300 g)sitruunaa
    • 1rklseesaminsiemeniä

Harissamarinadi

    • 2rklharissatahnaa
    • 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
    • 1(luomu)sitruunan kuori raastettuna
    • 3rklappelsiinin mehua
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Tahini-jogurttidippi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita harissamarinadin aineet keskenään. Siirrä koipipalat vahvaan muovipussiin ja kaada 2/3 marinadista joukkoon. Kaada loppu marinadi parsakaaleille. Anna marinoitua vähintään tunti huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa. Nosta lihat kuitenkin huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta.
  2. Sekoita tahini-jogurttidipin aineet keskenään ja siirrä odottamaan jääkaappiin.
  3. Leikkaa parsakaali viipalemaisiksi paloiksi. Puolita sitruunat.
  4. Grillaa broilereita keskilämmöllä ahkerasti käännellen, yhteensä 20-30 minuuttia. Tarvittaessa leikkaa lihaan viilto ja tarkista kypsyys. Grillaa parsakaaleja 5-10 minuuttia, sivele parsakaaleja lopulla harissamarinadilla grillauksen aikana. Grillaa sitruunoiden leikkuupintoihin nopeasti kaunis väri. Ripottele seesaminsiemenet kypsille koipipaloille ja parsakaaleille.
  5. Tarjoa broilerinuijat, parsakaalit ja sitruunat tahini-jogurttidipin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille