Harissabroilerinuijat ja tahini-jogurttidippi
Mausteiset ja sitruksiset broilerinuijat ja grillattu parsakaali tarjotaan pehmeän tahini-jogurttidipin kanssa. Noin 2,85 €/annos*
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1kgbroilerin koipipaloja, maustamaton
- 1(n. 300 g)parsakaali
- 2-3(300 g)sitruunaa
- 1rklseesaminsiemeniä
Harissamarinadi
- 2rklharissatahnaa
- 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
- 1(luomu)sitruunan kuori raastettuna
- 3rklappelsiinin mehua
- 2rklsitruunanmehua
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Tahini-jogurttidippi
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1rkltahinia
- 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
- 1rklappelsiinin mehua
- 1/2rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- ripaussahramia
Valmistus
yli 60 min- Sekoita harissamarinadin aineet keskenään. Siirrä koipipalat vahvaan muovipussiin ja kaada 2/3 marinadista joukkoon. Kaada loppu marinadi parsakaaleille. Anna marinoitua vähintään tunti huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa. Nosta lihat kuitenkin huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta.
- Sekoita tahini-jogurttidipin aineet keskenään ja siirrä odottamaan jääkaappiin.
- Leikkaa parsakaali viipalemaisiksi paloiksi. Puolita sitruunat.
- Grillaa broilereita keskilämmöllä ahkerasti käännellen, yhteensä 20-30 minuuttia. Tarvittaessa leikkaa lihaan viilto ja tarkista kypsyys. Grillaa parsakaaleja 5-10 minuuttia, sivele parsakaaleja lopulla harissamarinadilla grillauksen aikana. Grillaa sitruunoiden leikkuupintoihin nopeasti kaunis väri. Ripottele seesaminsiemenet kypsille koipipaloille ja parsakaaleille.
- Tarjoa broilerinuijat, parsakaalit ja sitruunat tahini-jogurttidipin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi