• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Smoky brisket ja kvinoasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Smoky brisket ja kvinoasalaatti

Smoky brisket on mureaa possua, joka on savustettu ennen kypsennystä. Brisket ja kvinoasalaatti sopivat juhlatarjottavaksi noutopöytään jogurttikastikkeen kanssa. Noin 1,65€/annos.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta
    • n. 900gHK Viljaporsaan smoky brisketiä, tervasavu
    • n. 2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta

Kvinoasalaatti

Marinadi

Jogurttikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista lihan pinnat rasvassa pannulla. Kypsennä lihoja 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 65-70 °C. Kääri folioon ja anna vetäytyä hetki ennen viipalointia.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kypsä kvinoa kylmällä vedellä siivilässä. Valuta pavut siivilässä ja huuhdo ylimääräinen tärkkelys pois kylmällä vedellä. Leikkaa kurkusta siemenet pois ja kuutioi pieneksi. Hienonna tuore persilja ja minttu.
  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele kvinoan, papujen, kurkun ja yrttien joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Lisää kohmeiset granaattiomenansiemenet salaattiin hetki ennen tarjoamista, jotta ne eivät värjää kvinoaa.
  4. Mausta jogurtti tahinilla, sitruunanmehulla ja suolalla. Levitä kvinoasalaatti laakealle vadille ja lisää pinnalle viipaloitu liha. Voit tarjota lihan hieman jäähtyneenä tai kylmänä. Koristele granaattiomenansiemenillä. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Erikseen tarjottuna kvinoasalaatti on ruokaisa vaihtoehto kasvissyöjille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua