Smoky brisket ja kvinoasalaatti
Smoky brisket on mureaa possua, joka on savustettu ennen kypsennystä. Brisket ja kvinoasalaatti sopivat juhlatarjottavaksi noutopöytään jogurttikastikkeen kanssa. Noin 1,65€/annos.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- n. 900gHK Viljaporsaan smoky brisketiä, tervasavu
- n. 2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
Kvinoasalaatti
- 2dlkvinoaa
- 2tlk(à 380/230 g)Pirkka isoja valkoisia papuja suolaliemessä
- 1(350 g)kurkku
- 1ps(50 g)Pirkka persiljaa
- 1ruukkutuoretta minttua
- 2dlPirkka granaattiomenan siemeniä (pakaste)
Marinadi
- 2rklsitruunanmehua
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- n. 1tlmustapippuria
- 1-1 1/2tlsuolaa
- 1tljuustokuminaa
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
Jogurttikastike
- 2prk(à 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- n. 2rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
- n. 2tlsitruunanmehua
- ripaussuolaa
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista lihan pinnat rasvassa pannulla. Kypsennä lihoja 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 65-70 °C. Kääri folioon ja anna vetäytyä hetki ennen viipalointia.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kypsä kvinoa kylmällä vedellä siivilässä. Valuta pavut siivilässä ja huuhdo ylimääräinen tärkkelys pois kylmällä vedellä. Leikkaa kurkusta siemenet pois ja kuutioi pieneksi. Hienonna tuore persilja ja minttu.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele kvinoan, papujen, kurkun ja yrttien joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Lisää kohmeiset granaattiomenan siemenet salaattiin hetki ennen tarjoamista, jotta ne eivät värjää kvinoaa.
- Mausta jogurtti tahinilla, sitruunanmehulla ja suolalla. Levitä kvinoasalaatti laakealle vadille ja lisää pinnalle viipaloitu liha. Voit tarjota lihan hieman jäähtyneenä tai kylmänä. Koristele granaattiomenan siemenillä. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Erikseen tarjottuna kvinoasalaatti on ruokaisa vaihtoehto kasvissyöjille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi