Naudan sisäpaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Naudan sisäpaisti

Naudan sisäpaisti kypsennetään matalassa lämpötilassa, jotta paistista saadaan mehevä. Tarjoa paisti lämpimänä tai kylmänä ohueksi viipaloituna. Noin 3,80 €/annos*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgnaudan sisäpaistia
    • 1rklvoita
    • 1rklöljyä

Marinadi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane liha marinadin kanssa marinoitumaan jääkaappiin yön yli.
  2. Nosta paisti huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Valuta ylimääräinen marinadi pois ja kuivaa lihan pinta.
  3. Ruskista paistin pinnat kauttaaltaan voi-öljyseoksessa. Nosta paisti uunivuokaan.
  4. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Aikaa kuluu noin tunti. Tällöin paisti on sisältä punainen ja mehevä. Jos haluat lihan täysin kypsänä, kypsennä 65-asteiseksi. Anna lihan vetäytyä folion alla puoli tuntia ennen leikkaamista.
  5. Leikkaa paisti viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi hasselbackan punajuurien ja aurajuustokastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi lisätä marinadiin 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua