• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Suklaamarinoitu karitsankareTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaamarinoitu karitsankare

Mehevä karitsankyljysrivi marinoidaan ja sivellään mausteisella suklaa-BBQ kastikkeella. Noin 8,45 €/annos

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 2(n. 1 kg)karitsankaretta eli kyljysriviä
    • 1-2rklöljyä

Suklaa-BBQ-kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää ketsuppi ja mausteet ja keitä, kunnes kastike sakenee, noin 10 minuuttia.
  2. Rouhi suklaa ja lisää kastikkeeseen. Sekoita, kunnes se sulaa. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Ota puolet kastikkeesta ja levitä kauttaaltaan karitsan kareille. Peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  4. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista.
  5. Paista kareita pannulla öljyssä molemmin puolin kunnes pinta ruskistuu, noin pari minuuttia per puoli. Laita lihat uunipannulle. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan osaan ja paista vielä uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes lihan kypsyysaste on medium, noin 55 astetta. Ota lihat pois uunista, kääri folioon ja anna lämmön tasaantua.
  6. Leikkaa annoskyljyksiksi ja tarjoa lopun suklaa-BBQ-kastikkeen ja riisin tai couscousin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua