• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Hasselbackan kurpitsatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hasselbackan kurpitsat

Hasselbackan kurpitsat saavat makua chilistä, valkosipulista ja lehtipersiljasta. Tarjoa näyttävät kurpitsat sellaisenaan tai lisäkkeenä. Noin 1,50 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2(n. 1,5 kg)myskikurpitsaa
    • 25gvoita
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1/4dlkorppujauhoja
    • 1/2tlsuolaa

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori kurpitsat ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Kaavi lusikalla siemenet pois.
  2. Pane kurpitsat pellille leivinpaprin päälle leikkuupinta alaspäin. Esikypsennä kurpitsoja 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
  3. Leikkaa kurpitsojen pintaan tiheät poikittaiset viillot. Sekoita valkosupulinkynsi ja voi keskenään, ja levitä valkosipulivoi kurpitsojen päälle. Ripottele pinnalle suola ja korppujauhot.
  4. Jatka kurpitsojen kypsennystä vielä noin 20 minuuttia. Nosta pelti lopuksi ylätasolle ja jatka kysennystä noin 5 minuuttia.
  5. Ripottele kypsien kurpitsojen pinnalle chiliä ja lehtipersiljaa. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua