Hasselbackan kurpitsat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Hasselbackan kurpitsat saavat makua chilistä, valkosipulista ja lehtipersiljasta. Tarjoa näyttävät kurpitsat sellaisenaan tai lisäkkeenä.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (n. 1,5 kg) | myskikurpitsaa tai |
25 g | voita tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1/4 dl | korppujauhoja tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 | tai |
1/2 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 201 kJ / 48 kcal |
Rasva | 2,2 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 4,2 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 1,4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori kurpitsat ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Kaavi lusikalla siemenet pois.
Pane kurpitsat pellille leivinpaprin päälle leikkuupinta alaspäin. Esikypsennä kurpitsoja 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Leikkaa kurpitsojen pintaan tiheät poikittaiset viillot. Sekoita valkosupulinkynsi ja voi keskenään, ja levitä valkosipulivoi kurpitsojen päälle. Ripottele pinnalle suola ja korppujauhot.
Jatka kurpitsojen kypsennystä vielä noin 20 minuuttia. Nosta pelti lopuksi ylätasolle ja jatka kysennystä noin 5 minuuttia.
Ripottele kypsien kurpitsojen pinnalle chiliä ja lehtipersiljaa. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- MyskikurpitsaHinta n. 2,24/kpl2,49/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(48 arviota)
- 30 - 60 min3,6(71 arviota)
- 30 - 60 min4,1(102 arviota)
- 30 - 60 min4,6(33 arviota)
- 30 - 60 min4,1(118 arviota)
- 30 - 60 min3,4(58 arviota)
- 30 - 60 min4,2(47 arviota)
- 30 - 60 min3,9(80 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (132 arviota)
- Kristiina6 vuotta sittenPiristävä herkku marraskuulle! Valkosipulivoita kannattaa valella reilusti ja valkosipulin määrän tietysti tuplasin! Bataatti voisi olla vielä helpompi ja herkullisempi vaihtoehto!