Hasselbackan kurpitsat
Hasselbackan kurpitsat saavat makua chilistä, valkosipulista ja lehtipersiljasta. Tarjoa näyttävät kurpitsat sellaisenaan tai lisäkkeenä. Noin 1,50 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2(n. 1,5 kg)myskikurpitsaa
- 25gvoita
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/4dlkorppujauhoja
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 1/2dllehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori kurpitsat ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Kaavi lusikalla siemenet pois.
- Pane kurpitsat pellille leivinpaprin päälle leikkuupinta alaspäin. Esikypsennä kurpitsoja 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
- Leikkaa kurpitsojen pintaan tiheät poikittaiset viillot. Sekoita valkosupulinkynsi ja voi keskenään, ja levitä valkosipulivoi kurpitsojen päälle. Ripottele pinnalle suola ja korppujauhot.
- Jatka kurpitsojen kypsennystä vielä noin 20 minuuttia. Nosta pelti lopuksi ylätasolle ja jatka kysennystä noin 5 minuuttia.
- Ripottele kypsien kurpitsojen pinnalle chiliä ja lehtipersiljaa. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Piristävä herkku marraskuulle! Valkosipulivoita kannattaa valella reilusti ja valkosipulin määrän tietysti tuplasin! Bataatti voisi olla vielä helpompi ja herkullisempi vaihtoehto!