Ratatouillegratiini ja broilerinuijatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ratatouillegratiini ja broilerinuijat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Ratatouille eli ranskalainen vihanneshöystö gratinoidaan uunissa. Voit kypsentää broilerin koivet uunissa samaan aikaan.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (n. 300 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1/2 (n. 200 g)
 
munakoiso
tai
4 (n. 400 g)
 
tomaattia
tai
2 (n. 200 g)
 
sipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1
 
punainen paprika
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
basilikaa
tai
 
mustapippuria
tai
5
 
anjovisfileetä
tai
3/4 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai
2 dl (n. 50 g)
 
tai

Lisäksi

n. 600 g
 
broilerin koipipaloja, maustamaton
tai

Ravintosisältö

Energia
466 kJ / 112 kcal
Rasva
6,4 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
3,9 g
josta sokereita
2,7 g
Proteiini
8,6 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele kaikki kasvikset. Lohko kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprika.

Levitä kasvikset voideltuun laakeaan uunivuokaan (esimerkiksi Teema vati 24 x 32 cm ).

Ripottele kasviksille suolaa, basilikaa ja mustapippurirouhetta. Valuta anjovikset liemestään ja hienonna haarukalla. Sekoita anjovikset rypsiöljyn joukkoon. Kaada anjovistahna kasviksille ja sekoita hyvin.

Sekoita keskenään korppujauhot ja juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa alatasolla noin 20 minuuttia. Sekoita kasviksia ja ripottele pinnalle juustoraasteseos. Nosta vuoka keskitasoa ylemmäksi ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Tarjoa gratiini kypsennettyjen broilerin koipipalojen kanssa.