Ratatouillegratiini ja broilerinuijat
Ratatouille eli ranskalainen vihanneshöystö gratinoidaan uunissa. Voit kypsentää broilerin koivet uunissa samaan aikaan.
4 annosta30 - 60 min540 kcal / annos (440g)
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 300 g)kesäkurpitsa
- 1/2(n. 200 g)munakoiso
- 4(n. 400 g)tomaattia
- 2(n. 200 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1punainen paprika
- 1/2tlsuolaa
- 1tlbasilikaa
- mustapippuria
- 5anjovisfileetä
- 3/4dlPirkka rypsiöljyä
- 1/2dlPirkka korppujauhoja
- 2dl(n. 50 g)Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
Lisäksi
- n. 600gbroilerin koipipaloja, maustamaton
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele kaikki kasvikset. Lohko kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprika.
- Levitä kasvikset voideltuun laakeaan uunivuokaan (esimerkiksi Teema vati 24 x 32 cm ).
- Ripottele kasviksille suolaa, basilikaa ja mustapippurirouhetta. Valuta anjovikset liemestään ja hienonna haarukalla. Sekoita anjovikset rypsiöljyn joukkoon. Kaada anjovistahna kasviksille ja sekoita hyvin.
- Sekoita keskenään korppujauhot ja juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa alatasolla noin 20 minuuttia. Sekoita kasviksia ja ripottele pinnalle juustoraasteseos. Nosta vuoka keskitasoa ylemmäksi ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Tarjoa gratiini kypsennettyjen broilerin koipipalojen kanssa.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 440g100 g
- 540 kcal2 260 kJ
- Proteiinia 40 g
- Hiilihydraatteja20 g
- Rasvaa34 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi