• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ratatouillegratiini ja broilerinuijat

Ratatouille eli ranskalainen vihanneshöystö gratinoidaan uunissa samalla kun broilerit kypsyvät omassa vuoassaan.
Ratatouillegratiini ja broilerinuijat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 540 kcal / annos (440g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • 1rs(700 g)Pirkka broilerin koipipaloja (pintamaustettuja)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kaikki kasvikset. Lohko kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprika.
  2. Levitä kasvikset voideltuun laakeaan uunivuokaan (esimerkiksi Teema vati 24 x 32 cm ). Broilerit on tarkoitus paistaa uunissa samanaikaisesti kuin kasvikset, joten tarkista, että vuoat mahtuvat uuniin.
  3. Ripottele kasviksille suolaa, basilikaa ja mustapippurirouhetta. Valuta anjovikset liemestään ja hienonna haarukalla. Sekoita anjovikset rypsiöljyn joukkoon. Kaada anjovistahna kasviksille ja sekoita hyvin.
  4. Sekoita keskenään korppujauhot ja juustoraaste. Kypsennä ruokia 175 asteessa alatasolla noin 20 minuuttia. Sekoita kasviksia ja ripottele pinnalle juustoraasteseos. Nosta vuoat keskitasoa ylemmäksi ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 540 kcal2 260 kJ
  • Proteiinia40 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille