Mantelikala
Mantelikala on helppo klassikkokalaruoka, joka valmistuu pakastekalasta. Tarjoa lisäksi perunoita tai perunasosetta sekä salaattia. Noin 1,90 €/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 305 kcal / annos (175g)
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à 400 g)Pirkka alaskanseitiä annospaloina (pakaste)
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 2rklvoita
- 1/2ps(à 100 g)Pirkka mantelilastuja
- tilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Laita sulaneet seitipalat uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua noin 1/2 tuntia.
- Sulata voi. Valele seitit voisulalla, sirottele päälle korppujauhot ja paista 175 asteessa noin 1/2 tuntia.
- Paahda mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä. Valele kerma kypsien seitien päälle. Ripottele pinnalle paahdetut mantelilastut ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Koristele tillillä. Tarjoa mantelikala perunoiden ja salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 175g100 g
- 305 kcal1 280 kJ
- Proteiinia 30,3 g
- Hiilihydraatteja5,3 g
- Rasvaa18,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mustapippurin maku häiritsi, kokeilen seuraavalla kerralla sitruunapippuria.
Hyvä resepti, kunhan korvaa mustapippurin sitruunapippurilla.
Kala oli hyvänmakuinen mutta itse ”mantelikala”-maku puuttui. Lisäsin sotruunaa ja se paransi makua
Tää on ihan huippuhyvää, vakkari kalaruoka meillä!
Hyvää oli! Teen toistekin.. Mulla tuli mieleen kouluajat tästä ruoasta, ja parhain ruoka oli ehdottomasti koulussa mantelikala :)