Mantelikala
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Mantelikala on helppo klassikkokalaruoka, joka valmistuu pakastekalasta. Tarjoa lisäksi perunoita tai perunasosetta sekä salaattia.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 pkt (à 400 g) | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | voita tai |
2 rkl | tai |
1/2 ps (à 100 g) | tai |
1 dl | tai |
tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 913 kJ / 220 kcal |
Rasva | 13,2 g |
josta tyydyttynyttä | 6,1 g |
Hiilihydraatit | 2,7 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 21,5 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Laita sulaneet seitipalat uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua 15-20 minuuttia.
Sulata voi. Valele seitit voisulalla ja ripottele päälle korppujauhot.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Paahda mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä.
Valele kerma kypsien seitien päälle. Ripottele pinnalle paahdetut mantelilastut ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Koristele tillillä. Tarjoa mantelikala perunoiden ja salaatin kanssa.
Voit tehdä mantelikalan myös tuoreesta seitistä. Leikkaa isommat seitifileet tarvittaessa annospaloiksi ja lyhennä hiukan kalojen paistoaikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- K-Menu alaskanseiti 400g MSC pakasteHinta 3,49/kpl8,73/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Meira Mantelilastu 50g pussiHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Dr. Oetker Mantelilastu 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(47 arviota)
- alle 30 min4,0(7 arviota)
- 30 - 60 min3,9(150 arviota)
- 30 - 60 min4,3(4 arviota)
- 30 - 60 min3,9(10 arviota)
- alle 30 min3,5(25 arviota)
- alle 30 min3,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,2(60 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (259 arviota)
- Jarppa1 kuukausi sittenIhan tuttu, mutta mantelin käyttöä en tiennyt
- Kotikokki Oulusta1 kuukausi sittenTämä on yksi meidän suosikkikalaruuista. Myös vieraat ovat kehuneet.
- Ulla2 kuukautta sittenMantelikala on hyvää ja maukas ruoka.
- Mallu2 kuukautta sittenEn löydä missä asteessa pidetään uuni
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenMallu, valmistusohjeen 3. kohdassa: Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- itsfishy3 kuukautta sittenTein rapeita pihvejä: jauho, muna, korppujauho ja voissa paisto. Uunissa helpompi versio, kokeilen seuraavalla kerralla.
- Fisu3 kuukautta sittenMustapippuria sijaan sitruunapippuria ja kermaa ainakin 1dl lisää niin menettelee!
- Nipottaja3 kuukautta sittenEn koskaan käytä jodioitua suolaa kalaan enkä kananmuniin. Niihin käy merisuola.
- Varbiina4 kuukautta sittenParasta forever
- Onerva9 kuukautta sittenHei, hyvä resepti😃Laitoin vain vähän enemmän kermaa lopussa, niin tulee hyvä kastike riisin kanssa.
- Tete9 kuukautta sittenOhjeen mukaan liikaa suolaa. Muutoin simppeli valmistaa.
- Innokas kokeilija9 kuukautta sittenHelppo ja nopea resepti. Todella maukasta.
- Pettynyt1 vuosi sittenTulipas huiputettu olo. Pirkan seipaketissa on enää 300 g kalaa. Paketti on toki saman kokoinen kuin ennen.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenpettynyt, tällä hetkellä valikoimissamme on seuraavat tuotteet: seitipala 300 g ja alaskan seitipala 400 g.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKala, harmillista kuulla ettei resepti ole maistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä sirottelemalla korppujauhot kalan päälle ennen paistoa uunissa.
- Kala2 vuotta sittenEi mielestäni ole maukas resepti, ei tullut hyvä lopputulos. Pitäisiköhän korppujauhot turvottaa kermassa?
- kalamies2 vuotta sittenTosi hyvä ja helppo ruoka, perunamuusia tein kylkeen!👍🏼
- Aina sitä samaa3 vuotta sittenParas mantelikalaresepti jonka olen kokeillut.
- Mansikka3 vuotta sittenHuomaattehan, että resepti on gluteeniton vain jos korppujauhot ovat gluteenittomia.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMansikka, kiitos hyvästä huomiosta. Korjasimme reseptin luokittelun.
- retromakujen metsästäjä3 vuotta sittenOlen kaivannut perinteisen mantelikalan selkeää ja hyvää reseptiä ja tässä se on. Kiitos.
- Tanja4 vuotta sittenMustapippurin maku häiritsi, kokeilen seuraavalla kerralla sitruunapippuria.
- Kalamaisteri4 vuotta sittenHyvä resepti, kunhan korvaa mustapippurin sitruunapippurilla.
- Eeni894 vuotta sittenKala oli hyvänmakuinen mutta itse ”mantelikala”-maku puuttui. Lisäsin sotruunaa ja se paransi makua
- Nomnom6 vuotta sittenTää on ihan huippuhyvää, vakkari kalaruoka meillä!
- Manteli7 vuotta sittenHyvää oli! Teen toistekin.. Mulla tuli mieleen kouluajat tästä ruoasta, ja parhain ruoka oli ehdottomasti koulussa mantelikala :)