Hasselbackan munakoisotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hasselbackan munakoisot

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Näyttävä kasvispääruoka syntyy uunissa paahdetuista munakoisoista. Ne valmistetaan hasselbackan perunoiden tapaan viipaloituna ja juustolla kuorrutettuna.

    Ainekset

    4 annosta

    Tomaattikastike

    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    3–4
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
    tai
    3 rkl
     
    tai
    1 rkl
     
    punaviinietikkaa
    tai
    1 tlk (500 g)
     
    tai
    1 tlk (500 g)
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    sokeria
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2-1
     
    Pirkka (Luomu)sitruunan kuori raastettuna
    tai

    Hasselbackan munakoisot

    3–4 (1 kg)
     
    munakoisoa
    tai
    3 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 ps (200 g/125 g)
     
    tai
    1/4 ruukkua
     
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää tomaattisose. Kuumenna minuutin verran.

    Lisää etikka ja anna sen kiehahtaa. Kaada tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää mausteet.

    Keitä kastiketta kannen alla 15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.

    Voitele uunivuoka (32 cm x 25 cm) öljyllä. Leikkaa munakoisoista kannat pois. Leikkaa munakoisoihin poikittaisia viiltoja sentin välein siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Laita munakoisot vuokaan.

    Valuta munakoisoviiltoihin öljyä ja mausta suolalla. Annostele viiltoihin tomaattikastiketta ja kaada loput kastikkeesta uunivuokaan.

    Kypsennä munakoisoja uunissa 225 asteessa 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.

    Sekoita parmesaanijuusto ja pankojauhot keskenään. Valuta ja revi mozzarella.

    Ripottele juusto-pankojauhoseosta munakoisoviiltoihin ja munakoisojen päälle. Lisää mozzarella, osan voit laittaa suoraan kastikkeen päälle.

    Jatka paistamista 20–30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut. Kokeile munakoisojen kypsyyttä haarukalla. Munakoison tulisi olla pehmeitä pohjaa myöten.

    Anna munakoisojen jäähtyä 5 minuuttia ja revi päälle tuoretta basilikaa.

    Voit korvata mozzarellan ja parmesaanin kasvipohjaisilla juustoilla, jolloin ruoka on vegaaninen. Jos teet tomaattikastikkeen jo aiemmin, kuumenna se kattilassa ensin. Kuuma kastike edistää munakoisojen kypsymistä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Rajamäen punaviinietikka 0,4l
      Hinta 2,99/kpl
      7,48/l
    • Pirkka oliiviöljy 1l
      Hinta 15,85/kpl
      15,85/l
    • Pirkka tomaattimurska 500 g
      Hinta 0,69/kpl
      1,38/kg
    • Pirkka paseerattu tomaatti 500 g
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Pirkka basilika 8g
      Hinta 0,79/kpl
      98,75/kg
    • Pirkka oregano 6g
      Hinta 0,55/kpl
      91,67/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Pirkka Parhaat pankojauho 200g
      Hinta 3,65/kpl
      18,25/kg
    • Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
      Hinta 2,09/kpl
      16,72/kg
    • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
      Hinta 0,59/kpl
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,69/kpl
      1,69/kg