Hasselbackan munakoisot
Näyttävä kasvispääruoka syntyy uunissa paahdetuista munakoisoista. Ne valmistetaan hasselbackan perunoiden tapaan viipaloituna ja juustolla kuorrutettuna. Noin 3,05€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Tomaattikastike
- 1(100 g)sipuli
- 3-4valkosipulinkynttä
- 1rklpunaviinietikkaa
- 1tlk(500 g)Pirkka Luomu tomaattimurskaa
- 1tlk(500 g)Pirkka Luomu paseerattua tomaattia
- 2tlbasilikaa
- 1tloreganoa
- 1tlsuolaa
- 1tlsokeria
- 1/4tlmustapippuria
- 1Pirkka (Luomu)sitruunan kuori raastettuna
Hasselbackan munakoisot
- 3-4(1 kg)munakoisoa
- 1tlsuolaa
- 1/2dlPirkka Parhaat pankojauhoja
- 1ps(125 g)Pirkka mozzarellaa
- 1/4ruukkuatuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää tomaattisose. Kuumenna minuutin verran.
- Lisää etikka ja anna sen kiehahtaa. Kaada tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää mausteet.
- Keitä kastiketta kannen alla 15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.
- Voitele uunivuoka (32 cm x 25 cm) öljyllä. Leikkaa munakoisoista kannat pois. Leikkaa munakoisoihin poikittaisia viiltoja sentin välein siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Laita munakoisot vuokaan.
- Valuta munakoisoviiltoihin öljyä ja mausta suolalla. Annostele viiltoihin tomaattikastiketta ja kaada loput kastikkeesta uunivuokaan.
- Kypsennä munakoisoja uunissa 225 asteessa 35-45 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
- Sekoita parmesaanijuusto ja pankojauhot keskenään. Valuta ja revi mozzarella.
- Ripottele juusto-pankojauhoseosta munakoisoviiltoihin ja munakoisojen päälle. Lisää mozzarella, osan voit laittaa suoraan kastikkeen päälle.
- Jatka paistamista 20-30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut. Kokeile munakoisojen kypsyyttä haarukalla. Munakoison tulisi olla pehmeitä pohjaa myöten.
- Anna munakoisojen jäähtyä 5 minuuttia ja revi päälle tuoretta basilikaa.
Tiesitkö että...
Voit korvata mozzarellan ja parmesaanin kasvipohjaisilla juustoilla, jolloin ruoka on vegaaninen. Jos teet tomaattikastikkeen jo aiemmin, kuumenna se kattilassa ensin. Kuuma kastike edistää munakoisojen kypsymistä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Varsin hyvä. Vaikka käytin varmaankin tuplasti juustoa. Sitruuna kuoren tulen tosin jättämän pois ens kerral.
Todella hyvä resepti! Sitruuna toi mukavan raikkaan maun tomaattikastikkeeseen. Söimme tätä sellaisenaan ilman lisukkeita. Paistoaika 4 munakoisolle meillä oli 30 + 15 eli aika paljon vähemmän mitä ohjeessa.
Mahtava lisäys pääsiäaterialle! Vaikka en muistanut laittaa basilikaa, oreganoa eikä sokeria, maku oli täydellinen ja tästä onkin oma ateria itsensä. Varmasti laitan taas ensi pääsiäsenä!
Ihan jees. Sitruuna oli omaan makuuni turhan vahva, jättäisin ensi kerralla pois. Halkaisin munakoisot pitkittäin puoleksi, mikä nopeutti paistoa ja oli helpompi jakaa pikkuveäelle.