Hasselbackan munakoisot
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Näyttävä kasvispääruoka syntyy uunissa paahdetuista munakoisoista. Ne valmistetaan hasselbackan perunoiden tapaan viipaloituna ja juustolla kuorrutettuna.
Ainekset
4 annosta
Tomaattikastike
- 1 (100 g) sipuli
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl Pirkka oliiviöljyä
- 3 rkl Pirkka tomaattisosetta
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tlk (500 g) Pirkka tomaattimurskaa
- 1 tlk (500 g) Pirkka paseerattua tomaattia
- 2 tl basilikaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2-1 Pirkka (Luomu)sitruunan kuori raastettuna
Hasselbackan munakoisot
- 3–4 (1 kg) munakoisoa
- 3 rkl Pirkka oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 3/4 dl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 1/2 dl Pirkka Parhaat pankojauhoja
- 1 ps (200 g/125 g) Pirkka laktoositonta mozzarellaa
- 1/4 ruukkua tuoretta basilikaa
Ravintosisältö
- Energia377 kJ / 91 kcal
- Rasva5,2 g
- josta tyydyttynyttä1,5 g
- Hiilihydraatit6,8 g
- josta sokereita4,6 g
- Proteiini2,8 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää tomaattisose. Kuumenna minuutin verran.
- Lisää etikka ja anna sen kiehahtaa. Kaada tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää mausteet.
- Keitä kastiketta kannen alla 15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.
- Voitele uunivuoka (32 cm x 25 cm) öljyllä. Leikkaa munakoisoista kannat pois. Leikkaa munakoisoihin poikittaisia viiltoja sentin välein siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Laita munakoisot vuokaan.
- Valuta munakoisoviiltoihin öljyä ja mausta suolalla. Annostele viiltoihin tomaattikastiketta ja kaada loput kastikkeesta uunivuokaan.
- Kypsennä munakoisoja uunissa 225 asteessa 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
- Sekoita parmesaanijuusto ja pankojauhot keskenään. Valuta ja revi mozzarella.
- Ripottele juusto-pankojauhoseosta munakoisoviiltoihin ja munakoisojen päälle. Lisää mozzarella, osan voit laittaa suoraan kastikkeen päälle.
- Jatka paistamista 20–30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut. Kokeile munakoisojen kypsyyttä haarukalla. Munakoison tulisi olla pehmeitä pohjaa myöten.
- Anna munakoisojen jäähtyä 5 minuuttia ja revi päälle tuoretta basilikaa.
Voit korvata mozzarellan ja parmesaanin kasvipohjaisilla juustoilla, jolloin ruoka on vegaaninen. Jos teet tomaattikastikkeen jo aiemmin, kuumenna se kattilassa ensin. Kuuma kastike edistää munakoisojen kypsymistä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,00/3 kpl10,67/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (12,40/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(122 arviota)
- yli 60 min4,2(573 arviota)
- 30 - 60 min3,8(53 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(11 arviota)
- yli 60 min4,1(33 arviota)
- Videoyli 60 min3,8(118 arviota)
- yli 60 min4,1(58 arviota)
- alle 30 min4,4(61 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (88 arviota)
- Lassi11 kuukautta sittenPaistoaika tai lämpö tuntuu vähän rajulta. En ole tosin ennen munakoisoa kokannut, joten katotaan ny. Silmä kovana.
- pääsiäiskokki1 vuosi sittenOli hyvää. Sopi pääsiäiseen. Edellisten kommenttien perusteella laitoin n 1rkl sitruunamehua kuorien sijaan. Laitoin myös kommenttien pohjalta toisessa jaksossa rasian kirsikkatomaatteja koska olisi muuten ollut kuivaa.
- DGK1 vuosi sittenEhdottomasi jatkoon. Maukas kokonaisuus. Jätin myös sitruunan pois edellisten kommenttien perusteella ja lopputulos oli hyvä.
- Kukka2 vuotta sittenTodella maukas ja helppo ruoka. Kastiketta oli varsin vähän, lisäsin rasiallisen kirsikkatomaatteja toisessa jaksossa, näin pysyi mehukkaana.
- Pug2 vuotta sittenMainio lopputulos. Aiempien kommenttien perusteella jätin kastikkeesta luomusitruunan kuoren pois.
- (nimetön)2 vuotta sittenEhkä maukkain tomaattikastike koskaan, käytän sitä muissakin resepteissä. Se on kuin salainen ase! Mutta tuon sitruunan kanssa iisisti ettei maistu astianpesuaineelle, voi jättää hyvin poiskin.
- Roso2 vuotta sittenTodella mehevää ja herkullista!,,
- May3 vuotta sittenTodella hyvä! Muokkasin hieman tomaattikastiketta, lisäsin paprikamaustetta ja kuminaa jotta saisi makua Lähi-idästä. Sitruunankuoren määrää vähentäisin ensi kerralla. Mutta aivan todella maukas muutenkin
- MurMur3 vuotta sittenVarsin hyvä. Vaikka käytin varmaankin tuplasti juustoa. Sitruuna kuoren tulen tosin jättämän pois ens kerral.
- E.S.3 vuotta sittenTodella hyvä resepti! Sitruuna toi mukavan raikkaan maun tomaattikastikkeeseen. Söimme tätä sellaisenaan ilman lisukkeita. Paistoaika 4 munakoisolle meillä oli 30 + 15 eli aika paljon vähemmän mitä ohjeessa.
- AS3 vuotta sittenMahtava lisäys pääsiäaterialle! Vaikka en muistanut laittaa basilikaa, oreganoa eikä sokeria, maku oli täydellinen ja tästä onkin oma ateria itsensä. Varmasti laitan taas ensi pääsiäsenä!
- kaukokokki3 vuotta sittenIhan jees. Sitruuna oli omaan makuuni turhan vahva, jättäisin ensi kerralla pois. Halkaisin munakoisot pitkittäin puoleksi, mikä nopeutti paistoa ja oli helpompi jakaa pikkuveäelle.