Hasselbackan punajuuret ja aurajuustokastike
Hasselbackan punajuuret ja aurajuustokastike sopivat kasvislisäkkeeksi esimerkiksi lihan kanssa tai vaikkapa joulupöytään sellaisenaan. Noin 1,05€/annos*
- 4-6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1lvettä
- 1tlsuolaa
- n. 4rklvoita
- 3rklPirkka siemensekoitusta
- 1rklkorppujauhoja
Kastike
- 1tlk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 1/2pkt(à 170 g)Valio Aura sinihomejuustoa
- 1/2-1tlhunajaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, tällöin kuori irtoaa helpommin. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Leikkaa punajuuriin poikittaisia viiltoja vieri viereen siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
- Sekoita pehmeään voihin yrttiseos. Sivele voita punajuurille. Rouhi siemensekoitusta hieman pienemmäksi ja sekoita korppujauhojen kanssa. Ripottele punajuurien pinnalle.
- Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kylmänä Hasselbackan punajuurien kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ihan paras lisuke jouluruualle!! Kiitos
Helppo ja selkeä ohje. Erinomaisen hyvää, suosittelin myös tutuille ja aion tehdä itsekin uudelleen. Kiitos tästä ohjeesta.