Hasselbackan punajuuret ja aurajuustokastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hasselbackan punajuuret ja aurajuustokastike

Hasselbackan punajuuret ja aurajuustokastike sopivat kasvislisäkkeeksi esimerkiksi lihan kanssa tai vaikkapa joulupöytään sellaisenaan. Noin 1,05€/annos*

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, tällöin kuori irtoaa helpommin. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Leikkaa punajuuriin poikittaisia viiltoja vieri viereen siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
  2. Sekoita pehmeään voihin yrttiseos. Sivele voita punajuurille. Rouhi siemensekoitusta hieman pienemmäksi ja sekoita korppujauhojen kanssa. Ripottele punajuurien pinnalle.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kylmänä Hasselbackan punajuurien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille