Punajuurilaatikko
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Maailman paras sinihomejuustolla maustettu punajuurilaatikko syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa punajuurivuoka joulupöydässä tai lihan lisäkkeenä.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1 kg | tai |
1 tlk | tai |
1 ps (150 g) | tai |
(ripaus | suolaa) tai |
Pinnalle | |
---|---|
korppujauhoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 536 kJ / 129 kcal |
Rasva | 7,4 g |
josta tyydyttynyttä | 4,4 g |
Hiilihydraatit | 8,9 g |
josta sokereita | 8,7 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Keittoaika riippuu punajuurten koosta. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.
Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, sinihomejuusto ja tarvittaessa ripaus suolaa. Levitä seos laakeaan uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa kalkkunan tai joulukinkun lisäkkeenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Aura sinihomejuusto 150g murennettuHinta 3,35/kpl22,33/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(55 arviota)
- 30 - 60 min3,9(77 arviota)
- 30 - 60 min3,4(10 arviota)
- yli 60 min3,9(253 arviota)
- yli 60 min4,0(77 arviota)
- yli 60 min3,4(116 arviota)
- yli 60 min4,0(93 arviota)
- yli 60 min4,1(95 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (481 arviota)
- mj3 kuukautta sittenToimii!
- Tupuna3 kuukautta sittenHyvä ja helppo
- Lulle6 kuukautta sittenItse lisäsin viherpippuria ja toisella krt vaihdoin homejuuston vuohenjuustoon
- ME1 vuosi sittenMuutahan punajuurilaatikkoon ei näköjään edes yritetä laittaa makua antamaan kuin sinihomejuustoa. t. Monia reseptejä lueskellut
- Pampula1 vuosi sittenVuosi aikaa etsiä parempi resepti : Valmistus kohdassa lukee paistolämpötila 175° astetta ja 30 min
- Vuosi aikaa etsiä parempi resepti1 vuosi sittenPunajuurilaatikon paistoaikaa, saati paistolämpötilaa ei ollut mainittu. Mielestäni ratkaisevat asiat. Jätin tekemättä !!!!
- Mertzi-mamma kokkaa.1 vuosi sittenPakasteesta saa punajuuri-aurajuustoltk, mutta omatekemänä maistuu tietenkin paremmalle. Ja on todella helppo tehdä. Suosittelen !!!
- kokki33 vuotta sittenMiksi keittää punjuuret ensin? Raastaa raakana ja ainekset sekaisin ja paistaa sitten vaan pitempään uunissa. Reilu tunti varmaan riittää.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenia, valitettavasti massan tarkkaa määrää ei ole mitattu litroissa, mutta laatikko kannattaa paistaa vuoassa, joka on kooltaan vähintään 1,5 litraa.
- ia4 vuotta sittenKuinka paljon tästä tulee? Litroja haen.
- tättärää4 vuotta sittenTehty on ja mietitty miten voisi rasvan määrää vähentää. Joku uusi ainesosa voisi muuttaa makua paremmaksi mutta vielä ei ole hoksattu.
- Marketta5 vuotta sittenMikä on säilyvyysaika? Eli kuinka paljon ennen joulua voi tehdä jääkaappiin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMarketta, punajuurilaatikon säilyvyysaika jääkaapissa on noin kolme vuorokautta. Tarkkaa aikaa on valitettavasti vaikea antaa, koska säilyvyyteen vaikuttaa säilytyslämpötila ja käsittelyhygienia.
- Hellukka5 vuotta sittenPunajuurilaatikko on niin yksinkertainen ja hyvä ohje, että ryhdyn toimeen!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenRiitta, tämän laatikon pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta todennäköisesti laatikko soveltuu pakastettavaksi. Kannattaa huomioida, että punajuurilaatikon rakenne saattaa muuttua jonkin verran pakastamisen vuoksi. Kypsennetty ja pakastettu punajuurilaatikko kannattaa ottaa sulamaan esimerkiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ennen kuumennusta.
- Riitta5 vuotta sittenOnkohan nyt jo joku kokeillut pakastamista? Lähinnä sitä, miten laatikko käyttäytyy sulatettuna.
- Myy5 vuotta sittenPirkka-aurajuusto on aika äkäistä. Laitan ensi kerralla Aura-juustoa, silä kolmionmallista. On jotenkin lempeämpi eikä niin pistävän makuinen. Resepti muuten kivan helppo.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEpätietoinen, reseptin on laskettu riittävän kahdeksaan annokseen lisukkeeksi.
- Epätietoinen5 vuotta sittenPunajuurilaatikko. kuinka monelle 1kg punajuuri riittää lisukkeeksi?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHyvä kysymys, punajuuret voi halutessaan kuoria kuumina, jolloin kuoret irtoavat helposti.
- punajuurifani6 vuotta sittenEi punajuuria tarvitse keittää ja paistaa. Riittää kun kuorit ja raastat raa`at punajuuret ja laitat tunniksi uuniin. Olen näin tehnyt ja hyvää tuli. Näin jää yksi työvaihe pois.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHanna, punajuurilaatikko kannattaa tehdä mielummin tuoreista punajuurista.
- Hanna6 vuotta sittenVoiko käyttää etikkapunajuurta ?
- Henna6 vuotta sittenTästä laatikosta on tullut meidän joulupöytään perinne muiden laatikoiden seuraan, huippu hyvää!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSM, voit halutessasi kokeilla paneer-juustoa.
- SM6 vuotta sittenVoisiko tähän käyttää auran sijaa paneer juustoa?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTuija, voit toki kokeilla tehdä laatikon myös fetajuustolla.
- Tuija7 vuotta sittenVoisiko aurajuuston korvata fetajuustolla?
- S8 vuotta sittenHyvää ja helppoa
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Rapu, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Voit kokeilla tehdä laatikon maidottomana mutta varsinkin sinihomejuusto voi olla hankala korvattava.