Punajuurilaatikko
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Maailman paras punajuurilaatikko syntyy vain muutamasta raaka-aineesta - mehevässä punajuurilaatikossa maistuu sinihomejuusto. Tarjoa punajuurivuoka joulupöydässä tai lisäkkeenä lihan kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1 kg | tai |
1 tlk | tai |
1 ps (150 g) | tai |
(ripaus | suolaa) tai |
Pinnalle | |
---|---|
korppujauhoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 533 kJ / 128 kcal |
Rasva | 7,4 g |
josta tyydyttynyttä | 4,4 g |
Hiilihydraatit | 8,9 g |
josta sokereita | 8,7 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Keittoaika riippuu punajuurten koosta. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.
Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, sinihomejuusto ja tarvittaessa ripaus suolaa. Levitä seos laakeaan uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa kalkkunan tai joulukinkun lisäkkeenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkEtuhinta 0,99/kpl0,99/kgnorm. 1,59/kpl
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Plussa-etu −7 %Aura sinihomejuusto 150g murennettuPlussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,25/kpl
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,29/kpl4,30/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,19/kpl1,89/kg
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(46 arviota)
- 30 - 60 min3,4(7 arviota)
- 30 - 60 min3,8(48 arviota)
- yli 60 min3,8(236 arviota)
- 30 - 60 min4,7(86 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,0(65 arviota)
- 30 - 60 min4,0(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (361 arviota)
- kokki31 vuosi sittenMiksi keittää punjuuret ensin? Raastaa raakana ja ainekset sekaisin ja paistaa sitten vaan pitempään uunissa. Reilu tunti varmaan riittää.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenia, valitettavasti massan tarkkaa määrää ei ole mitattu litroissa, mutta laatikko kannattaa paistaa vuoassa, joka on kooltaan vähintään 1,5 litraa.
- ia2 vuotta sittenKuinka paljon tästä tulee? Litroja haen.
- tättärää2 vuotta sittenTehty on ja mietitty miten voisi rasvan määrää vähentää. Joku uusi ainesosa voisi muuttaa makua paremmaksi mutta vielä ei ole hoksattu.
- Marketta3 vuotta sittenMikä on säilyvyysaika? Eli kuinka paljon ennen joulua voi tehdä jääkaappiin?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMarketta, punajuurilaatikon säilyvyysaika jääkaapissa on noin kolme vuorokautta. Tarkkaa aikaa on valitettavasti vaikea antaa, koska säilyvyyteen vaikuttaa säilytyslämpötila ja käsittelyhygienia.
- Hellukka3 vuotta sittenPunajuurilaatikko on niin yksinkertainen ja hyvä ohje, että ryhdyn toimeen!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenRiitta, tämän laatikon pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta todennäköisesti laatikko soveltuu pakastettavaksi. Kannattaa huomioida, että punajuurilaatikon rakenne saattaa muuttua jonkin verran pakastamisen vuoksi. Kypsennetty ja pakastettu punajuurilaatikko kannattaa ottaa sulamaan esimerkiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ennen kuumennusta.
- Riitta3 vuotta sittenOnkohan nyt jo joku kokeillut pakastamista? Lähinnä sitä, miten laatikko käyttäytyy sulatettuna.
- Myy3 vuotta sittenPirkka-aurajuusto on aika äkäistä. Laitan ensi kerralla Aura-juustoa, silä kolmionmallista. On jotenkin lempeämpi eikä niin pistävän makuinen. Resepti muuten kivan helppo.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEpätietoinen, reseptin on laskettu riittävän kahdeksaan annokseen lisukkeeksi.
- Epätietoinen3 vuotta sittenPunajuurilaatikko. kuinka monelle 1kg punajuuri riittää lisukkeeksi?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHyvä kysymys, punajuuret voi halutessaan kuoria kuumina, jolloin kuoret irtoavat helposti.
- Hyvä kysymys!3 vuotta sittenMiksi ihmeessä punajuuret pitäisi punajuurilaatikkoa tehdessä jäähdyttää ja kuoria kun punajuuren kuori lähtee kuumana käsin..hanskojen kera niinkuin tapana on.
- punajuurifani4 vuotta sittenEi punajuuria tarvitse keittää ja paistaa. Riittää kun kuorit ja raastat raa`at punajuuret ja laitat tunniksi uuniin. Olen näin tehnyt ja hyvää tuli. Näin jää yksi työvaihe pois.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHanna, punajuurilaatikko kannattaa tehdä mielummin tuoreista punajuurista.
- Hanna4 vuotta sittenVoiko käyttää etikkapunajuurta ?
- Henna4 vuotta sittenTästä laatikosta on tullut meidän joulupöytään perinne muiden laatikoiden seuraan, huippu hyvää!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSM, voit halutessasi kokeilla paneer-juustoa.
- SM5 vuotta sittenVoisiko tähän käyttää auran sijaa paneer juustoa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTuija, voit toki kokeilla tehdä laatikon myös fetajuustolla.
- Tuija5 vuotta sittenVoisiko aurajuuston korvata fetajuustolla?
- S6 vuotta sittenHyvää ja helppoa
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Rapu, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Voit kokeilla tehdä laatikon maidottomana mutta varsinkin sinihomejuusto voi olla hankala korvattava.
- Rapu6 vuotta sittenVoiko tehdä maidottomana?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMalin, kiitos tiedustelustasi. Punajuurilaatikon pakastamista ei ole erikseen testattu koekeittiöllä. Laatikon voi kyllä varmasti halutessaan pakastaa.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenNimimerkki Lanttulaatikko uunissa, kiitos kysymyksestäsi. Punajuurilaatikon pakastamista ei ole erikseen testattu koekeittiöllä, mutta laatikko kyllä varmasti sopii pakastettavaksi muiden jouluisten laatikoiden tapaan.
- Lanttulaatikko uunissa7 vuotta sittenSopiiko pakastettavaksi muiden joululaatikoiden tapaan?
- joulumuori7 vuotta sittenPunajuuri-aurajuustovuoka on joulusuosikkejamme. Lisään tosin siihen 2-3 voissa kuullotettua sipulia silppuna, sekä 1/2 purkkia ananasrenkaita murskattuna (ei mehua).1/4 tl valko -tai mustapippuria sekaan.