Punajuurilaatikko
Mehevässä punajuurilaatikossa maistuu sinihomejuusto. Tarjoa punajuurivuoka joulupöydässä tai lisäkkeenä lihan kanssa.
8 annostayli 60 min103 kcal / annos (120g)
Ainekset
8 annosta
- 1ps(150 g)Valio Aura sinihomejuustomurua
- (ripaus suolaa)
Pinnalle
- korppujauhoja
Valmistus
yli 60 min- Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Keittoaika riippuu punajuurten koosta. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.
- Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, sinihomejuusto ja tarvittaessa ripaus suolaa. Levitä seos laakeaan uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa kalkkunan tai joulukinkun lisäkkeenä.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 103 kcal430 kJ
- Proteiinia 4,32 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa6,47 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Miksi keittää punjuuret ensin? Raastaa raakana ja ainekset sekaisin ja paistaa sitten vaan pitempään uunissa. Reilu tunti varmaan riittää.
Kuinka paljon tästä tulee? Litroja haen.
ia, valitettavasti massan tarkkaa määrää ei ole mitattu litroissa, mutta laatikko kannattaa paistaa vuoassa, joka on kooltaan vähintään 1,5 litraa.
Tehty on ja mietitty miten voisi rasvan määrää vähentää. Joku uusi ainesosa voisi muuttaa makua paremmaksi mutta vielä ei ole hoksattu.
Mikä on säilyvyysaika? Eli kuinka paljon ennen joulua voi tehdä jääkaappiin?
Marketta, punajuurilaatikon säilyvyysaika jääkaapissa on noin kolme vuorokautta. Tarkkaa aikaa on valitettavasti vaikea antaa, koska säilyvyyteen vaikuttaa säilytyslämpötila ja käsittelyhygienia.
Punajuurilaatikko on niin yksinkertainen ja hyvä ohje, että ryhdyn toimeen!
Riitta, tämän laatikon pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta todennäköisesti laatikko soveltuu pakastettavaksi. Kannattaa huomioida, että punajuurilaatikon rakenne saattaa muuttua jonkin verran pakastamisen vuoksi. Kypsennetty ja pakastettu punajuurilaatikko kannattaa ottaa sulamaan esimerkiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ennen kuumennusta.
Onkohan nyt jo joku kokeillut pakastamista? Lähinnä sitä, miten laatikko käyttäytyy sulatettuna.
Pirkka-aurajuusto on aika äkäistä. Laitan ensi kerralla Aura-juustoa, silä kolmionmallista. On jotenkin lempeämpi eikä niin pistävän makuinen. Resepti muuten kivan helppo.
Epätietoinen, reseptin on laskettu riittävän kahdeksaan annokseen lisukkeeksi.
Punajuurilaatikko. kuinka monelle 1kg punajuuri riittää lisukkeeksi?
Hyvä kysymys, punajuuret voi halutessaan kuoria kuumina, jolloin kuoret irtoavat helposti.
Miksi ihmeessä punajuuret pitäisi punajuurilaatikkoa tehdessä jäähdyttää ja kuoria kun punajuuren kuori lähtee kuumana käsin..hanskojen kera niinkuin tapana on.
Ei punajuuria tarvitse keittää ja paistaa. Riittää kun kuorit ja raastat raa`at punajuuret ja laitat tunniksi uuniin. Olen näin tehnyt ja hyvää tuli. Näin jää yksi työvaihe pois.
Hanna, punajuurilaatikko kannattaa tehdä mielummin tuoreista punajuurista.
Voiko käyttää etikkapunajuurta ?
Tästä laatikosta on tullut meidän joulupöytään perinne muiden laatikoiden seuraan, huippu hyvää!
SM, voit halutessasi kokeilla paneer-juustoa.
Voisiko tähän käyttää auran sijaa paneer juustoa?
Tuija, voit toki kokeilla tehdä laatikon myös fetajuustolla.
Voisiko aurajuuston korvata fetajuustolla?
Hyvää ja helppoa
Hei Rapu, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Voit kokeilla tehdä laatikon maidottomana mutta varsinkin sinihomejuusto voi olla hankala korvattava.
Voiko tehdä maidottomana?
Malin, kiitos tiedustelustasi. Punajuurilaatikon pakastamista ei ole erikseen testattu koekeittiöllä. Laatikon voi kyllä varmasti halutessaan pakastaa.
Nimimerkki Lanttulaatikko uunissa, kiitos kysymyksestäsi. Punajuurilaatikon pakastamista ei ole erikseen testattu koekeittiöllä, mutta laatikko kyllä varmasti sopii pakastettavaksi muiden jouluisten laatikoiden tapaan.
Sopiiko pakastettavaksi muiden joululaatikoiden tapaan?
Punajuuri-aurajuustovuoka on joulusuosikkejamme. Lisään tosin siihen 2-3 voissa kuullotettua sipulia silppuna, sekä 1/2 purkkia ananasrenkaita murskattuna (ei mehua).1/4 tl valko -tai mustapippuria sekaan.