PunajuurilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurilaatikko

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Maailman paras punajuurilaatikko syntyy vain muutamasta raaka-aineesta - mehevässä punajuurilaatikossa maistuu sinihomejuusto. Tarjoa punajuurivuoka joulupöydässä tai lisäkkeenä lihan kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1 kg
 
tai
1 tlk
 
tai
1 ps (150 g)
 
tai
(ripaus
 
suolaa)
tai

Pinnalle

 
korppujauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
533 kJ / 128 kcal
Rasva
7,4 g
josta tyydyttynyttä
4,4 g
Hiilihydraatit
8,9 g
josta sokereita
8,7 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Keittoaika riippuu punajuurten koosta. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, sinihomejuusto ja tarvittaessa ripaus suolaa. Levitä seos laakeaan uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.

Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa kalkkunan tai joulukinkun lisäkkeenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lk
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • Aura sinihomejuusto 150g murennettu
    Hinta 3,35/kpl
    22,33/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,29/kpl
    4,30/kg
  • Punajuurinippu Suomi
    Hinta 4,95/kpl
  • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
    Hinta 1,75/kpl
    11,67/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositon
    Hinta 1,35/kpl
    7,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Maustekorppujauho 300g
    Hinta 1,65/kpl
    5,50/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,09/kpl
    3,41/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (421 arviota)

  • ME
    6 kuukautta sitten
    Muutahan punajuurilaatikkoon ei näköjään edes yritetä laittaa makua antamaan kuin sinihomejuustoa. t. Monia reseptejä lueskellut
  • Pampula
    6 kuukautta sitten
    Vuosi aikaa etsiä parempi resepti : Valmistus kohdassa lukee paistolämpötila 175° astetta ja 30 min
  • Vuosi aikaa etsiä parempi resepti
    6 kuukautta sitten
    Punajuurilaatikon paistoaikaa, saati paistolämpötilaa ei ollut mainittu. Mielestäni ratkaisevat asiat. Jätin tekemättä !!!!
  • Mertzi-mamma kokkaa.
    7 kuukautta sitten
    Pakasteesta saa punajuuri-aurajuustoltk, mutta omatekemänä maistuu tietenkin paremmalle. Ja on todella helppo tehdä. Suosittelen !!!
  • kokki3
    2 vuotta sitten
    Miksi keittää punjuuret ensin? Raastaa raakana ja ainekset sekaisin ja paistaa sitten vaan pitempään uunissa. Reilu tunti varmaan riittää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    ia, valitettavasti massan tarkkaa määrää ei ole mitattu litroissa, mutta laatikko kannattaa paistaa vuoassa, joka on kooltaan vähintään 1,5 litraa.
  • ia
    3 vuotta sitten
    Kuinka paljon tästä tulee? Litroja haen.
  • tättärää
    3 vuotta sitten
    Tehty on ja mietitty miten voisi rasvan määrää vähentää. Joku uusi ainesosa voisi muuttaa makua paremmaksi mutta vielä ei ole hoksattu.
  • Marketta
    4 vuotta sitten
    Mikä on säilyvyysaika? Eli kuinka paljon ennen joulua voi tehdä jääkaappiin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Marketta, punajuurilaatikon säilyvyysaika jääkaapissa on noin kolme vuorokautta. Tarkkaa aikaa on valitettavasti vaikea antaa, koska säilyvyyteen vaikuttaa säilytyslämpötila ja käsittelyhygienia.
  • Hellukka
    4 vuotta sitten
    Punajuurilaatikko on niin yksinkertainen ja hyvä ohje, että ryhdyn toimeen!
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Riitta, tämän laatikon pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta todennäköisesti laatikko soveltuu pakastettavaksi. Kannattaa huomioida, että punajuurilaatikon rakenne saattaa muuttua jonkin verran pakastamisen vuoksi. Kypsennetty ja pakastettu punajuurilaatikko kannattaa ottaa sulamaan esimerkiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ennen kuumennusta.
  • Riitta
    4 vuotta sitten
    Onkohan nyt jo joku kokeillut pakastamista? Lähinnä sitä, miten laatikko käyttäytyy sulatettuna.
  • Myy
    4 vuotta sitten
    Pirkka-aurajuusto on aika äkäistä. Laitan ensi kerralla Aura-juustoa, silä kolmionmallista. On jotenkin lempeämpi eikä niin pistävän makuinen. Resepti muuten kivan helppo.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Epätietoinen, reseptin on laskettu riittävän kahdeksaan annokseen lisukkeeksi.
  • Epätietoinen
    4 vuotta sitten
    Punajuurilaatikko. kuinka monelle 1kg punajuuri riittää lisukkeeksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Hyvä kysymys, punajuuret voi halutessaan kuoria kuumina, jolloin kuoret irtoavat helposti.
  • punajuurifani
    5 vuotta sitten
    Ei punajuuria tarvitse keittää ja paistaa. Riittää kun kuorit ja raastat raa`at punajuuret ja laitat tunniksi uuniin. Olen näin tehnyt ja hyvää tuli. Näin jää yksi työvaihe pois.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hanna, punajuurilaatikko kannattaa tehdä mielummin tuoreista punajuurista.
  • Hanna
    5 vuotta sitten
    Voiko käyttää etikkapunajuurta ?
  • Henna
    5 vuotta sitten
    Tästä laatikosta on tullut meidän joulupöytään perinne muiden laatikoiden seuraan, huippu hyvää!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    SM, voit halutessasi kokeilla paneer-juustoa.
  • SM
    6 vuotta sitten
    Voisiko tähän käyttää auran sijaa paneer juustoa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tuija, voit toki kokeilla tehdä laatikon myös fetajuustolla.
  • Tuija
    6 vuotta sitten
    Voisiko aurajuuston korvata fetajuustolla?
  • S
    7 vuotta sitten
    Hyvää ja helppoa
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei Rapu, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Voit kokeilla tehdä laatikon maidottomana mutta varsinkin sinihomejuusto voi olla hankala korvattava.
  • Rapu
    7 vuotta sitten
    Voiko tehdä maidottomana?
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Malin, kiitos tiedustelustasi. Punajuurilaatikon pakastamista ei ole erikseen testattu koekeittiöllä. Laatikon voi kyllä varmasti halutessaan pakastaa.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Nimimerkki Lanttulaatikko uunissa, kiitos kysymyksestäsi. Punajuurilaatikon pakastamista ei ole erikseen testattu koekeittiöllä, mutta laatikko kyllä varmasti sopii pakastettavaksi muiden jouluisten laatikoiden tapaan.