• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Siemenkuorrutettu seiti

Siemenkuorrutettu seiti on saanyt ylleen maukkaan kuorrutuksen, joka tehdään auringonkukansiemenistä, korppujauhoista ja tillistä.
Siemenkuorrutettu seiti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 380 kcal / annos (145g)

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

    • 50gPirkka meijerivoita
    • 1dlPirkka korppujauhoja
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1/2tlkurkumaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Koristeluun

    • sitruunanlohkoja
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota seitipalat sulamaan matalaan voideltuun uunivuokaan. Mausta vähän sulaneet kalapalat sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna kalojen maustua noin 1/2 tuntia.
  2. Sulata voi kattilassa. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, auringonkukansiemenet, tillisilppu ja kurkuma. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  3. Levitä seos kalapalojen päälle. Kypsennä kuorrutettuja kalapaloja 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Koristele sitruunanlohkoilla ja tillinoksilla. Tarjoa siemenkuorrutettu seiti perunasoeen ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos perunasosetta jää yli, leivo soseesta perunarieskoja.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 145g100 g

  • 380 kcal1 590 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua