Hyppää sisältöön
HatsapuriTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hatsapuri

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Georgialainen hatsapuri on litteä juustotäytteinen leipä, joka paistetaan meheväksi valurautapannulla voissa.

    Ainekset

    4 kpl
    • 2 dl Pirkka kevyt- tai täysmaitoa
    • 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
    • 15 g hiivaa
    • 1 tl suolaa
    • 8–9 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl öljyä

    Täyte

    Paistamiseen

    • öljyä

    Lisäksi

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 115 kJ / 266 kcal
    • Rasva
      13,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      8,1 g
    • Hiilihydraatit
      22,3 g
    • josta sokereita
      1,7 g
    • Proteiini
      13,5 g
    • Suola
      1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
    2. Liuota hiiva maitoseokseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan erissä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia, painele kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä 40 minuuttia.
    3. Valmista juustotäyte. Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi käsin puristellen.
    4. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä keskelle täytettä tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.
    5. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Paista leivät yksiellen. Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista leipiä keskilämmöllä 3–5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
    6. Sulata voi ja sivele leivät sillä lämpiminä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (172 arviota)

    • No kommentti
      15 päivää sitten
      Tuli talanutta kun pistin 60min
    • Nonna
      3 vuotta sitten
      Tosi hyviä ja helppoja tehdä!😋
    • Niko
      3 vuotta sitten
      Olen georgialainen. Tämä on huijaus. Ne ei koskan valmistetaan fetajuuston ja mozzarellan, käyttää vain georgialainen juusto - suluguni
    • Rambo
      5 vuotta sitten
      On sitten aika tuhti annos. Sanoisin että puolikas riittää ainakin lisukkeeksi. Eli satsi olis kahdeksalle.
    • Leipuri1
      5 vuotta sitten
      Voiko näitä pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Leipuri1, tuotteen voi pakastaa, mutta se on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.
    • hatsapurin ystävä
      6 vuotta sitten
      Huono resepti, liian paksuja ja mauttomia tuli.