Hatsapuri
Georgialainen hatsapuri on litteä juustotäytteinen leipä, joka paistetaan meheväksi valurautapannulla voissa. Noin 2,10 €/kpl*
- 4 kpl
- yli 60 min
Ainekset
4 kpl
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 15ghiivaa
- 1tlsuolaa
- 8-9dlvehnäjauhoja
- 1rklöljyä
Täyte
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 2ps(à 250 g)K-Menu mozzarellajuustoraastetta
- 3kananmunaa
Paistamiseen
- öljyä
Lisäksi
- 50gPirkka voita
Valmistus
yli 60 min- Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva maitoseokseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan erissä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia, painele kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä 40 minuuttia.
- Valmista juustotäyte. Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi käsin puristellen.
- Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä keskelle täytettä tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.
- Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Paista leivät yksiellen. Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista leipiä keskilämmöllä 3-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
- Sulata voi ja sivele leivät sillä lämpiminä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
On sitten aika tuhti annos. Sanoisin että puolikas riittää ainakin lisukkeeksi. Eli satsi olis kahdeksalle.
Voiko näitä pakastaa?
Leipuri1, tuotteen voi pakastaa, mutta se on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.
Huono resepti, liian paksuja ja mauttomia tuli.