Hatsapuri
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Georgialainen hatsapuri on litteä juustotäytteinen leipä, joka paistetaan meheväksi valurautapannulla voissa.
Ainekset
4 kpl
- 2 dl Pirkka kevyt- tai täysmaitoa
- 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
- 15 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 8–9 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl öljyä
Täyte
- 1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 2 ps (à 250 g) K-Menu mozzarellajuustoraastetta
- 3 kananmunaa
Paistamiseen
- öljyä
Lisäksi
- 50 g Pirkka voita
Ravintosisältö
- Energia1 115 kJ / 266 kcal
- Rasva13,6 g
- josta tyydyttynyttä8,1 g
- Hiilihydraatit22,3 g
- josta sokereita1,7 g
- Proteiini13,5 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva maitoseokseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan erissä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia, painele kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä 40 minuuttia.
- Valmista juustotäyte. Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi käsin puristellen.
- Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä keskelle täytettä tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.
- Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Paista leivät yksiellen. Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista leipiä keskilämmöllä 3–5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
- Sulata voi ja sivele leivät sillä lämpiminä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(40 arviota)
- yli 60 min3,8(133 arviota)
- yli 60 min3,3(46 arviota)
- yli 60 min3,0(12 arviota)
- yli 60 min4,4(17 arviota)
- yli 60 min4,5(91 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (172 arviota)
- No kommentti15 päivää sittenTuli talanutta kun pistin 60min
- Nonna3 vuotta sittenTosi hyviä ja helppoja tehdä!😋
- Niko3 vuotta sittenOlen georgialainen. Tämä on huijaus. Ne ei koskan valmistetaan fetajuuston ja mozzarellan, käyttää vain georgialainen juusto - suluguni
- Rambo5 vuotta sittenOn sitten aika tuhti annos. Sanoisin että puolikas riittää ainakin lisukkeeksi. Eli satsi olis kahdeksalle.
- Leipuri15 vuotta sittenVoiko näitä pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLeipuri1, tuotteen voi pakastaa, mutta se on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.
- hatsapurin ystävä6 vuotta sittenHuono resepti, liian paksuja ja mauttomia tuli.