Hatsapuri
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Georgialainen hatsapuri on litteä juustotäytteinen leipä, joka paistetaan meheväksi valurautapannulla voissa.
Ainekset
4 kpl
2 dl | tai |
1 prk (200 g) | tai |
15 g | hiivaa tai |
1 tl | suolaa tai |
8–9 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | öljyä tai |
Täyte | |
---|---|
1 pkt (200 g) | tai |
2 ps (à 250 g) | tai |
3 | kananmunaa tai |
Paistamiseen | |
öljyä tai | |
Lisäksi | |
50 g | tai |
Valmistus
yli 60 min
Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva maitoseokseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan erissä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia, painele kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä 40 minuuttia.
Valmista juustotäyte. Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi käsin puristellen.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä keskelle täytettä tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Paista leivät yksiellen. Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista leipiä keskilämmöllä 3–5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Sulata voi ja sivele leivät sillä lämpiminä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta