Haudutettu hapankaali ja bratwurstit
Hapankaali on haudutettu uunissa olutliemessä. Makkarat lisätään hapankaalin päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.
- 4 annosta
- yli 60 min
- 319 kcal / annos (350g)
Ainekset
4 annosta
- 2rs(à 400 g)hapankaalia
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 1(100 g)sipuli
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 1tlk (0,33 l)Pirkka olutta (punainen tölkki)
- 1/2-3/4dlsiirappia
- 1tlsuolaa
- 1tlmeiramia
- 1pkt(250 g)Pirkka bratwurstia tai krakovanmakkaraa
Valmistus
yli 60 min- Kuutioi pekonit. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja puolita herkkusienet.
- Ruskista pekonit paistokasarissa. Lisää sipuli, sienet ja paista pari minuuttia. Lisää hapankaali ja olut. Mausta siirapilla, suolalla ja meiramilla. Sekoita ja kaada uunivuokaan tai -pataan.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Nostele makkarat padan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 1/2 tuntia. Nauti puolukkasurvoksen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 319 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 12,5 g
- Hiilihydraatteja20,5 g
- Rasvaa19,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvä resepti! Sovelsin vähän ja laitoin omatekosta kotikaljaa ja tattei sekaan. Bratwurstin sijan syötiin 4 t haudutettujen porsaanpotkien kanssa. Aika asiallista muonaa, meni uuden busoleen kannsa.