Haudutettu hapankaali ja bratwurstitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Haudutettu hapankaali ja bratwurstit

Hapankaali on haudutettu uunissa olutliemessä. Makkarat lisätään hapankaalin päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 319 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 2rs(à 400 g)hapankaalia
    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
    • 1tlk (0,33 l)Pirkka olutta (punainen tölkki)
    • 1/2-3/4dlsiirappia
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmeiramia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi pekonit. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja puolita herkkusienet.
  2. Ruskista pekonit paistokasarissa. Lisää sipuli, sienet ja paista pari minuuttia. Lisää hapankaali ja olut. Mausta siirapilla, suolalla ja meiramilla. Sekoita ja kaada uunivuokaan tai -pataan.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Nostele makkarat padan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 1/2 tuntia. Nauti puolukkasurvoksen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 319 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia12,5 g
  • Hiilihydraatteja20,5 g
  • Rasvaa19,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua
  • Aya18.11.2017

    Hyvä resepti! Sovelsin vähän ja laitoin omatekosta kotikaljaa ja tattei sekaan. Bratwurstin sijan syötiin 4 t haudutettujen porsaanpotkien kanssa. Aika asiallista muonaa, meni uuden busoleen kannsa.