Haudutettu hapankaali ja bratwurstit
Hapankaali on haudutettu uunissa olutliemessä. Makkarat lisätään hapankaalin päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.
4 annostayli 60 min319 kcal / annos (350g)
Ainekset
4 annosta
- 2rs(à 400 g)hapankaalia
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 1(100 g)sipuli
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 1tlk (0,33 l)Pirkka olutta (punainen tölkki)
- 1/2-3/4dlsiirappia
- 1tlsuolaa
- 1tlmeiramia
- 1pkt(250 g)Pirkka bratwurstia tai krakovanmakkaraa
Valmistus
yli 60 min- Kuutioi pekonit. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja puolita herkkusienet.
- Ruskista pekonit paistokasarissa. Lisää sipuli, sienet ja paista pari minuuttia. Lisää hapankaali ja olut. Mausta siirapilla, suolalla ja meiramilla. Sekoita ja kaada uunivuokaan tai -pataan.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Nostele makkarat padan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä noin 1/2 tuntia. Nauti puolukkasurvoksen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 319 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 12,5 g
- Hiilihydraatteja20,5 g
- Rasvaa19,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä resepti! Sovelsin vähän ja laitoin omatekosta kotikaljaa ja tattei sekaan. Bratwurstin sijan syötiin 4 t haudutettujen porsaanpotkien kanssa. Aika asiallista muonaa, meni uuden busoleen kannsa.