Omenainen kaali-kinkkupata
Hauduta omenainen kaali-kinkkupata meheväksi ja nauti puolukkahillon kanssa. Pata valmistetaan ylikypsästä saunapalvikinkusta.
8 annostayli 60 min190 kcal / annos (300g)
Ainekset
8 annosta
- 1 1/2kgPirkka valkokaalia
- 1pkt(400 g)Pirkka ylikypsää saunapalvikinkkua (pala)
- 2(200 g)Pirkka sipulia
- 2(400 g)Pirkka omenaa (Golden Delicious)
- 1rklöljyä
- 1dlesikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
- n. 5dlvettä
- 1 1/2-2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2rkltulista sinappia
- 1rklsiirappia
- 1rklmeiramia
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Suikaloi kaali ja kinkku. Hienonna sipuli ja kuutioi kuoritut omenat.
- Kuullota sipulia suuressa kattilassa pari minuuttia.
- Lisää ohrasuurimot kattilaan ja sekoittele hetki. Lisää kaali ja vesi. Kypsennä noin 10 minuuttia kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaalit pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja jatka kypsentämistä 20-30 minuuttia kannen alla.
- Lisää omenat, sinappi, siirappi ja meirami. Anna padan hautua vielä noin 5 minuuttia, jotta omenat hieman pehmenevät. Lisää lopuksi persilja. Tarjoa omenainen kaali-kinkkupata puolukkasurvoksen tai -hillon ja maustekurkkujen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 190 kcal795 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi