• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenainen kaali-kinkkupata

Hauduta omenainen kaali-kinkkupata meheväksi ja nauti puolukkahillon kanssa. Pata valmistetaan ylikypsästä saunapalvikinkusta.
Omenainen kaali-kinkkupata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 190 kcal / annos (300g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali ja kinkku. Hienonna sipuli ja kuutioi kuoritut omenat.
  2. Kuullota sipulia suuressa kattilassa pari minuuttia.
  3. Lisää ohra­suurimot kattilaan ja sekoittele hetki. Lisää kaali ja vesi. Kypsennä noin 10 minuuttia kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaalit pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja jatka kypsentämistä 20-30 minuuttia kannen alla.
  4. Lisää omenat, sinappi, siirappi ja meirami. Anna padan hautua vielä noin 5 minuuttia, jotta omenat hieman pehmenevät. Lisää lopuksi persilja. Tarjoa omenainen kaali-kinkkupata puolukkasurvoksen tai -hillon ja maustekurkkujen kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1