LihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Murenevan pehmeä lihapata syntyy miedossa lämmössä hiljalleen hauduttaen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1,2 kg
 
naudan sisäpaistia
tai
4 (200 g)
 
tai
8
 
isoa valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
6 dl
 
vettä
tai
1 plo (150 ml)
 
tai
3/4 dl
 
 
tai
punaviinietikkaa
tai
3
 
laakerinlehteä
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
678 kJ / 162 kcal
Rasva
5,4 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
3,9 g
josta sokereita
2,7 g
Proteiini
23,7 g
Suola
2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Puhdista paistista kalvot. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja puolita ne halutessasi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Ruskista lihapalat muutamassa erässä paistinpannulla öljyssä ja siirrä liedelle pataan. Paista sitten sipuleihin ja valkosipuleihin hiukan väriä ja lisää lihojen joukkoon. Lisää loput ainekset.

Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi. Keitä noin 5–7 minuutin ajan. Lusikoi huolellisesti pois pintaan nouseva vaahto.

Nosta pata uuniin keskitasolle ja kypsennä 150 asteessa tunnin ajan. Peitä sitten pata kannella ja kypsennä edelleen tunnin ajan, kunnes liha on hajoavan mureaa. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Tarjoa pata perunasoseen, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Rajamäen punaviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Hinta 2,09/kpl
    13,93/l
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Naudan sisäpaisti lihamestarilta
    Hinta 24,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    297,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Filos 350ml punaviinietikka
    Hinta 2,15/kpl
    6,14/l
  • Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytys
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    Hinta 1,49/kpl
    9,93/l
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennetty
    Hinta 2,79/kpl
    18,60/l
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,15/kpl
    16,60/l
  • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (195 arviota)

  • Sipulijaska
    4 kuukautta sitten
    Luin väärin, että 150 ml japanilaista etikkaa. Kaadoin lisäksi balsamiviinietikkaa päälle. Ihmettelin missä suola ja laitoin teoksen uuniin. Ei ollut kummoista…
  • Testi
    4 kuukautta sitten
    Testi
  • Mika70
    4 kuukautta sitten
    Tuunasin tuon vihanneksilla ja lopuksi laitoin lorauksen kermaa. Hyvää tuli.
  • ÄsÄm
    1 vuosi sitten
    Käytin vihreäkorkillista, eli vähäsuolaisempaa Kikkoman soijaa. Hyvää tuli. Soija maistui taustalla. Suolaa ei tarvitse erikseen lisätä. Tuunasin vielä porkkanapaloilla. Tämä taitaa olla seuraavan kerran joulupöydässä karjalanpaistin sijasta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Masa, kiitos palautteesta. Ohjeessa käytettävää lihaa ei suolata erikseen, minkä vuoksi soijakastiketta tulee 1,5 dl. Soijakastikkeen määrää voi toki halutessaan vähentää.
  • Masa
    2 vuotta sitten
    Hei, oliko tuossa soijan määrässä virhe? Aivan järjettömän suolainen viritys. Pitikö ehkä olla 2 rkl soijaa? Biojätteeseen meni. Ei tuota syönyt pirukaan. Sama kun olisi syönyt suolaa suoraan purkista. Ja seuraavana aamuna verenpainemittarille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Teme, kyllä pataan voi laittaa lisäkkeitä oman maun mukaan. Porkkana sopii varmasti hyvin. Kannattaa toki muistaa että porkkana kypsenee lihaa nopeammin, joten sen voisi lisätä vaikka vähän myöhemmin sekaan.
  • Teme
    3 vuotta sitten
    Voisiko sekaan laittaa vaikka esim porkkanaa myös...
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Majakka, ohjeen mukaan naudan sisäpaistia tulee n. 1,2 kg.
  • Majakka
    4 vuotta sitten
    I paketti naudansisäfilettä, eli palkonko kiloissa???? Mille määrälle ohje on tehty?
  • luumu kirsikkainen
    4 vuotta sitten
    oi tuohon kun laittaa nokareen vanilja jäätelöä tulee ihanan makuista
  • Kokkien kokki
    4 vuotta sitten
    Mitä soijakastikkeen tilalle?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kokkien kokki, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muulla kuin soijakastikkeella. Soijakastiketta on tässä reseptissä vaikea ilman testaamista korvata, koska sillä on iso rooli reseptissä ja makumaailmassa.