Lihapata
Murenevan pehmeä lihapata syntyy miedossa lämmössä hiljalleen hauduttaen. Noin 3,10 €/annos*
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1,2kgnaudan sisäpaistia
- 4(200 g)Pirkka banaanisalottisipulia
- 8isoa valkosipulinkynttä
- 2rklöljyä
- 6dlvettä
- 1plo(150 ml)Pirkka japanilaista soijakastiketta
- 3/4dlPirkka balsamiviinietikkaa tai
- punaviinietikkaa
- 3laakerinlehteä
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Puhdista paistista kalvot. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja puolita ne halutessasi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihapalat muutamassa erässä paistinpannulla öljyssä ja siirrä liedelle pataan. Paista sitten sipuleihin ja valkosipuleihin hiukan väriä ja lisää lihojen joukkoon. Lisää loput ainekset.
- Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi. Keitä noin 5-7 minuutin ajan. Lusikoi huolellisesti pois pintaan nouseva vaahto.
- Nosta pata uuniin keskitasolle ja kypsennä 150 asteessa tunnin ajan. Peitä sitten pata kannella ja kypsennä edelleen tunnin ajan, kunnes liha on hajoavan mureaa. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Tarjoa pata perunasoseen, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Teme, kyllä pataan voi laittaa lisäkkeitä oman maun mukaan. Porkkana sopii varmasti hyvin. Kannattaa toki muistaa että porkkana kypsenee lihaa nopeammin, joten sen voisi lisätä vaikka vähän myöhemmin sekaan.
Voisiko sekaan laittaa vaikka esim porkkanaa myös...
I paketti naudansisäfilettä, eli palkonko kiloissa???? Mille määrälle ohje on tehty?
Majakka, ohjeen mukaan naudan sisäpaistia tulee n. 1,2 kg.
oi tuohon kun laittaa nokareen vanilja jäätelöä tulee ihanan makuista
Mitä soijakastikkeen tilalle?
Kokkien kokki, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muulla kuin soijakastikkeella. Soijakastiketta on tässä reseptissä vaikea ilman testaamista korvata, koska sillä on iso rooli reseptissä ja makumaailmassa.