Lihapata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Murenevan pehmeä lihapata syntyy miedossa lämmössä hiljalleen hauduttaen.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1,2 kg | naudan sisäpaistia tai |
4 (200 g) | tai |
8 | isoa valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | öljyä tai |
6 dl | vettä tai |
1 plo (150 ml) | tai |
3/4 dl | tai punaviinietikkaa tai |
3 | laakerinlehteä tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 678 kJ / 162 kcal |
Rasva | 5,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 3,9 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 23,7 g |
Suola | 2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Puhdista paistista kalvot. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja puolita ne halutessasi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Ruskista lihapalat muutamassa erässä paistinpannulla öljyssä ja siirrä liedelle pataan. Paista sitten sipuleihin ja valkosipuleihin hiukan väriä ja lisää lihojen joukkoon. Lisää loput ainekset.
Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi. Keitä noin 5–7 minuutin ajan. Lusikoi huolellisesti pois pintaan nouseva vaahto.
Nosta pata uuniin keskitasolle ja kypsennä 150 asteessa tunnin ajan. Peitä sitten pata kannella ja kypsennä edelleen tunnin ajan, kunnes liha on hajoavan mureaa. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Tarjoa pata perunasoseen, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 1,99/kpl13,27/l
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n. 1,0 kgEtuhinta n. 19,90/kpl19,90/kgnorm. n. 21,95/kpl (21,95/kg)
- Naudan sisäpaisti palanaHinta 19,95/kg
- Banaanisalottisipuli ulkomainenHinta 3,79/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- KIKKOMAN soijakastike 150ml gluteenitonHinta 4,65/kpl31,00/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Plussa-etu −31 %Druvan punaviinietikka 300mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl6,63/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (9,63/l)
- Filos 350ml punaviinietikkaHinta 2,15/kpl6,14/l
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(162 arviota)
- yli 60 min3,9(90 arviota)
- yli 60 min4,0(57 arviota)
- yli 60 min3,8(91 arviota)
- yli 60 min4,1(13 arviota)
- yli 60 min3,5(40 arviota)
- yli 60 min3,9(41 arviota)
- yli 60 min4,0(112 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (220 arviota)
- Jari12 päivää sittenHyvää on, liha suorastaan hajosi kun se osui suuhun. Lisäsin lisäksi kuivattuja suppilovahveroita ja punaviiniä
- Testi1 vuosi sittenTesti
- Mika701 vuosi sittenTuunasin tuon vihanneksilla ja lopuksi laitoin lorauksen kermaa. Hyvää tuli.
- ÄsÄm2 vuotta sittenKäytin vihreäkorkillista, eli vähäsuolaisempaa Kikkoman soijaa. Hyvää tuli. Soija maistui taustalla. Suolaa ei tarvitse erikseen lisätä. Tuunasin vielä porkkanapaloilla. Tämä taitaa olla seuraavan kerran joulupöydässä karjalanpaistin sijasta.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMasa, kiitos palautteesta. Ohjeessa käytettävää lihaa ei suolata erikseen, minkä vuoksi soijakastiketta tulee 1,5 dl. Soijakastikkeen määrää voi toki halutessaan vähentää.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTeme, kyllä pataan voi laittaa lisäkkeitä oman maun mukaan. Porkkana sopii varmasti hyvin. Kannattaa toki muistaa että porkkana kypsenee lihaa nopeammin, joten sen voisi lisätä vaikka vähän myöhemmin sekaan.
- Teme4 vuotta sittenVoisiko sekaan laittaa vaikka esim porkkanaa myös...
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMajakka, ohjeen mukaan naudan sisäpaistia tulee n. 1,2 kg.
- Majakka5 vuotta sittenI paketti naudansisäfilettä, eli palkonko kiloissa???? Mille määrälle ohje on tehty?
- luumu kirsikkainen5 vuotta sittenoi tuohon kun laittaa nokareen vanilja jäätelöä tulee ihanan makuista
- Kokkien kokki5 vuotta sittenMitä soijakastikkeen tilalle?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKokkien kokki, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muulla kuin soijakastikkeella. Soijakastiketta on tässä reseptissä vaikea ilman testaamista korvata, koska sillä on iso rooli reseptissä ja makumaailmassa.