LihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapata

Murenevan pehmeä lihapata syntyy miedossa lämmössä hiljalleen hauduttaen. Noin 3,10 €/annos*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Puhdista paistista kalvot. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja puolita ne halutessasi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista lihapalat muutamassa erässä paistinpannulla öljyssä ja siirrä liedelle pataan. Paista sitten sipuleihin ja valkosipuleihin hiukan väriä ja lisää lihojen joukkoon. Lisää loput ainekset.
  3. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi. Keitä noin 5-7 minuutin ajan. Lusikoi huolellisesti pois pintaan nouseva vaahto.
  4. Nosta pata uuniin keskitasolle ja kypsennä 150 asteessa tunnin ajan. Peitä sitten pata kannella ja kypsennä edelleen tunnin ajan, kunnes liha on hajoavan mureaa. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Tarjoa pata perunasoseen, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua