Lohimedaljongit ja mätikastike
Juhlavan pääruoan saat yhdistämällä lohimedaljongit ja maukkaan mätikastikkeen. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
4 annostaalle 15 min198 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 700glohifileetä
- suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 3/4-1dlmaitoa
- 1rklsitruunanmehua
- 1rklsokeria
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1dltilliä hienonnettuna
- n. 100gkirjolohenmätiä
Valmistus
alle 15 min- Ohenna ranskankerma maidolla ja mausta kastike sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää tilli ja sekoita varovasti joukkoon valutettu mäti. Jätä hiukan mätiä kastikkeen pinnalle koristeeksi. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen asti.
- Leikkaa lohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Taita palat medaljongeiksi leikkaamalla viilto jokaisen palan keskelle nahkaan asti. Taita viipaleet auki siten, että nahka jää alapuolelle.
- Paista lohimedaljongit kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa mätikastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 198 kcal830 kJ
- Proteiinia 12,8 g
- Hiilihydraatteja2,26 g
- Rasvaa15,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi