• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohimedaljongit ja mätikastike

Juhlavan pääruoan saat yhdistämällä lohimedaljongit ja maukkaan mätikastikkeen. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Lohimedaljongit ja mätikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 198 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4(à 170 g)lohimedaljonkia
    • suolaa
    • mustapippuria

Kastike

    • 2tlk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 3/4-1dlmaitoa
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1rklsokeria
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • n. 100gkirjolohenmätiä

Valmistus

alle 15 min
  1. Ohenna ranskankerma maidolla ja mausta kastike sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Lisää tilli ja sekoita varovasti joukkoon valutettu mäti. Jätä hiukan mätiä kastikkeen pinnalle koristeeksi. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen asti.
  3. Paista lohimedaljongit kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa mätikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 198 kcal830 kJ
  • Proteiinia12,8 g
  • Hiilihydraatteja2,26 g
  • Rasvaa15,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille