Lohimedaljongit ja mätikastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
Juhlavan pääruoan saat yhdistämällä lohimedaljongit ja maukkaan mätikastikkeen. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
700 g | lohifileetä tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Kastike | |
---|---|
2 tlk (à 150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
3/4–1 dl | maitoa tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
n. 100 g | kirjolohenmätiä tai |
Valmistus
alle 15 min
Ohenna ranskankerma maidolla ja mausta kastike sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Lisää tilli ja sekoita varovasti joukkoon valutettu mäti. Jätä hiukan mätiä kastikkeen pinnalle koristeeksi. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen asti.
Leikkaa lohifilee noin 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Taita palat medaljongeiksi leikkaamalla viilto jokaisen palan keskelle nahkaan asti. Taita viipaleet auki siten, että nahka jää alapuolelle.
Paista lohimedaljongit kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa mätikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(32 arviota)
- 30 - 60 min2,9(8 arviota)
- alle 15 min3,2(27 arviota)
- alle 30 min4,6(58 arviota)
- 30 - 60 min4,1(8 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- alle 30 min3,7(3 arviota)
- alle 15 min4,5(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (12 arviota)