• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmä-pähkinätorttu

Hedelmä-pähkinätorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 392 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

    • 100gmargariinia
    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 3dlvehnäjauhoja

Täyte

Kiille

    • 1/2dlananasmehua
    • 1/2dlaprikoosimarmeladia

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota kuivattuja hedelmiä yön yli ananasmehussa. Voit myös kiehauttaa hedelmät nopeasti aprikoosimarmeladilla makeutetussa mehussa.
  2. Valmista tortun pohja. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Jos taikina tuntuu liian pehmeältä, laita se hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Aseta kaulittu taikina vuokaan (halkaisija 26 cm).
  3. Riko munat kulhossa, sekoita kevyesti ja kaada ne pohjan päälle. Asettele pähkinät ja hedelmät liemineen munaseokselle. Kypsennä torttua 175 asteessa noin puoli tuntia.
  4. Kiehauta ananasmehu ja aprikoosimarmeladi kattilassa. Voitele kypsä torttu kuumalla mehu-marmeladiseoksella.

Ravintosisältö per 100 g

  • 392 kcal1 640 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja35,1 g
  • Rasvaa23,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille