Kinuskikakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
Perinteinen kinuskikakku kuorrutetaan itse tehdyllä kinuskilla ja kermavaahdolla. Täytteessä maistuvat ananas ja appelsiini.
- Laktoositon
Ainekset
20 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | tai |
Kostutus | |
2 dl | vaaleaa mehua (ananastölkkien liemi + tai |
appelsiinin mehua) tai | |
Täytehyytelö | |
3 tl | appelsiinin raastettua kuorta tai |
1/2 dl | appelsiinin mehua tai |
3 | liivatetta tai |
2 dl | tai |
1 tlk (250 g) | laktoositonta maitorahkaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
2 tlk (à 227 g/140 g) | ananasmurskaa tai |
Kinuski | |
2 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
Reunoille ja koristeeksi | |
4 dl | tai |
2 tl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
mansikoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 830 kJ / 198 kcal |
Rasva | 11 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 21,1 g |
josta sokereita | 17,5 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 3 l:n kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuorta raastinraudan hienoimmalla osalla. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahkaan sokeri, vanilliinisokeri, valutettu ananasmurska (liemi tulee kostutukseen) ja appelsiinin kuori.
Kuumenna appelsiinin mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kermavaahto.
Kostuta kakkulevyt mehulla. Kostuta päälle tuleva kakkulevy vain leikkauspinnalta. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Pane pohjalevyn alle leivinpaperisuikaleet, jotka suojaavat vatia. Levitä täytteeksi tuleva hyytelö kahteen väliin. Pane kakun päälle hetkeksi kevyt paino.
Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
Vaahdota reunoille tuleva kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Poista kakun alta suojapaperit. Koristele kakku mansikoilla.
Vinkki! Valmista kakku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250g