Kinuskikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinuskikakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Perinteinen kinuskikakku kuorrutetaan itse tehdyllä kinuskilla ja kermavaahdolla. Täytteessä maistuvat ananas ja appelsiini.
  • Laktoositon

Ainekset

20 annosta

Kakkupohja

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai

Kostutus

2 dl
 
vaaleaa mehua (ananastölkkien liemi +
tai
 
appelsiinin mehua)
tai

Täytehyytelö

3 tl
 
appelsiinin raastettua kuorta
tai
1/2 dl
 
appelsiinin mehua
tai
3
 
liivatetta
tai
2 dl
 
tai
1 tlk (250 g)
 
laktoositonta maitorahkaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
2 tlk (à 227 g/140 g)
 
ananasmurskaa
tai

Kinuski

2 dl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 dl
 
fariinisokeria
tai

Reunoille ja koristeeksi

4 dl
 
tai
2 tl
 
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
 
mansikoita
tai

Ravintosisältö

Energia
696 kJ / 166 kcal
Rasva
9,2 g
josta tyydyttynyttä
5,4 g
Hiilihydraatit
17,7 g
josta sokereita
14,7 g
Proteiini
2,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele ja korppujauhota 3 l:n kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuorta raastinraudan hienoimmalla osalla. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahkaan sokeri, vanilliinisokeri, valutettu ananasmurska (liemi tulee kostutukseen) ja appelsiinin kuori.

Kuumenna appelsiinin mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kermavaahto.

Kostuta kakkulevyt mehulla. Kostuta päälle tuleva kakkulevy vain leikkauspinnalta. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Pane pohjalevyn alle leivinpaperisuikaleet, jotka suojaavat vatia. Levitä täytteeksi tuleva hyytelö kahteen väliin. Pane kakun päälle hetkeksi kevyt paino.

Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.

Vaahdota reunoille tuleva kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Poista kakun alta suojapaperit. Koristele kakku mansikoilla.

Vinkki! Valmista kakku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Del Monte Ananasmurska mehussa 230g/145g
    Hinta 1,25/kpl
    8,62/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Appelsiini luomu
    Hinta n. 1,07/kpl
    4,29/kg
  • Pirkka appelsiini
    Hinta n. 0,54/kpl
    1,99/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/2 kpl
    73,53/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,45/kpl (85,29/kg)
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
    Hinta 1,79/kpl
    11,19/kg
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka ananasmurska ananastäysmehussa 227g/140g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,60/3 kpl
    6,19/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,99/kpl (7,07/kg)
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    Hinta 2,49/kpl
    9,96/kg
  • Valkoinen mansikka 250g Espanja 1lk
    Hinta 4,09/kpl
    16,36/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (150 arviota)

  • Moikka
    8 kuukautta sitten
    Näyttää todella hyvältä lähden kauppaan ostamaan tarvikkeet
  • Kinuskipeukalo
    3 vuotta sitten
    20 min kinuskin tekoon on aivan liian kauan. Tulee kivikovaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kinuskipeukalo, ikävä kuulla, että ohjeen mukaan valmistetusta kinuskista on tullut kovaa. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kinuskin valmistumisaikaan vaikuttaa mm. kiehumiskuumuua, joten kinuskin keittoajassa voi olla pientä vaihtelua. Kinuskin valmistumista voi testata keittämisen aikana ns. vesilasitestin avulla. Kun kylmää vetta sisältävään vesilasiin pudottaa pienen määrän kinuskia, pitäisi valmiin kinuskin jähmettyä nokareeksi lasin pohjalle kun veden kaataa pois. Jos kinuski lähtee liukenemaan veteen, vaatii kinuski vielä keittämistä.
  • Ville
    4 vuotta sitten
    Tässä reseptissä ei käsketä ostaa korppujauhoja vaikka ohjeessa niin lukeekin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Ville, kiitos huomiostasi. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kinuskikakku, kinuskista tulee kovaa mikäli sitä keittää liian kauan.
  • Pauli
    7 vuotta sitten
    Huono ohje. Laitoin 2L kakkuvuokaan ja tein juuri kuten ohjeissa sanottiin ja kakku ei noussut uunissa juuri ollenkaan. Jäi kengänpohjaksi eli tuli suutari.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Pauli, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä. Kakkupohjan raaka-aineet kannattaa mitata tarkasti ja varoa sekoittamasta taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen.
  • Moi
    7 vuotta sitten
    Hubää