Kinuskikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinuskikakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Perinteinen kinuskikakku kuorrutetaan itse tehdyllä kinuskilla ja kermavaahdolla. Täytteessä maistuvat ananas ja appelsiini.
  • Laktoositon

Ainekset

20 annosta

Kakkupohja

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai

Kostutus

2 dl
 
vaaleaa mehua (ananastölkkien liemi +
tai
 
appelsiinin mehua)
tai

Täytehyytelö

3 tl
 
appelsiinin raastettua kuorta
tai
1/2 dl
 
appelsiinin mehua
tai
3
 
liivatetta
tai
2 dl
 
tai
1 tlk (250 g)
 
laktoositonta maitorahkaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
2 tlk (à 227 g/140 g)
 
ananasmurskaa
tai

Kinuski

2 dl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 dl
 
fariinisokeria
tai

Reunoille ja koristeeksi

4 dl
 
tai
2 tl
 
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
 
mansikoita
tai

Ravintosisältö

Energia
830 kJ / 198 kcal
Rasva
11 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
21,1 g
josta sokereita
17,5 g
Proteiini
3,3 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 3 l:n kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuorta raastinraudan hienoimmalla osalla. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahkaan sokeri, vanilliinisokeri, valutettu ananasmurska (liemi tulee kostutukseen) ja appelsiinin kuori.
Kuumenna appelsiinin mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kermavaahto.
Kostuta kakkulevyt mehulla. Kostuta päälle tuleva kakkulevy vain leikkauspinnalta. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Pane pohjalevyn alle leivinpaperisuikaleet, jotka suojaavat vatia. Levitä täytteeksi tuleva hyytelö kahteen väliin. Pane kakun päälle hetkeksi kevyt paino.
Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
Vaahdota reunoille tuleva kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Poista kakun alta suojapaperit. Koristele kakku mansikoilla.
Vinkki! Valmista kakku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g