Kinuskikakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
Perinteinen kinuskikakku kuorrutetaan itse tehdyllä kinuskilla ja kermavaahdolla. Täytteessä maistuvat ananas ja appelsiini.
- Laktoositon
Ainekset
20 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
4 | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | tai |
Kostutus | |
2 dl | vaaleaa mehua (ananastölkkien liemi + tai |
appelsiinin mehua) tai | |
Täytehyytelö | |
3 tl | appelsiinin raastettua kuorta tai |
1/2 dl | appelsiinin mehua tai |
3 | liivatetta tai |
2 dl | tai |
1 tlk (250 g) | laktoositonta maitorahkaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
2 tlk (à 227 g) | ananasmurskaa tai |
Kinuski | |
2 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
Reunoille ja koristeeksi | |
4 dl | tai |
2 tl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
mansikoita tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 3 l:n kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuorta raastinraudan hienoimmalla osalla. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahkaan sokeri, vanilliinisokeri, valutettu ananasmurska (liemi tulee kostutukseen) ja appelsiinin kuori.
Kuumenna appelsiinin mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kermavaahto.
Kostuta kakkulevyt mehulla. Kostuta päälle tuleva kakkulevy vain leikkauspinnalta. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Pane pohjalevyn alle leivinpaperisuikaleet, jotka suojaavat vatia. Levitä täytteeksi tuleva hyytelö kahteen väliin. Pane kakun päälle hetkeksi kevyt paino.
Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
Vaahdota reunoille tuleva kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Poista kakun alta suojapaperit. Koristele kakku mansikoilla.
Vinkki! Valmista kakku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,6(258 arviota)
- yli 60 min4,0(214 arviota)
- 30 - 60 min4,0(226 arviota)
- yli 60 min3,9(273 arviota)
- 30 - 60 min3,8(59 arviota)
- yli 60 min4,0(16 arviota)
- yli 60 min4,1(58 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (144 arviota)
- Kinuskipeukalo2 vuotta sitten20 min kinuskin tekoon on aivan liian kauan. Tulee kivikovaa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKinuskipeukalo, ikävä kuulla, että ohjeen mukaan valmistetusta kinuskista on tullut kovaa. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kinuskin valmistumisaikaan vaikuttaa mm. kiehumiskuumuua, joten kinuskin keittoajassa voi olla pientä vaihtelua. Kinuskin valmistumista voi testata keittämisen aikana ns. vesilasitestin avulla. Kun kylmää vetta sisältävään vesilasiin pudottaa pienen määrän kinuskia, pitäisi valmiin kinuskin jähmettyä nokareeksi lasin pohjalle kun veden kaataa pois. Jos kinuski lähtee liukenemaan veteen, vaatii kinuski vielä keittämistä.
- Ville3 vuotta sittenTässä reseptissä ei käsketä ostaa korppujauhoja vaikka ohjeessa niin lukeekin.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVille, kiitos huomiostasi. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKinuskikakku, kinuskista tulee kovaa mikäli sitä keittää liian kauan.
- Kinuskikakku3 vuotta sittenMiksi kinuskista tulee kivikovaa tai sitten niin sitkeetä että ei saa leikattua
- Pauli5 vuotta sittenHuono ohje. Laitoin 2L kakkuvuokaan ja tein juuri kuten ohjeissa sanottiin ja kakku ei noussut uunissa juuri ollenkaan. Jäi kengänpohjaksi eli tuli suutari.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPauli, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä. Kakkupohjan raaka-aineet kannattaa mitata tarkasti ja varoa sekoittamasta taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen.
- Moi6 vuotta sittenHubää