KinuskikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinuskikakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Perinteinen kinuskikakku kuorrutetaan itse tehdyllä kinuskilla ja kermavaahdolla. Täytteessä maistuvat ananas ja appelsiini.
  • Laktoositon

Ainekset

20 annosta

Kakkupohja

4
 
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai

Kostutus

2 dl
 
vaaleaa mehua (ananastölkkien liemi +
tai
 
appelsiinin mehua)
tai

Täytehyytelö

3 tl
 
appelsiinin raastettua kuorta
tai
1/2 dl
 
appelsiinin mehua
tai
3
 
liivatetta
tai
2 dl
 
tai
1 tlk (250 g)
 
laktoositonta maitorahkaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
2 tlk (à 227 g)
 
ananasmurskaa
tai

Kinuski

2 dl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 dl
 
fariinisokeria
tai

Reunoille ja koristeeksi

4 dl
 
tai
2 tl
 
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
 
mansikoita
tai

Valmistus

yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 3 l:n kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuorta raastinraudan hienoimmalla osalla. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahkaan sokeri, vanilliinisokeri, valutettu ananasmurska (liemi tulee kostutukseen) ja appelsiinin kuori.
Kuumenna appelsiinin mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kermavaahto.
Kostuta kakkulevyt mehulla. Kostuta päälle tuleva kakkulevy vain leikkauspinnalta. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Pane pohjalevyn alle leivinpaperisuikaleet, jotka suojaavat vatia. Levitä täytteeksi tuleva hyytelö kahteen väliin. Pane kakun päälle hetkeksi kevyt paino.
Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
Vaahdota reunoille tuleva kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Poista kakun alta suojapaperit. Koristele kakku mansikoilla.
Vinkki! Valmista kakku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
    Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    1,09/kpl
    2,18/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka ananasmurska ananastäysmehussa 227g/140g
    Pirkka ananasmurska ananastäysmehussa 227g/140g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -9 %
    2,703 kpl
    0,99/kpl
    7,07/kg
  • Del Monte Ananasmurska mehussa 230g/145g
    Del Monte Ananasmurska mehussa 230g/145g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -22 %
    1,00/kpl
    6,90/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl
    9,90/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,49/kpl
    87,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl
    67,50/kg
  • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    0,79/kpl
    3,16/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,39/kpl
    5,56/kg
  • Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    0,89/kpl
    3,56/kg
  • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen
    2,99/kpl
    11,96/kg
  • Mansikka 1kg Espanja 1lk
    Mansikka 1kg Espanja 1lk
    8,95/kpl
    8,95/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    1,19/kpl
    2,38/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,99/kpl
    3,98/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,85/kpl
    3,70/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,15/kpl
    5,37/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    1,19/kpl
    11,90/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    2,15/kpl
    2,15/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -11 %
    1,99/kpl
    1,00/kg
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,62/kpl
    2,29/kg
  • Jaffa Appelsiini kg
    Jaffa Appelsiini kg
    0,80/kpl
    2,95/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,35/kpl
    1,29/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (144 arviota)

  • Kinuskipeukalo
    2 vuotta sitten
    20 min kinuskin tekoon on aivan liian kauan. Tulee kivikovaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kinuskipeukalo, ikävä kuulla, että ohjeen mukaan valmistetusta kinuskista on tullut kovaa. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kinuskin valmistumisaikaan vaikuttaa mm. kiehumiskuumuua, joten kinuskin keittoajassa voi olla pientä vaihtelua. Kinuskin valmistumista voi testata keittämisen aikana ns. vesilasitestin avulla. Kun kylmää vetta sisältävään vesilasiin pudottaa pienen määrän kinuskia, pitäisi valmiin kinuskin jähmettyä nokareeksi lasin pohjalle kun veden kaataa pois. Jos kinuski lähtee liukenemaan veteen, vaatii kinuski vielä keittämistä.
  • Ville
    3 vuotta sitten
    Tässä reseptissä ei käsketä ostaa korppujauhoja vaikka ohjeessa niin lukeekin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Ville, kiitos huomiostasi. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kinuskikakku, kinuskista tulee kovaa mikäli sitä keittää liian kauan.
  • Kinuskikakku
    3 vuotta sitten
    Miksi kinuskista tulee kivikovaa tai sitten niin sitkeetä että ei saa leikattua
  • Pauli
    5 vuotta sitten
    Huono ohje. Laitoin 2L kakkuvuokaan ja tein juuri kuten ohjeissa sanottiin ja kakku ei noussut uunissa juuri ollenkaan. Jäi kengänpohjaksi eli tuli suutari.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Pauli, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä. Kakkupohjan raaka-aineet kannattaa mitata tarkasti ja varoa sekoittamasta taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen.
  • Moi
    6 vuotta sitten
    Hubää