Kinuskikakku
Perinteinen kinuskikakku kuorrutetaan itse tehdyllä kinuskilla ja kermavaahdolla. Täytteessä maistuvat ananas ja appelsiini. Noin 0,55 €/annos*.
- 20 annosta
- yli 60 min
- 213 kcal / 100 g
Ainekset
20 annosta
Kakkupohja
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka perunajauhoja
Kostutus
- 2dlvaaleaa mehua (ananastölkkien liemi +
- appelsiinin mehua)
Täytehyytelö
- 3tlappelsiinin raastettua kuorta
- 1/2dlappelsiinin mehua
- 3liivatetta
- 1tlk(250 g)laktoositonta maitorahkaa
- 1/2dlsokeria
- 2tlPirkka vanilliinisokeria
- 2tlk(à 227 g)ananasmurskaa
Kinuski
- 1dlsokeria
- 1dlfariinisokeria
Reunoille ja koristeeksi
- 2tlPirkka vanilliinisokeria
- 2rklsokeria
- mansikoita
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota 3 l:n kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Leikkaa pohja kolmeen osaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuorta raastinraudan hienoimmalla osalla. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahkaan sokeri, vanilliinisokeri, valutettu ananasmurska (liemi tulee kostutukseen) ja appelsiinin kuori.
- Kuumenna appelsiinin mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kermavaahto.
- Kostuta kakkulevyt mehulla. Kostuta päälle tuleva kakkulevy vain leikkauspinnalta. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Pane pohjalevyn alle leivinpaperisuikaleet, jotka suojaavat vatia. Levitä täytteeksi tuleva hyytelö kahteen väliin. Pane kakun päälle hetkeksi kevyt paino.
- Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
- Vaahdota reunoille tuleva kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Poista kakun alta suojapaperit. Koristele kakku mansikoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Valmista kakku koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 213 kcal892 kJ
- Proteiinia3,38 g
- Hiilihydraatteja21,5 g
- Rasvaa13,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Huono ohje. Laitoin 2L kakkuvuokaan ja tein juuri kuten ohjeissa sanottiin ja kakku ei noussut uunissa juuri ollenkaan. Jäi kengänpohjaksi eli tuli suutari.
Pauli, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä. Kakkupohjan raaka-aineet kannattaa mitata tarkasti ja varoa sekoittamasta taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen.
Hubää