• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Konjakkinen bostonpulla

Konjakkinen bostonpulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 228 kcal / annos (60g)

Ainekset

20 annosta

Pullataikina

    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1dlsokeria tai vaaleaa siirappia
    • 1Pirkka kananmuna
    • 1/2rklkardemummaa
    • 1tlsuolaa
    • 100gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 8-9dlvehnäjauhoja

Täyte

    • 1/2dlkonjakkia tai rommia
    • 2 1/2dlPirkka rusinoita
    • 50gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 150gmantelimassaa

Voiteluun

    • kananmunaa

Pinnalle

    • mantelilastuja
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada kulhoon täytteen konjakki ja sekoita joukkoon rusinat. Anna rusinoiden maustua muutama tunti.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri tai siirappi, muna, kardemumma ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Jätä taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30-40 minuuttia.
  3. Leikkaa leivinpaperista torvellisen irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle.
  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 cm x 50 cm). Levitä taikinalevylle pehmeä rasva, raastettu mantelimassa ja konjakki-rusinat. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Nosta rulla vuokaan.
  5. Leikkaa pullan pintaan saksilla vinosti parin sentin viiltoja. Taivuta viiltoja vuorotellen hieman oikealle ja vasemmalle puolelle. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä runsaat puoli tuntia. Voitele hyvin kohonnut pulla munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Alkoholin voit korvata 1/2 dl:lla vettä + noin 1/2 tl:lla rommiaromia. Voit tehdä pullan myös pellillä kranssiksi, lyhennä tällöin hieman paistoaikaa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 228 kcal955 kJ
  • Proteiinia5,3 g
  • Hiilihydraatteja30,1 g
  • Rasvaa9,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu