Konjakkinen bostonpulla
Herkullinen konjakilla maustettu bostonpulla kruunaa kahvipöydän.
20 annostayli 60 min228 kcal / annos (60g)
Ainekset
20 annosta
Pullataikina
- 2 1/2dlmaitoa
- 25ghiivaa
- 1dlsokeria tai vaaleaa siirappia
- 1kananmuna
- 1/2rklkardemummaa
- 1tlsuolaa
- 8-9dlvehnäjauhoja
Täyte
- 1/2dlkonjakkia tai rommia
- 2 1/2dlPirkka rusinoita
- 150gmantelimassaa
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- mantelilastuja
- raesokeria
Valmistus
yli 60 min- Kaada kulhoon täytteen konjakki ja sekoita joukkoon rusinat. Anna rusinoiden maustua muutama tunti.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri tai siirappi, muna, kardemumma ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Jätä taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30-40 minuuttia.
- Leikkaa leivinpaperista torvellisen irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 cm x 50 cm). Levitä taikinalevylle pehmeä rasva, raastettu mantelimassa ja konjakki-rusinat. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Nosta rulla vuokaan.
- Leikkaa pullan pintaan saksilla vinosti parin sentin viiltoja. Taivuta viiltoja vuorotellen hieman oikealle ja vasemmalle puolelle. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä runsaat puoli tuntia. Voitele hyvin kohonnut pulla munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
- Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Alkoholin voit korvata 1/2 dl:lla vettä + noin 1/2 tl:lla rommiaromia. Voit tehdä pullan myös pellillä kranssiksi, lyhennä tällöin hieman paistoaikaa.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 228 kcal955 kJ
- Proteiinia 5,3 g
- Hiilihydraatteja30,1 g
- Rasvaa9,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi