Lime-mansikkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lime-mansikkajuustokakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Lime-mansikkajuustokakku koostuu tummasta kakkupohjasta ja kuohkeasta ja raikkaan kirpakasta mansikkamoussetäytteestä.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    1
     
    kananmuna
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 dl
     
    mansikoiden mehua
    tai

    Täyte

    1 ps (500 g)
     
    mansikoita (pakaste)
    tai
    2 dl
     
    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    5
     
    liivatelehteä
    tai
    3
     
    limetin raastettu kuori (1 1/2 tl)
    tai
    2 1/2 rkl
     
    limetinmehua
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai

    Koristeeksi

     
    tuoreita mansikoita
    tai
     
    limettiä viipaleina
    tai
     
    mintunlehtiä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    929 kJ / 223 kcal
    Rasva
    14 g
    josta tyydyttynyttä
    8,8 g
    Hiilihydraatit
    19,7 g
    josta sokereita
    14,4 g
    Proteiini
    3,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata mansikat, mittaa taikinaa varten 1/2 dl mansikoiden mehua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.

    Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24–26 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään vuokaan.

    Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limetit huolellisesti. Raasta raastimen pienimmällä terällä limetin kuoren vihreä osa talteen. Purista limeteistä mehu.

    Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti, mansikkasose, tomusokeri ja limetinkuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita täytteen joukkoon.

    Kuumenna limetinmehu kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon.

    Leikkaa leivinpaperista kaksi vuoan reunan korkuista soiroa. Avaa kakkuvuoka, asettele soirot reunoille ja kiristä vuoka. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.

    Koristele hyytynyt kakku tuoreilla mansikkaviipaleilla, limetillä ja mintunlehdillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Lime
      Hinta n. 0,40/kpl
      4,99/kg
    • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa Nauha
      Hinta 4,49/kpl
      17,96/kg
    • Fazer Aito vaahtoutuva kauravaniljakastike 2,5dl gluteeniton
      Hinta 1,75/kpl