Lime-mansikkajuustokakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
3/4 dl | sokeria tai |
100 g | voita tai leivontamargariinia tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | tai |
1/2 dl | mansikoiden mehua tai |
Täyte | |
1 ps (500 g) | mansikoita (pakaste) tai |
2 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
5 | liivatelehteä tai |
3 | limetin raastettu kuori (1 1/2 tl) tai |
2 1/2 rkl | limetinmehua tai |
1 dl | tomusokeria tai |
Koristeeksi | |
tuoreita mansikoita tai | |
limettiä viipaleina tai | |
mintunlehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 929 kJ / 223 kcal |
Rasva | 14 g |
josta tyydyttynyttä | 8,8 g |
Hiilihydraatit | 19,7 g |
josta sokereita | 14,4 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Sulata mansikat, mittaa taikinaa varten 1/2 dl mansikoiden mehua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24–26 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään vuokaan.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limetit huolellisesti. Raasta raastimen pienimmällä terällä limetin kuoren vihreä osa talteen. Purista limeteistä mehu.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti, mansikkasose, tomusokeri ja limetinkuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita täytteen joukkoon.
Kuumenna limetinmehu kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon.
Leikkaa leivinpaperista kaksi vuoan reunan korkuista soiroa. Avaa kakkuvuoka, asettele soirot reunoille ja kiristä vuoka. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.
Koristele hyytynyt kakku tuoreilla mansikkaviipaleilla, limetillä ja mintunlehdillä.