• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lime-mansikkajuustokakku

Lime-mansikkajuustokakku koostuu tummasta kakkupohjasta ja kuohkeasta ja raikkaan kirpakasta mansikkamoussetäytteestä.
Lime-mansikkajuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 155 kcal / annos (75g)

Ainekset

20 annosta

Pohja

    • 1kananmuna
    • 3/4dlsokeria
    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
    • 1/2dlmansikoiden mehua

Täyte

Koristeeksi

    • tuoreita mansikoita
    • limettiä viipaleina
    • mintunlehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata mansikat, mittaa taikinaa varten 1/2 dl mansikoiden mehua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
  2. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään vuokaan.
  4. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limetit huolellisesti. Raasta raastimen pienimmällä terällä limetin kuoren vihreä osa talteen. Purista limeteistä mehu.
  5. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti, mansikkasose, tomusokeri ja limetinkuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita täytteen joukkoon.
  6. Kuumenna limetinmehu kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon.
  7. Leikkaa leivinpaperista kaksi vuoan reunan korkuista soiroa. Avaa kakkuvuoka, asettele soirot reunoille ja kiristä vuoka. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.
  8. Koristele hyytynyt kakku tuoreilla mansikkaviipaleilla, limetillä ja mintunlehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 155 kcal649 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 65 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu22.2.2016

    Ihmettelen, kiitos kysymyksestäsi. Tässä tapauksessa kakun nimessä on haluttu korostaa, että kyseessä on hyvin paljon juustokakun tyyppinen kakku.

  • Ihmettelen16.2.2016

    Miten leivonnaisen nimi voi olla juustokakku, jos siinä ei ole tuorejuustoa?