Hyppää sisältöön
Mango-suklaakermakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango-suklaakermakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullinen suklaakermakakku koristellaan trooppisilla hedelmillä ja kruunaa kahvipöydän.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    Kostutus

    Täyte ja koristelu

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 000 kJ / 240 kcal
    • Rasva
      13,9 g
    • josta tyydyttynyttä
      8,6 g
    • Hiilihydraatit
      23,9 g
    • josta sokereita
      14,1 g
    • Proteiini
      3,5 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi (noin 28 x 34 cm). Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
    2. Leikkaa jäähtynyt levy kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta appelsiinitäysmehulla.
    3. Viipaloi kuoritut banaanit. Kuori mango. Leikkaa mangon hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuutioi hedelmäliha. Kuori, halkaise ja viipaloi kiivit.
    4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaakastikeja ja jogurtti. Levitä vajaa puolet kermaseoksesta pohjan päälle. Levitä kaikki banaaniviipaleet ja puolet mangokuutioista kermanseoksen päälle. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle, myös paistopinta alaspäin, ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä kakulle loput kermaseoksesta.
    5. Koristele kakku mangokuutioilla ja kiiviviipaleilla. Anna maustua kylmässä 2–3 tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa kahvin kanssa.
    Vinkki! Voit korvata täytteen kerman ja suklaakastikkeen valmiilla suklaakermalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (2 arviota)

    • Pettynyt
      7 vuotta sitten
      Onkohan rasva määrä ihan varmasti oikein? Tuli kengänpohjaa kun taikina on liian raskas munavaahdolle - vaikka vahingossa tulikin laitettua vähemmän voita kuin ohjeessa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Pettynyt, ainesuhteet ovat oikein ja resepti on testattu koekeittiöllä. Harmi, ettei kakku jostain syystä onnistunut. Toivottavasti muistit mitata leivinjauheen mittalusikalla, sillä ruokailuvälineillä mittaaminen on epätarkkaa.