• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mango-suklaakermakakku

Mango-suklaakermakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 310 kcal / annos (170g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Kostutus

Täyte ja koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi (noin 28 x 34 cm). Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa jäähtynyt levy kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta appelsiinitäysmehulla.
  3. Viipaloi kuoritut banaanit. Kuori mango. Leikkaa mangon hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuutioi hedelmäliha. Kuori, halkaise ja viipaloi kiivit.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaakastikeja ja jogurtti. Levitä vajaa puolet kermaseoksesta pohjan päälle. Levitä kaikki banaaniviipaleet ja puolet mangokuutioista kermanseoksen päälle. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle, myös paistopinta alaspäin, ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä kakulle loput kermaseoksesta.
  5. Koristele kakku mangokuutioilla ja kiiviviipaleilla. Anna maustua kylmässä 2-3 tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa kahvin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata täytteen kerman ja suklaakastikkeen valmiilla suklaakermalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia4,71 g
  • Hiilihydraatteja30,1 g
  • Rasvaa18,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille