Omenatarhurin leivät
Omenatarhurin leivät on täytetty mehevällä omenatäytteellä ja muotoiltu hauskasti omenan muotoisiksi.
2 kplyli 60 min191 kcal / 100 g
Ainekset
2 kpl
- 1ps(11g)Pirkka kuivahiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 2rklrypsiöljyä
Täyte
- 1iso (250 g)omena
- 1tlkanelia
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä omenamehu noin 42-asteiseksi. Lisää mehuun pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Sekoita joukkoon suola, mysli, hunaja, osa hiivaleipävehnäjauhoista ja öljy. Alusta loput jauhot vähitellen joukkoon. Kohota taikina kaksinkertaiseksi eli noin 1/2 tuntia.
- Kuori ja leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi. Painele kohonnut taikina tasaiseksi ja jaa se neljään osaan (jätä pieni pala taikinaa koristelua varten).
- Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi pyöreiksi rieskoiksi. Levitä täytteet kahden rieskan päälle: ripottele kummallekin rieskalle noin 1/2 dl mysliä ja asettele omenalohkot myslin päälle. Mausta omenat kanelilla.
- Nosta pistellyt rieskat kanneksi. Kiinnitä reunat haarukalla painellen. Muotoile leivät omenan muotoisiksi ja leivo koristeeksi omenan lehti. Kohota hyvin.
- Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 12-15 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 191 kcal799 kJ
- Proteiinia 5,82 g
- Hiilihydraatteja33,2 g
- Rasvaa4,16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi