• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenatarhurin leivät

Omenatarhurin leivät on täytetty mehevällä omenatäytteellä ja muotoiltu hauskasti omenan muotoisiksi.
Omenatarhurin leivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 191 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä omenamehu noin 42-asteiseksi. Lisää mehuun pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Sekoita joukkoon suola, mysli, hunaja, osa hiivaleipävehnäjauhoista ja öljy. Alusta loput jauhot vähitellen joukkoon. Kohota taikina kaksinkertaiseksi eli noin 1/2 tuntia.
  2. Kuori ja leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi. Painele kohonnut taikina tasaiseksi ja jaa se neljään osaan (jätä pieni pala taikinaa koristelua varten).
  3. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi pyöreiksi rieskoiksi. Levitä täytteet kahden rieskan päälle: ripottele kummallekin rieskalle noin 1/2 dl mysliä ja asettele omenalohkot myslin päälle. Mausta omenat kanelilla.
  4. Nosta pistellyt rieskat kanneksi. Kiinnitä reunat haarukalla painellen. Muotoile leivät omenan muotoisiksi ja leivo koristeeksi omenan lehti. Kohota hyvin.
  5. Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 12-15 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 191 kcal799 kJ
  • Proteiinia5,82 g
  • Hiilihydraatteja33,2 g
  • Rasvaa4,16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille