Helpot juurisämpylät
Tee illalla taikinajuuri jääkaappiin ja leivo seuraavana päivänä herkulliset sämpylät esimerkiksi viikonlopun aamiaspöytään.
- 16 kpl
- yli 60 min
Ainekset
16 kpl
Taikinajuuri
- 5dlvettä
Lisäksi
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2dlPirkka rypsiöljyä
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi noin 42 asteiseksi. Lisää kulhoon jauhot ja kuivahiiva. Sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.
- Lisää seuraavana aamuna taikinaan hunaja ja suola. Vaivaa joukkoon grahamjauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Muodosta tanko ja jaa 16 yhtäsuureen osaan. Nosta palat pellille ja muotoile niitä halutessasi hieman pyöreämmiksi. Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa noin 30 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti lämpiminä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi