• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Luomu-myslipeltileipä

Mausta helppo peltileipä luomu myslillä. Tarjoa luomu-myslipeltileipä salaatin tai keiton kanssa.
Luomu-myslipeltileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 234 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää veden joukkoon juoksevaksi lämmitetty hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen joukkoon. Kaada jauhoseosta vähitellen nesteen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja mysli. Alusta taikinaan ohrajauhot. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa noin 15 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois. Taputtele ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy uunipannuun. Ruuduta taikina taikinapyörällä neliöiksi ja paina jokaisen neliön keskelle sydänmuotilla sydänkuvio.
  3. Kohota taikinalevy liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Voitele leipä hennosti vedellä ja ripottele pinnalle mysliä.
  4. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä kypsä peltileipä pois uunipannusta jäähtymään leivinritilälle.

Ravintosisältö per 100 g

  • 234 kcal981 kJ
  • Proteiinia5,89 g
  • Hiilihydraatteja41 g
  • Rasvaa5,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille