Hyppää sisältöön
HapanjuurisämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hapanjuurisämpylät

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Hapanjuurisämpylät ovat helppo tapa aloittaa hapanjuurileivonta! Ihanan rapea kuori ja aromikas sisus saavat leipomaan näitä sämpylöitä toistekin.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 kpl
2 dl
 
hapanjuurta
tai
5 dl
 
kädenlämpöistä vettä
tai
2 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 dl
 
tai
2 dl
 
tai
8–9 dl
 
tai

Valmistus

yli 60 min
Sekoita aktiivinen hapanjuuri, vesi ja suola isossa kulhossa. Sekoita joukkoon leseet ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen, kunnes taikina tuntuu kiinteältä.
Peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä tunnin ajan, jotta kohoaminen käynnistyy. Siirrä kulho jääkaappiin 10 tunniksi tai yön yli. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
Ota taikinasta kauhalla tai kostutetuin käsin 12 nokaretta uunipellille leivinpaperin päälle. Sämpylöitä ei tarvitse muotoilla.
Kaada 1 dl vettä uunipellille tai foliovuokaan. Nosta pelti tai foliovuoka ritilän päällä uunin alatasolle. Näin uuniin tulee höyryä ja sämpylöihin tulee ihanan rapea kuori. Nosta sämpyläpelti uuniin keskitasolle.
Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Kypsän sämpylän pohjasta kuuluu kopautettaessa kumea ääni. Anna sämpylöiden jäähtyä peittämättä.
Ruoki juuri sämpylöiden leipomista edeltävänä päivänä. Ruokittu juuri on rakenteeltaan kuohkeaa ja kohottaa sämpylät. Voi säilyttää sämpylät leikkuulaudalla kevyesti leivinliinalla peitettynä. Älä sulje sämpylöitä muovipussiin, ettei rapeus kärsi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (29 arviota)

  • TT
    2 vuotta sitten
    Hei, Huomioikaa hyvät leipurit ja reseptien julkaisijat uunin valmistajien ohjeistus: Älä aseta mitään varustetta uunin pohjalle. Älä levitä minkään tyyppistä foliota tai leivinpaperia uunin pohjalle. Älä aseta uunin pohjalle astiaa, kun lämpötilaksi on asetettu yli 50 ºC.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    TT, kiitos arvokkaasta kommentista! Muokkaamme reseptin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Ter, kylmässä hiiva toimii hitaammin, jolloin makua antavilla aroimeilla on enemmän aikaa toimia.
  • Ter
    3 vuotta sitten
    Miksi taikina laitetaan jääkaappiin? Miksei vain huoneenlämpöön ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Pek, valmistusohjeessa on linkki hapanjuuren ohjeeseen.
  • Pek
    3 vuotta sitten
    Mistä tota hapanjuurta sa??
  • kotikokki
    3 vuotta sitten
    5/5