Hapanjuurisämpylät
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Hapanjuurisämpylät ovat helppo tapa aloittaa hapanjuurileivonta! Ihanan rapea kuori ja aromikas sisus saavat leipomaan näitä sämpylöitä toistekin. Noin 0,10€/annos.*
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 kpl
2 dl | hapanjuurta tai |
5 dl | kädenlämpöistä vettä tai |
2 1/2 tl | suolaa tai |
1 dl | tai |
2 dl | tai |
8–9 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita aktiivinen hapanjuuri, vesi ja suola isossa kulhossa. Sekoita joukkoon leseet ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen, kunnes taikina tuntuu kiinteältä.
Peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä tunnin ajan, jotta kohoaminen käynnistyy. Siirrä kulho jääkaappiin 10 tunniksi tai yön yli. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
Ota taikinasta kauhalla tai kostutetuin käsin 12 nokaretta uunipellille leivinpaperin päälle. Sämpylöitä ei tarvitse muotoilla.
Kaada 1 dl vettä uunipellille tai foliovuokaan. Nosta pelti tai foliovuoka ritilän päällä uunin alatasolle. Näin uuniin tulee höyryä ja sämpylöihin tulee ihanan rapea kuori. Nosta sämpyläpelti uuniin keskitasolle.
Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Kypsän sämpylän pohjasta kuuluu kopautettaessa kumea ääni. Anna sämpylöiden jäähtyä peittämättä.
Ruoki juuri sämpylöiden leipomista edeltävänä päivänä. Ruokittu juuri on rakenteeltaan kuohkeaa ja kohottaa sämpylät. Voi säilyttää sämpylät leikkuulaudalla kevyesti leivinliinalla peitettynä. Älä sulje sämpylöitä muovipussiin, ettei rapeus kärsi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(27 arvostelua)
- yli 60 min4,0(65 arvostelua)
- yli 60 min4,0(76 arvostelua)
- yli 60 min4,1(35 arvostelua)
- yli 60 min4,0(88 arvostelua)
- yli 60 min4,2(125 arvostelua)
- yli 60 min4,6(38 arvostelua)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,1 (14 arvostelua)
- TT4 kuukautta sittenHei, Huomioikaa hyvät leipurit ja reseptien julkaisijat uunin valmistajien ohjeistus: Älä aseta mitään varustetta uunin pohjalle. Älä levitä minkään tyyppistä foliota tai leivinpaperia uunin pohjalle. Älä aseta uunin pohjalle astiaa, kun lämpötilaksi on asetettu yli 50 ºC.
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenTT, kiitos arvokkaasta kommentista! Muokkaamme reseptin.
- Ter1 vuosi sittenMiksi taikina laitetaan jääkaappiin? Miksei vain huoneenlämpöön ?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTer, kylmässä hiiva toimii hitaammin, jolloin makua antavilla aroimeilla on enemmän aikaa toimia.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPek, valmistusohjeessa on linkki hapanjuuren ohjeeseen.
- Pek1 vuosi sittenMistä tota hapanjuurta sa??
- kotikokki1 vuosi sitten5/5