Hapanjuurisämpylät
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Hapanjuurisämpylät ovat helppo tapa aloittaa hapanjuurileivonta! Ihanan rapea kuori ja aromikas sisus saavat leipomaan näitä sämpylöitä toistekin.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 kpl
2 dl | hapanjuurta tai |
5 dl | kädenlämpöistä vettä tai |
2 1/2 tl | suolaa tai |
1 dl | tai |
2 dl | tai |
8–9 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita aktiivinen hapanjuuri, vesi ja suola isossa kulhossa. Sekoita joukkoon leseet ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen, kunnes taikina tuntuu kiinteältä.
Peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä tunnin ajan, jotta kohoaminen käynnistyy. Siirrä kulho jääkaappiin 10 tunniksi tai yön yli. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
Ota taikinasta kauhalla tai kostutetuin käsin 12 nokaretta uunipellille leivinpaperin päälle. Sämpylöitä ei tarvitse muotoilla.
Kaada 1 dl vettä uunipellille tai foliovuokaan. Nosta pelti tai foliovuoka ritilän päällä uunin alatasolle. Näin uuniin tulee höyryä ja sämpylöihin tulee ihanan rapea kuori. Nosta sämpyläpelti uuniin keskitasolle.
Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Kypsän sämpylän pohjasta kuuluu kopautettaessa kumea ääni. Anna sämpylöiden jäähtyä peittämättä.
Ruoki juuri sämpylöiden leipomista edeltävänä päivänä. Ruokittu juuri on rakenteeltaan kuohkeaa ja kohottaa sämpylät. Voi säilyttää sämpylät leikkuulaudalla kevyesti leivinliinalla peitettynä. Älä sulje sämpylöitä muovipussiin, ettei rapeus kärsi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500gHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(39 arviota)
- yli 60 min4,1(139 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min4,2(32 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(99 arviota)
- yli 60 min3,9(280 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (29 arviota)
- TT2 vuotta sittenHei, Huomioikaa hyvät leipurit ja reseptien julkaisijat uunin valmistajien ohjeistus: Älä aseta mitään varustetta uunin pohjalle. Älä levitä minkään tyyppistä foliota tai leivinpaperia uunin pohjalle. Älä aseta uunin pohjalle astiaa, kun lämpötilaksi on asetettu yli 50 ºC.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTT, kiitos arvokkaasta kommentista! Muokkaamme reseptin.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTer, kylmässä hiiva toimii hitaammin, jolloin makua antavilla aroimeilla on enemmän aikaa toimia.
- Ter3 vuotta sittenMiksi taikina laitetaan jääkaappiin? Miksei vain huoneenlämpöön ?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPek, valmistusohjeessa on linkki hapanjuuren ohjeeseen.
- Pek3 vuotta sittenMistä tota hapanjuurta sa??
- kotikokki3 vuotta sitten5/5