Hyppää sisältöön
Luomugrahamleipä Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Luomugrahamleipä

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Itse tehty leipä hurmaa ja vie kielen mennessään. Tarjoa grahamleipä keiton tai salaatin kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl

Ravintosisältö

  • Energia
    1 013 kJ / 242 kcal
  • Rasva
    5,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    1 g
  • Hiilihydraatit
    39 g
  • josta sokereita
    6,3 g
  • Proteiini
    6,7 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, suola, siirappi ja vähitellen vehnäjauhoja. Vatkaa taikinaa sitkeäksi ja venyväksi. Lisää joukkoon öljy ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan grahamjauhot.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät ja kohota liinan alla muhkeiksi.
  3. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista leivät 200-asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarkista leipien kypsyys. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (2 arviota)