• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Luomugrahamleipä

Itse tehty leipä hurmaa ja vie kielen mennessään. Tarjoa grahamleipä keiton tai salaatin kanssa.
Luomugrahamleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 235 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, suola, siirappi ja vähitellen vehnäjauhoja. Vatkaa taikinaa sitkeäksi ja venyväksi. Lisää joukkoon öljy ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan grahamjauhot.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät ja kohota liinan alla muhkeiksi.
  3. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista leivät 200-asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarkista leipien kypsyys. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 235 kcal983 kJ
  • Proteiinia6,65 g
  • Hiilihydraatteja39,3 g
  • Rasvaa5,42 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille