Luomugrahamleipä
Itse tehty leipä hurmaa ja vie kielen mennessään. Tarjoa grahamleipä keiton tai salaatin kanssa.
2 kplyli 60 min235 kcal / 100 g
Ainekset
2 kpl
- 3dlvettä
- 50ghiivaa
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1 1/2tlsuolaa
- 3/4dlsiirappia
- 1/2dlöljyä
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, suola, siirappi ja vähitellen vehnäjauhoja. Vatkaa taikinaa sitkeäksi ja venyväksi. Lisää joukkoon öljy ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan grahamjauhot.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät ja kohota liinan alla muhkeiksi.
- Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista leivät 200-asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarkista leipien kypsyys. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 235 kcal983 kJ
- Proteiinia 6,65 g
- Hiilihydraatteja39,3 g
- Rasvaa5,42 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi