• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helpot lihapyörykät

Helpot lihapyörykät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 206 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400gjauhelihaa
    • 2rklöljyä
    • 1dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • 1/2dlvettä
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1kananmuna
    • 1 1/2rkljauhelihamaustetta

Paistamiseen

    • margariinia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuullota sipulikuutiot paistinpannussa öljyssä. Mittaa kulhon pohjalle kerma ja vesi. Sekoita joukkoon korppujauhot. Anna turvota hetki.
  2. Lisää kulhoon jauheliha, sipuli, muna ja jauhelihamauste. Sekoita mureketaikina puuhaarukalla tasaiseksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapyöryköitä esimerkiksi muoviselle leikkuulaudalle ja paista ne rasvassa kuumassa paistinpannussa. Tarkista pyöryköiden kypsyys halkaisemalla yksi pyörykkä. Tarjoa lihapyörykät pastan tai perunoiden ja tsatzikin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 206 kcal860 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja6,01 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1