Helppo jauhelihakastike
Helppo ja nopea jauhelihakastike on arkiruokaa parhaimmillaan. Vaihtelua saat erilaisilla mausteilla tai valmiiksi maustetulla tomaattimurskalla. Noin 1,20€/annos.
6 annostaalle 30 min93,9 kcal / 100 g (200g)
Ainekset
6 annosta
- 1rs(600 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1iso (120 g)sipuli
- 1tlk(500 g)Pirkka Luomu tomaattimurskaa
- 1dlvettä
- 2tlbasilikaa tai oreganoa
- 1tljauhettua paprikaa
Valmistus
alle 30 min- Ruskista jauheliha kuumalla pannulla omassa rasvassaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulikuutiot, tomaattimurska, tomaattisose, vesi ja mausteet.
- Anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia. Tarjoa nopea jauhelihakastike spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 93,9 kcal393 kJ
- Proteiinia 7,12 g
- Hiilihydraatteja4,36 g
- Rasvaa5,37 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
🌲/5
No tällaista jauhelihakastikettahan mä teen koko ajan! Tai vielä helpompi on se, kun paistan jauhelihan, lisään siihen TexMex salsa chunkyä purkillisen (eli paksua tomaattimurskaa), ja huuhtelen sen matalan lasipurkin vedellä ja lisään veden jauhelihan joukkoon pannulle. Annan porista. Tomaattimurska voi olla mietoa, keskivahvaa tai tulista, miten ite ja kanssasyöjät tykkää. Ja voi olla muukin paksu tomaattimurska kuin tuo lasipurkin. Säilyke- ja pahvipurkeissa on hyviä tähän sopivia. Todella helppo ja taatusti gluteeniton ja maidoton. Mutta maukas! Ja ah, niin helppo!
hehee, reseptissä käytetään paprika-maustetta, ei tuoretta paprikaa.
voiko paprikan pilkkoa itse vai tarviiko sen olla jauhettua?
Voita ei mikään voita. Hyvvää oli kun laitoin vähän voita sekkaan.
Tosi hyvää.
Ajattelin tänään kokkkkeilla
Wiis kautta wiis
Kyllä vaatii voita että saa makua jsuhelihaan