Kaalikeitto
Kaalikeitto on helppo ja edullinen keitto. Keittoon sopii hyvin myös naudan- tai lampaanjauheliha. Noin 0,85€/annos.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1rs(400 g)sika-nautajauhelihaa
- 800gvalkokaalia
- 1(100 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1tlpaprikajauhetta
- n. 1tlsuolaa
- 3(250 g)porkkanaa
- n. 1,3lvettä
- 2K-Menu lihaliemikuutiota
- 10kokonaista maustepippuria
- 2laakerinlehteä
- 2tlmeiramia
Pinnalle
- persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota hetki. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
- Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Mausta lihaliemikuutioilla, pippureilla ja laakerinlehdillä. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet.
- Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
- Mausta lopuksi meiramilla ja tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Maukas soppa, tykkäsin.
ohjeessa ei kerrota milloin kaali laitetaan!
tt, kaalisuikaleet lisätään 3. kohdassa.
Saisiko ravintosisällön tähän reseptiin, kiitos :) monista muistakin resepteistä se puuttuu ja joissakin on.
Mussukka, valitettavasti kaikille resepteille ei ole laskettu ravintosisältöä.
Voiko tämän pakastaa?
Anneli, voit toki pakastaa kaalikeiton.
Kiitos taas reseptistä! Vaihdoin jauhelihan tummaan soijarouheeseen, vaihdoin lihaliemen kasvisliemeen ja lisäsin vähän tummaa siirappia. Maistui jopa lihansyöjämiehelleni!
Hei voiko jauhe lihan sijaan käyttää suikale lihaa?
Vaihtulea haluava, resepti on testattu K-koekeittiössä sika-nautajauhelihalla. Voit toki halutessasi kokeilla vaihtaa raaka-aineita.
Muutoin oikein hyvä, helppo ohje, mutta.. jauhelihaa ei todellakaan tarvitse maustaa suolalla, mikäli käyttää vielä lihaliemikuutioita. Aivan liikaa suolaa keiton määrään verrattuna.
Todella hyvää!
Oikeaan kaalikeittoon kuuluu laakerinlehti ja meirami:)
Laakerinlehdet, meiramit, valkosipulit ja paprikat jätä pois niin tulee oikeata ja HYVÄÄ kaalikeittoa! Miksi aina lisätään kaikenmailman mausteita ruokaan niin, että pääraaka-aineen maku varmasti saadaan peitettyä! Itse laitan paistettua jauhelihaa, kaalia, perunaa, porkkanaa , 1 lihliemikuutio, mustapippuria jauheena ja suolaa! Keitän n. 1/2 tuntia. Voi että, kun on hyvää! (eikä ole ikinä maha ollut kipeä!)
Lyyli Lyllerö, resepti on testattu K-koekeittiöllä ohjeiden mukaan.
Mites onnistuu kattilassa ruskistaminen? Meillä se onnistuu vain paistinpannussa ja niin opetettiin kotitaloustunnillakin.
Onko joku kokeillu pippureita teesihdissä ?? Näin/kuulin vinkin ohimennen tvssä tällä viikolla.
Kannattaa laittaa lihafondi liemikuution sijaan
Erittäin maukas keitto, eikä suolaakaan ollut minun makuuni liikaa. Meiramin määrän puolitin kuitenkin. Laihduttajan herkkua!
Päivää. 2 lihaliemikuutiota, vaikka jauhelihaankin tuli suolaa!!!
Minusta kokonaiset pippurit pilaavat aina koko makuelämyksen. Itse kerään ne kaikki ensin pois ! Itse käytän aina hienonnettua vastaavaa maustetta; ei ole tullut valituksia ! Siksi suosittelen jauhamaan kokonaiset pippurit huhmarilla hienoksi ja vasta sen jälkeen joukkoon mukaan !!!! Tai käytä valmiiksi hienonnettua mauestetta. Näin kenenkään ei tarvitse "horjahtaa mausteen" takia "ei oo hyvää"-kannalle !