• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalikeitto

Kaalikeitto on helppo ja edullinen keitto. Keittoon sopii hyvin myös naudan- tai lampaanjauheliha. Noin 0,85€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1rs(400 g)sika-nautajauhelihaa
    • 800gvalkokaalia
    • 1(100 g)sipuli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1tlpaprikajauhetta
    • n. 1tlsuolaa
    • 3(250 g)porkkanaa
    • n. 1,3lvettä
    • 2K-Menu lihaliemikuutiota
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 2tlmeiramia

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
  2. Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota hetki. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  3. Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Mausta lihaliemikuutioilla, pippureilla ja laakerinlehdillä. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet.
  4. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
  5. Mausta lopuksi meiramilla ja tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 70 arvostelua
  • Lyyli Lyllerö23.5.2018

    Mites onnistuu kattilassa ruskistaminen? Meillä se onnistuu vain paistinpannussa ja niin opetettiin kotitaloustunnillakin.

  • K-Kuluttajapalvelu23.5.2018

    Lyyli Lyllerö, resepti on testattu K-koekeittiöllä ohjeiden mukaan.

  • Pipsa Pippuri17.11.2017

    Onko joku kokeillu pippureita teesihdissä ?? Näin/kuulin vinkin ohimennen tvssä tällä viikolla.

  • Kotikokki6.6.2017

    Erittäin maukas keitto, eikä suolaakaan ollut minun makuuni liikaa. Meiramin määrän puolitin kuitenkin. Laihduttajan herkkua!

  • AlfMelmac27.2.2017

    Päivää. 2 lihaliemikuutiota, vaikka jauhelihaankin tuli suolaa!!!

  • Reino Hartolasta, keittojen ystävä30.1.2017

    Minusta kokonaiset pippurit pilaavat aina koko makuelämyksen. Itse kerään ne kaikki ensin pois ! Itse käytän aina hienonnettua vastaavaa maustetta; ei ole tullut valituksia ! Siksi suosittelen jauhamaan kokonaiset pippurit huhmarilla hienoksi ja vasta sen jälkeen joukkoon mukaan !!!! Tai käytä valmiiksi hienonnettua mauestetta. Näin kenenkään ei tarvitse "horjahtaa mausteen" takia "ei oo hyvää"-kannalle !