• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaalikeitto

Kaalikeitto on helppo ja edullinen keitto. Keittoon sopii hyvin myös naudan- tai lampaanjauheliha. Noin 0,85€/annos.
Kaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1rs(400 g)K-Menu sika-nautajauhelihaa
    • 800gvalkokaalia
    • 1(100 g)sipuli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1tlpaprikajauhetta
    • n. 1tlsuolaa
    • 3(250 g)porkkanaa
    • n. 1,3lvettä
    • 2K-Menu lihaliemikuutiota
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 2tlmeiramia

Pinnalle

    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
  2. Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota hetki. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  3. Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Mausta lihaliemikuutioilla, pippureilla ja laakerinlehdillä. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet.
  4. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
  5. Mausta lopuksi meiramilla ja tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille25
  • Kotikokki6.6.2017

    Erittäin maukas keitto, eikä suolaakaan ollut minun makuuni liikaa. Meiramin määrän puolitin kuitenkin. Laihduttajan herkkua!

  • AlfMelmac27.2.2017

    Päivää. 2 lihaliemikuutiota, vaikka jauhelihaankin tuli suolaa!!!

  • Reino Hartolasta, keittojen ystävä30.1.2017

    Minusta kokonaiset pippurit pilaavat aina koko makuelämyksen. Itse kerään ne kaikki ensin pois ! Itse käytän aina hienonnettua vastaavaa maustetta; ei ole tullut valituksia ! Siksi suosittelen jauhamaan kokonaiset pippurit huhmarilla hienoksi ja vasta sen jälkeen joukkoon mukaan !!!! Tai käytä valmiiksi hienonnettua mauestetta. Näin kenenkään ei tarvitse "horjahtaa mausteen" takia "ei oo hyvää"-kannalle !