• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helppo juuresruukku

Helppo juuresruukku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Anna kasvissuikaleiden sulaa huoneenlämmössä 2-3 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Voitele noin 1 1/2 litran vetoinen, uuninkestävä, kannellinen pata tai kohokasvuoka, johon sopii uuninkestävä lautanen kanneksi.
  2. Kuullota sipulisilppu pannulla rasvassa ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada yhden kasvissuikalepussin sisältö ruukkuun ja levitä päälle kolmannes sipulisilpusta, rouhituista viherpippureista ja timjamista sekä kolmannes sinihomejuustosta.
  3. Lisää toinen pussi kasvissuikaleita ja puolet lopusta sipulista, mausteista ja juustosta. Kaada kolmas pussi ruukkuun ja loput sipulit, mausteet ja juusto päälle.
  4. Kuumenna ruokakerma, sulata emmentalraaste joukkoon, lisää suola ja peitä kastikkeella kasvikset. Sulje kansi ja kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Paista ilman kantta noin viimeiset 15 minuuttia, jotta ruukun pinta saa väriä. Voit kuorruttaa pinnan myös grillivastusta käyttäen tai nostamalla lämpötilan 250 asteeseen. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai liharuoan lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 138 kcal578 kJ
  • Proteiinia4,7 g
  • Hiilihydraatteja9,5 g
  • Rasvaa9,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2