Helppo juuresruukku
Helppo ja täyteläinen juuresruukku syntyy mutkattomasti latomalla kaikki ainekset uunivuokaan. Herkullinen sellaisenaan, mutta sopii myös lisäkkeeksi.
10 annosta30 - 60 min138 kcal / annos (100g)
Ainekset
10 annosta
- 3ps(à 250 g)Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
- 100gsipulia hienonnettuna
- 2rklvoita tai margariinia
- 2valkosipulinkynttä
- 1tlviherpippureita
- 1 1/2tltimjamia
- 50gsinihomejuustomurua
Kastike
- 1tlk(2 dl)ruokakermaa
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Anna kasvissuikaleiden sulaa huoneenlämmössä 2-3 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Voitele noin 1 1/2 litran vetoinen, uuninkestävä, kannellinen pata tai kohokasvuoka, johon sopii uuninkestävä lautanen kanneksi.
- Kuullota sipulisilppu pannulla rasvassa ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada yhden kasvissuikalepussin sisältö ruukkuun ja levitä päälle kolmannes sipulisilpusta, rouhituista viherpippureista ja timjamista sekä kolmannes sinihomejuustosta.
- Lisää toinen pussi kasvissuikaleita ja puolet lopusta sipulista, mausteista ja juustosta. Kaada kolmas pussi ruukkuun ja loput sipulit, mausteet ja juusto päälle.
- Kuumenna ruokakerma, sulata emmentalraaste joukkoon, lisää suola ja peitä kastikkeella kasvikset. Sulje kansi ja kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Paista ilman kantta noin viimeiset 15 minuuttia, jotta ruukun pinta saa väriä. Voit kuorruttaa pinnan myös grillivastusta käyttäen tai nostamalla lämpötilan 250 asteeseen. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai liharuoan lisäkkeenä.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 138 kcal578 kJ
- Proteiinia 4,7 g
- Hiilihydraatteja9,5 g
- Rasvaa9,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi